Poradnik. Zaparcia i codzienna dieta

Poradnik. Zaparcia i codzienna dieta

Poradnik. Zaparcia i codzienna dieta

Częstymi przyczynami zaparć są zbyt niskie spożycie błonnika i płynów oraz zbyt mała aktywność fizyczna. Zaparcie. Częstymi przyczynami zaparć są zbyt niskie spożycie błonnika i płynów pokarmowych oraz zbyt mała aktywność fizyczna. Dlatego pacjenci i mieszkańcy instytucji mogą łatwo nabawić się zaparć. Jest to również powszechne u osób starszych i małych dzieci. W niektórych przypadkach choroba może być przyczyną zaparć. Błonnik. Różne rodzaje błonnika pokarmowego mają różny wpływ na czynność jelit. Celuloza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję