Smaku dodał ajwar, który ostatnio dodaję praktycznie wszędzie, nawet jako dodatek do kanapek do pracy. Ten sos do makaronu można wykorzystać jako dodatek do kasz, ryżu czy nawet ziemniaków. Smakuje latem, a do szczęścia brakuje mu tylko świeżej rybki! Sos z ciecierzycą, cukinią i papryką z ajwarem / 2 porcje: Składniki: 1 pomidor lima 1 ząbek czosnku 2 duże
Moja smaczna kuchniaskórkę z cytryny. Wymieszać i zagotować. Dodać obie śmietany, zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Ciepłe sznycle podawać polane sosem i z ulubionymi dodatkami - np. kluseczkami, gotowanymi ziemniakami lub smażonymi talarkami. Smacznego
Zielona Kuchnianadało cudowny smak sosowi. Trafiłam na chudą karkówkę, bo nie lubię kiedy jest mocno przerośnięta. Lekko przerośniętą wolę na grilla . Sos z karkówki jest pyszny i świetnie pasuje do ziemniaków, karmelizowanej marchewki i groszku. Właściwie tak przyrządzoną karkówkę możecie jeść nawet z kaszą lub ryżem. Karkówka w pomidorach na 4- 6 porcji Składniki: 1,2 kg karkówki bez kości
codojedzeniadanie obiadowe. Wyglądają zwyczajnie, takie sobie roladki ale smakują już niezwyczajnie. Piwo ,sos sojowy, por, te składniki podnoszą walory smakowe tego dania. Niezwykle smaczne, aromatyczne. Mogą być podane z ziemniakami, ryżem ,kluskami śląskimi. Wybór należy do nas. Z każdym dodatkiem będą pyszne. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki 500 … Czytaj dalej Roladki wieprzowe w piwie Artykuł Roladki wieprzowe w piwie
gotuj ze mnąnarzekam na pogodę, a chłodnik mogę jeść nie tylko w upalne dni. Uwielbiam go z gotowanymi młodymi ziemniakami albo plackami ziemniaczanymi. Smak dzieciństwa;) Kiedyś babcia trzymała krowę, więc najczęściej gotowało się chłodnik na zsiadłym mleku. Wersja na kefirze jednak wydaje się być bardziej kremowa, gęsta. Prosty chłodnik litewski Składniki: 500ml kefiru lub zsiadłego mleka 2 pęczki botwiny
Obiad gotowyznalazło się w nim nic nieproszonego i byśmy mieli potem prawdziwą przyjemność z delektowania się jego smakiem). Wrzucić do gąsiora z szerokim wejściem i zmiażdżyć tłuczkiem do ziemniaków. Nie miażdżyć jeżyn całkowicie, by nie naruszyć pestek. Chodzi tylko o to, by puściły sok. Do jeżynowego moszczu dodać rozpuszczone drożdże i pożywkę. Do gąsiora wlać wystudzony syrop. Całość wymieszać. Zatkać wieczkiem
Weekendy w domu i ogrodziewyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd. A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony. Jednak warto wiedzieć
Kuchnia MagdaLenywyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd. A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony. Jednak warto wiedzieć
Kuchnia MagdaLenysuchej panierce (mąka z bułką tartą) *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu, z dwóch stron na rumiany kolor *** *** Po usmażeniu kotlety odsączamy na ręczniku papierowym *** *** Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką *** *** Do mojego obiadu jako dodatek podałam ogórki w zalewie gyros PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE
Blog z ApetytemDosypałam 1 łyżkę natki pietruszki i posoliłam odrobinę. Sos kurkowy przelałam do pulpetów, wymieszałam i odstawiłam na kilka minut ( można jeszcze odrobinę całość podgrzać). Tak przygotowany sos podawałam z ziemniakami (na życzenie domowników) oraz surówką z marchwi. Pyszne było! Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąwielkie kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, najpierw jedna, później druga strona. Rumiane kotlety odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówką lub według własnych upodobań
Kuchnia w czekoladziePulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową – danie, które lubią dorośli i dzieci. Można podać z ryżem, kaszą, makaronem, ziemniakami a nawet z pieczywem. Fasolka do tego dania może być mrożona lub świeża ( porada zero waste – można wykorzystać tu już lekko przywiędłą lub łykowatą fasolkę). PRZEPIS NA PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM Z FASOLKĄ Składniki na pulpeciki w sosie
Dorota Smakujemięsa. Zrobione z prawdziwego masła, świeżego czosnku oraz świeżych ziół. Smakuje fantastycznie i stawia kropkę nad „i” wielu daniom. Można je wykorzystać do podania GRILLOWANEGO ŁOSOSIA , czy PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW . Prosta rzecz, a sprawia, że każda potrawa zyska na smaku i aromacie. Wystarczy raz zrobić większą porcję, by później korzystać, kiedy mamy na to ochotę. Składniki 50 g masła 2 ząbki
Analiza Smaku