500g dowolnego mięsa, nie suchego (u mnie filety z udek kurczaka) – 1 duża cebula – sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka wędzona wg smaku Do nadzienia można dodać ziemniaki lub dynię, pokrojone w drobną kostkę i zieleninę wg smaku – 1 żółtko do posmarowania pierożków – sezam do posypania Wodę wymieszać z octem, wlać do dużej miski, dodać jajko
Smaki Arminesłodką śmietanę, gdy jest potrzeba sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy np. natką pietruszki lub koperkiem. Podajemy z tym co lubimy jeść sos z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Do sosu z mięsem możemy dodać pokrojone w drobną kostkę warzywa. Smacznego! The post Sos z mięsa z rosołu appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępołączyć z kapustą i krótko zagotować. -Dodać posiekany koperek / 2 łyżki/ i pieprz do smaku -Kapustę podawać z pieczywem oraz jako dodatek do mięsa i ziemniaków. -Przed podaniem skropić octem balsamicznym
Zakamarki mojej kuchniKotlety z kaszy – tanie i sycące – proste do przygotowania, smaczne. Zdarza wam się je przygotowywać? Jaką kaszę używacie? Tak jak kiedy zostaną mi ziemniaki z obiadu najczęściej robię z nich kopytka, tak pozostałości kaszy przetwarzam dalej na kotlety. Są kasze, które lubią konkretne towarzystwo i połączenia np kasza gryczana lubi się z twarogiem i raczej na wytrawnie. Kasza
Dorota Smakujenaszej pamięci. Bo przecież nie pamiętam indyka, czy gołębi które jadaliśmy w niedzielę, nie pamiętam też innych wykwintnych dań tylko pamiętam zwykłe naleśniki polane budyniem i jeszcze zwyklejsze ziemniaki polane śmietaną. Składniki na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 3 jajka 60 gram masła rozpuszczonego 2 łyżki cukru Składniki na budyń: 2 szklanki
Życie zaczyna się w kuchniwiele do zrobienia. Wystarczy jedna lub dwie porcje tłustych ryb tygodniowo, aby zapewnić zdrowsze – a może i dłuższe – życie. Smażona ryba w panierce z talarkami ziemniaków Artykuł Dlaczego warto jeść ryby? Bo ryby są zdrowe! pochodzi z serwisu ProstePesto
ProstePesto.plsmak, dlatego nie wolno ich mrozić (arbuzy, pomidory, ogórki, sałata). Również produkty białkowe nie nadają się do przechowywania w ten sposób: śmietana, jogurt, żółty ser. Jajka, sosy majonezowe, gotowane ziemniaki i napoje gazowane także nie powinny znaleźć się w zamrażalniku. Mrożonki odpowiednio stosowane mogą urozmaicić menu w sezonie, gdy świeże warzywa i owoce są rzadkością. Właściwe planowanie zakupów i gotowania
ProstePesto.plPrint Szybki przepis na faszerowaną paprykę Papryka faszerowana bez dodatku ryżu. Przepis dla prawdziwych mięsożerców. Jakiś czas temu pisałam na blogu na temat pieczonych ziemniaków na patyku , które robiły za dodatek do pieczonej Kofty. Dlaczego o tym wspominam? Ponieważ mięso, które przyrządzam do pieczonych papryk jest bardzo podobne w przygotowaniu, jak właśnie do Kofty. Przepis jest bardzo szybki, do którego
Zufi.plrozwiązaniem jest surówka z modrej kapusty z jabłkiem, którą możemy zrobić w ostatniej chwili przed obiadem. Surówka z modrej kapusty z jabłkiem najlepiej smakuje z kotletem schabowym i ugotowanymi ziemniakami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na surówkę z modrej kapusty z jabłkiem: 1/2 niedużej główki czerwonej kapusty 1 średniej wielkości jabłko 1 nieduża czerwona cebula 2 łyżki płynnego miodu 3 łyżki
Danka Pichcidelikatna - trudno ją wysuszyć, dlatego to dobry, łatwy przepis dla początkujących. Jeśli macie ochotę na kurczaka inaczej niż zwykle, kotlety po zbójnicku to pomysł wart wypróbowania. Świetnie smakują z ziemniakami, ryżem, kaszą lub chrupiącym pieczywem. Polecam, smacznego:) Przepis na kotlety po zbójnicku, składniki: 500 g piersi z kurczaka, na marynatę do kurczaka: 2 łyżki musztardy, 2 łyżki octu balsamicznego
Lekcje w kuchnijajkiem Sałatka z czerwonej kapusty i cytrusów Sałatka z kaszką kuskus i mango Sałatka z kuskusem i cukinią Orientalna sałatka z pieczoną dynią i jarmużem Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką Sałatka z kaszką kuskus i szparagami Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem
Kulinarne przygody Gatitymiękkości. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. 2. Masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę, chwilkę podsmażyć, a potem dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. 3. Podawać z tłuczonymi ziemniakami lub kaszami i ulubioną surówką lub kiszonym ogórkiem. Smacznego!!! Źródło: Kwestia smaku
Kuchnia domowa Anidomowym winegretem to idealna propozycja na zdrowy dodatek do śniadania lub kolacji. Sprawdzi się także jako szybka przekąska w ciągu dnia lub sałatka do obiadu, podana np. do pieczonych ziemniaków i białego pieczonego/smażonego mięsa. Do sałatki można dodać podprażone na suchej patelni pestki dyni lub słonecznika oraz kilka posiekanych oliwek. Rukola bardzo dobrze komponuje się także z fetą, suszonymi
Zasmakuj Kuchnipiekarnika na 20minut. Po tym czasie folię odkrywamy, filety polewamy powstałym na dnie sosem i pieczemy jeszcze 5 minut w 180*C (funkcja góra). Rybę serwujemy z ulubioną kaszą, ziemniakami i sałatką. Smacznego :) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore
Symfonia Smakówrozgrzanym oleju, około 20 minut, na niewielkim gazie. W tym czasie dwa, trzy razy przewracać, żeby równo się usmażyły. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
Agusiowe smakołyki