tylko paprykę i cukinię ale też marchewkę, kukurydzę i mnóstwo cebuli. Zastosowań też będzie miał bez liku, bo można zjeść go z ryżem i kurczakiem, makaronem, ziemniakami jako leczo a nawet widziałabym go na zimno jako dodatek do pieczeni czy mięsa z grilla. I oczywiście będzie niezastąpiony w wypadku, kiedy będziemy potrzebować ekspresowego obiadu- pstryk- otwierasz słoik i gotowe
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWymieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → S ałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Zupa z bobem, cukinią i ziemniakami → Pasta z bobu z koperkiem → Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą → Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów
Oryginalny smakProste i szybkie przepisy na obiad to właśnie mój sposób na przyjemne gotowanie w domu. Dzisiaj dzielę się pomysłem na plastry schabu, które możesz serwować z ziemniakami, makaronem albo ryżem. To przepis na schab w sosie śmietanowym z marchewką i porem. Przepis na schab w sosie śmietanowym Schab w sosie śmietanowym jest delikatną propozycją, a odpowiednio przygotowane mięso rozpływa się
Rozdomowionaudek z kurczaka. Świetnie się sprawdzą na niedzielny obiad lub rodzinne spotkanie. Mięso przygotowane w poniższy sposób jest miękkie, aromatyczne i z chrupiącą skórką. Takie udka możecie podać z ziemniakami lub kopytkami. Składniki na 6 porcji: 6 dużych udek z kurczaka (wagowo 1 kg) sól, pieprz kurkuma tymianek papryka słodka przyprawa czosnek kolorowy* 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki
Ugotowaćczym nadmiar płynu ostrożnie zlewamy (ostudzony mrozimy w woreczkach do lodu- stanowi świetną bazę do sosów!), a mięso podpiekamy na złoty kolor. Podajemy na ciepło w towarzystwie surówek i ziemniaków. *Jeśli nie posiadamy piekarnika parowego, do dużej blaszki z wyposażenia nalewamy 1 szklankę zimnej wody i wstawiamy na najniższą półkę jeszcze przed rozgrzaniem sprzętu
Kuchnia w czekoladziecytryny (do smaku) pieprz sól wymieszaj śmietanę z majonezem koperek i szczypiorek drobno posiekaj, dodaj do sosu dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem podaj jako dodatek do gotowanych ziemniaków, ryby, albo jako sos do sałatki Smacznego! *w sumie ok 0,5-1 szklanki posiekanych ziół. Oczywiście możesz dodać mniej lub więcej – wedle uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli
SandraFrej.comtakże przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – zielona szakszuka – szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wam też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe
nietylkopasta.plsię z muffinach. Muffiny kefirowe z owocami Kefir to produkt mleczny przygotowany z fermentowanego mleka. Jest naturalnym probiotykiem . Pamiętam z dzieciństwa jak czasami w domu na obiad były młode ziemniaki z masłem, koperkiem i kefirem. Dzisiaj tego typu obiad to rzadkość. A szkoda bo w upalne dni ten właśnie obiad sprawdza się doskonale. Sama po kefir nie sięgam za często
mecooksciekawy, typowo letni, moim zdaniem dużo bardziej ciekawy niż szeroko dostępny makaron kukurydziany, o podobnym kolorze. O tyle ciekawy, że można wykorzystać go później jako dodatek do obiadu z ziemniakami. Przynajmniej ja tak zrobiłem :) Składniki: - fasolka szparagowa - żółta - przecier pomidorowy - cebula - czosnek - bazylia Wykonanie: Fasolkę "obieramy", a konkretnie przycinamy końcówki z dwóch stron. Jest to dość żmudna praca, w przypadku
Kryzysowa Książka Kucharskaobiadu. Zapewniam, że doskonale smakuje w towarzystwie świeżych pomidorków oraz bazylii. Uważam, że dobrze będzie się komponować także z grillowanym kurczakiem – tak zapieczoną cukinią z pewnością możecie zastąpić ziemniaki. Na pewno moja propozycja będzie miała mniej kalorii, a będzie równie sycąca. Zapraszam Was serdecznie na przepis. Jeżeli poszukujecie innych dań z użyciem cukinii, koniecznie sprawdźcie ten wpis: 9 pomysłów
Kuchnia Bazyliizapraszam do wypróbowania. Składniki: czarna porzeczka 1 kg, cukier 0,5 kg, świeża mięta kilka listków, Sposób przygotowania: Owoce myjemy i lekko dusimy np. za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy cukier i stawiamy na palnik o małej mocy. Owoce gotujemy przez 1 godzinę, odstawiamy w zimne miejsce. Następnego dnia do czarnej porzeczki dodajemy umytą i drobno pokrojone listki mięty (ilość
kulinarne odsłony patijeśli wolicie klasyczny przepis, to zapraszam na coś bardziej klasycznego. Składniki: Ciasto: 200 g mąki pół łyżeczki soli łyżeczka drożdzy instant łyżka oliwy 100 ml wody Dodatki: 2 ziemniaki (umyte i obrane) 100 g mascarpone szalotka lub mała cebula + ząbek czosnku 50 g twardego żółtego sera startego na tarce (u mnie parmezan) – zostawić garstkę do dekoracji 50 g boczku pokrojonego
Ugotowane pozamiataneCieciorkę można potraktować jako przekąskę na zimno albo na ciepło podać do ziemniaków. Dzis wersja z kiełbasą ale sama też jest smaczna. Składniki: 500 g ciecierzycy Pętko kiełbasy Majeranek, bazylia lub ziola prowansalskie Sól i pieprz Olej Cieciorkę płuczę pod bieżącą wodą. Następnie zostawiam na 12 godzin do namoczenia. Zazwyczaj zostawiam ją poprostu na noc w garnku
prawdziwe jedzeniegrilla. Do marynaty włożyłem plastry karkówki. Odstawiłem do lodówki na noc. Rozgrzałem grill. Wyjąłem karkówkę z marynaty i grillowałem ją, aż zrobiła się i miękka. Podałem ją z ziemniakami i zielonym groszkiem po francusku
R'n'G KitchenOstatnio na Instagramie zaciekawiłam obserwatorów zdjęciem zwykłej mizerii. Napisałam, że to jeden z moich ulubionych dodatków, ale nie do ziemniaków :) Przedstawiam Wam proste i szybkie danie obiadowe, jedno z moich ulubionych w ostatnim czasie. Im lepszej jakości składników użyjecie, tym lepszy smak uzyskacie. Jestem bardzo ciekawa, czy Wy też dodajecie mizerię do makaronu, a jeśli nie to mam nadzieję
Mienta blog