ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1517/2562)

Kopytka z burakami 83

także inne pomysły na kopytka: kopytka z batatów bazyliowe kopytka gnocchi z pesto z rukoli zielone gnocchi kopytka Kopytka z burakami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 600 g ugotowanych ziemniaków 200 g ugotowanych lub upieczonych buraków  1 jajko ok 150-180 g mąki pszennej sól do smaku Wykonanie: Warzywa ścieramy na drobnej tarce lub mielimy w maszynce. Umieszczamy

Kulinarne przygody Gatity
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 104

Gulasz wieprzowy z pieczarkami to danie obiadowe, które możemy przygotować wieczorem, a następnego dnia odgrzać i ugotować do niego ziemniaki lub kaszę. Ja zrobiłam mój gulasz z szynki wieprzowej, ale możecie użyć łopatki lub karkówki i też będzie dobry. Z racji, że lubimy tego typu dania to staram się przygotować większą ilość gulaszu, aby mieć obiad na dwa dni. Gulasz

Danka Pichci
Roladki schabowe z pikantnym kąskiem w sosie pomidorowym 112

roladki. 20. Przykrywamy naczynie żaroodporne i pieczemy roladki przez 50 minut. Roladki można podawać praktycznie z każdym dodatkiem, jednak według mnie najlepiej pasuje do nich ryż lub  pieczone ziemniaki z czosnkiem i koperkiem Smacznego

Prosto z Kotła
Kotlety mielone 119

kotleciki o owalnym kształcie. Ukształtowane kotleciki na koniec obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Kotlety mielone to klasyka smaku w polskiej kuchni. Według mnie idealnym dodatkiem do kotletów są ziemniaki tłuczone z masłem, jak i buraczki. Przepis jest bardzo szybki i prosty do przygotowania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki : 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
KOTLETY MIELONE 102

Pyszne, tradycyjne kotlety mielone podane z ziemniakami, ryżem lub kaszą do wszelakich surówek, sałat z jogurtem, marchewką z groszkiem, mizerią lub buraczkami są wspaniałą propozycją na domowy, rodzinny obiad. Kotlety mielone przygotowuję także z dodatkiem tartych pieczarek lub suszonych grzybów, cukinią lub posiekaną drobno papryką. Każde urozmaicenie w mojej kuchni jest mile widziane i spotyka się z dużym apetycznym zainteresowaniem

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z kurczaka w sosie cebulowym 104

zahartowaną śmietaną. 10. 2 łyżki mąki rozrabiamy w 4 łyżkach wody i zagęszczamy tym sos. 11. Podgrzewamy jeszcze przez 2-3 minuty. Gulasz można podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami, ale mi najbardziej smakuje z makaronem pene :) Smacznego

Prosto z Kotła
Duszone polędwiczki wieprzowe 112

mieszamy z 3 łyżkami wody i wlewamy do sosu, aby go zagęścić. Gdy sos jest gotowy, można wyjąć mięso z folii, pokroić i podawać najlepiej z kaszą, makaronem lub ziemniakami. Smacznego

Prosto z Kotła
Roladki z kurczaka w sosie pomidorowym 97

roladki i spinamy wykałaczkami. 13. Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym. 14. Pieczemy 45 minut w temperaturze 190℃. Roladki można podawać z makaronem, ryżem lub z ziemniakami. Doskonale pasować będą też kopytka lub włoskie gnocchi :) Smacznego

Prosto z Kotła
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 100

pieczemy jeszcze 5 minut do momentu, aż się rozpuści. Jako dodatek do papryki wystarcza mi surówka z kalarepą i sosem jogurtowym , ale można też dołożyć do tego pieczone ziemniaki, kaszę lub ryż.  Smacznego

Prosto z Kotła
Polędwiczki z indyka w sosie czosnkowo-rozmarynowym 105

misce rozrabiamy mąkę ziemniaczaną z 4 łyżkami wody. 12. Zagęszczamy tym sos. 13. Wkładamy mięso z powrotem do garnka. Indyka w sosie można podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub ziemniakami. Świetnie będzie też pasował  makaron ze szpinakiem i pieczarkami . Smacznego

Prosto z Kotła
Żeberka pieczone 117

dość długie marynowanie, ja polecam marynować je co najmniej dwie godziny, a najlepiej przygotować marynatę dzień wcześniej i trzymać w niej mięso całą noc. Moje podałam ze zwykłymi, tłuczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami, jak dla mnie kompozycja idealna:) 1 kg żeberek w paskach 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka pikantnej przyprawy do grilla 1 łyżka prawdziwego miodu 1 łyżka ketchupu

Krylowa Kuchnia
Pierogi ruskie z boczkiem 93

wyżerka Składniki na 120 dużych pierogów Na ciasto: 1 kg mąki pszennej+do podsypywania 500 ml wrzątku 2 jajka 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli Na farsz: 2 kg ziemniaków 700 g twarogu 800 g wędzonego surowego boczku 3 duże cebule sól i pieprz Farsz.Ziemniaki obrać, ugotować, zgnieść, ostudzić i przecisnąć przez praskę. Ser również przecisnąć przez praskę.Boczek pokroić

Krylowa Kuchnia
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i pomidorem 102

szklance wymieszać sok z cytryny, olej, natkę, koperek i przyprawy. Wszystkie składniki umieścić w salaterce. Wszystko zalać sosem i dokładnie wymieszać. Podawać do obiadu, do wszystkich mięs, klusek, czy ziemniaków. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Bitki wieprzowe w sosie musztardowym 71

dusić na małym ogniu ok. 1 godziny, aż mięso będzie mięciutkie. Mięso wyjąć z garna, dodać musztardę i miód, zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić. Mięso podawać z sosem, ziemniakami lub kluskami. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Kotlety jajeczne 127

Sól i pieprz Olej do smażenia Bułka tarta do panierowania  10 jaj ugotować na twardo i wystudzić. Ostudzić, obrać i umieścić w misce. Jajka rozdrobnić widelcem , tłuczkiem do ziemniaków lub po prostu posiekać.  Do rozdrobnionych gotowanych jaj dodać jaja surowe, bułkę tartą, szczypior, koper, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać.  Z powstałej masy robić niewielkie kotlety

Krylowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania