Golonka ” BIG BOY” 146piekarnika. Pieczemy około 3 godzin, skórka musi zrobić się ciemna i porządnie przypieczona. Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami, najlepiej z zasmażaną kiszoną kapustą i pure z ziemniaków i pasternaka .. pycha Smacznego! Zdjęcie przedstawia golonki po wyjęciu z woreczka . Artykuł Golonka ” BIG BOY” pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży
Boeuf Stroganow 168Boeuf Strogonow to pyszny i aromatyczny gulasz z mięsa wołowego. Można podawać na różne sposoby np. z kluseczkami, kaszą czy ziemniakami lub po prostu ze świeżym pieczywem. Będzie też smaczną propozycją na różnego rodzaju uroczystościach. 600 gramów najlepiej polędwicy wołowej 300 gramów pieczarek 2 średnie cebule 3/4 ogórków kiszonych sól pieprz 4/5 kulek ziela angielskiego 2/3 liście laurowe
Andzia Pichci
Kalafiorowa tikka masala 196Lubię dania jednogarnkowe, które w połączeniu z ryżem, ziemniakami lub makaronem dają pyszny, sycący obiad. I to jest właśnie takie danie. Aromatyczne i rozgrzewające – idealne na chłodne wieczory. W oryginalnym przepisie Jamie połączył kalafior i ser panir, ale sera nie upolowałam, więc dołożyłam drugą porcję kalafiora. I tak wyszło super smaczne. Polecam w połączeniu z białym ryżem. Ilość porcji
wiecejwarzyw.pl
Zupa krem z dyni piżmowej 144rzeczywistości jest owocem jagodowym. Coś takiego taka wielka jagoda?.. hm muszę to sprawdzić:)) Zapraszam tymczasem do przepisu na zupę krem z dyni piżmowej. Składniki 500 g obranej dyni 3 ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 1-2 łyżki masła klarowanego imbir świeży lub sproszkowany papryka wędzona w proszku śmietana 12% mały kubek 1 szt (kostka), serek topiony śmietankowy curry, sól, pieprz
gotuj ze mną
Gulasz warzywny z białą fasolą 137białą fasolą według przepisu Hiszpańskiej szefowej kuchni Amelii Gómez, właścicielki Travel & Cuisine. Gulasz przygotowany podczas warsztatów w Ambasadzie Hiszpanii, zorganizowanych przez Agencję Promocji Regionu Andaluzji Extenda . 2 ziemniaki, 2 marchewki, ćwiartka dyni piżmowej butternut, 1 biała rzepa, 1 biała cebula drobno posiekana, 1 ząbek czosnku, 1/2 papryki czerwonej, 1/2 papryki zielonej, 1/2 papryki żółtej, sól do smaku, pieprz czarny
królestwo garów
bataty frytkowe z piekarnika... 210wstawić formę i piec35 minut, następnie na termoobiegu piec jeszcze z 5 minut, odparuje woda i bataty są chrupiące, można podawać z sosem czosnkowym, keczupem - bataty są słodką odmianą ziemniaków, doskonale smakują jak frytki z dodatkiem przypraw, soku z cytryny........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Wegańska grochówka 149byłby to właśnie to drzewko: Składniki na 4-6 porcji: 250-300 g suchego grochu (u mnie połówki zielonego- jakiś taki bio kiedyś kupiłam i się doczekał) 2-3 ziemniaki 2-3 marchewki 1-2 korzenie pietruszki pół selera czubata łyżeczka majeranku łyżeczka mielonej kozieradki łyżeczka lubczyku około 6-8 kulek ziela angielskiego (ucieram je w moździerzu) 3-4 liście
greenscarf
Polędwica wieprzowa z cebulą 191Soczysta polędwica wieprzowa z cebulą - doprawiona jedynie solą, pieprzem i majerankiem, podana np. z pieczonymi ziemniakami to pyszna propozycja na obiad na co dzień i na Święta. Składniki: 500-550 g polędwicy wieprzowej, szczypta soli, szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu, łyżeczka majeranku, łyżka oleju, łyżka masła, cebula. Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na oleju oraz maśle
Lena Gotuje
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami 2791barszcz wigilijny z suszonymi grzybami – wigilijne uszka z suszonymi grzybami – zakwas z buraków na barszcz – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze
nietylkopasta.pl
Kebabowy schabowy 159mięsa na mniejsze kawałki *** *** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w płatkach *** *** Kotleciki smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor *** *** Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką – u mnie surówka kebab PRZEPIS TUTAJ (klik) *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA
Blog z Apetytem
Kotlety rybne z łososia 298Kotlety rybne z łososia – czyli coś a’la klopsy mielone z łososia. Pyszne, delikatne, idealne zarówno do zwykłych ziemniaków z wody, jak i frytek. To pyszny pomysł, nie tylko na piątkowy obiad, więc jeśli szukacie pomysłu na obiad z rybą The post Kotlety rybne z łososia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną perłową 207Zupa pieczarkowa to nie jedna zupa. U mnie jest wiele wersji pieczarkowej. Była już m.in. z ziemniakami , z makaronem , z pęczakiem a także zupa krem a teraz kolejna z dodatkiem kaszy jęczmiennej. Bardzo polecam, jest pyszna i pożywna. składniki: 1,7 l bulionu, u mnie drobiowy 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 1 duża marchewka kawałek pora
Monia miesza i gotuje
Kotlety z kurczaka w panierce 145kotlety w bułce tartej z każdej strony. Kotlety drobiowe smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Panierowane kotlety drobiowe podajemy z ulubionymi dodatkami np. frytkami, gotowanymi ziemniakami, lub puree ziemniaczanym oraz z ulubioną surówką. Ja przygotowałam dwie surówki: marchewką i ananasem, oraz surówkę z kiszonej kapusty z dodatkami. The post Kotlety z kurczaka w panierce appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Żeberka w ketchupie 193powstały żeberka, oczywiście to był dobry pomysł bo było smacznie. Ja podałam je po prostu z pieczywem bo tak nam najlepiej smakuje. Ale jeżeli lubicie to możecie podać z ziemniakami czy innymi dodatkami. Jeśli się nie zje to śmiało można odgrzać w piekarniku i mieć na kolacje czy drugi dzień. Żeberka w ketchupie
Ewa w kuchni
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem – kuchnia podkarpacka 215kuchnia podkarpacka Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem znane są na całym Podkarpaciu, choć przepisy z różnych okolic nieco się różnią. W Bieszczadach do farszu gospodynie dodają gotowane ziemniaki. W Węglówce (gmina Korczyna) smak farszu urozmaicony jest koperkiem. Zaś w poniższym przepisie z Antoników (gmina Lubaczów) farsz składa się ze składników podstawowych: kaszy gryczanej, białego sera i podsmażonej
Trzeci talerz