ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1503/2562)

Młoda kapusta z koperkiem - wegetariańska 123

Przyszła wiosna więc czas na wiosenne standardy. Młoda kapusta z koperkiem jako dodatek do młodych ziemniaków i sosu z polędwiczki sprawdza się idealnie. Debiut w mojej kuchni, ale raczej nie ostatnie wykonanie w tym sezonie.  Potrzebujemy: 1 średnią główkę młodej kapusty (600-800g) 1 pęczek koperku 70 g masła 82% 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki soku

Emskie Smaki
Kurczak w śmietanowym sosie ze szparagami, podany z makaronem. 128

szparagi .Dolewamy rosół lub wodę Dusimy około 3 minut. Dokładamy mięso a następnie wlewamy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Gotujemy kilka minut aż sos nieco zgęstnieje. Podajemy z makaronem lub ziemniakami.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Młoda kapusta po mielecku – kuchnia podkarpacka 180

mąkę i jeszcze chwilę razem smażymy. Zasmażkę i śmietanę dodajemy do kapusty, mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekany koperek. Kapusta jest najlepszym dodatkiem do młodych ziemniaków i mielonych kotletów.   Młoda kapusta po mielecku – kuchnia podkarpacka Młoda kapusta po mielecku – kuchnia podkarpacka     Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po więcej regionalnych przepisów

Trzeci talerz
Tradycyjny ogród ekologiczny czyli recenzja książek i KONKURS 104

zrobić i z czego można je zrobić ? Szkodniki, z tą książką znajdziesz rozwiązanie jak się ich pozbyć. Jedna z porad z tej książki, którą wykorzystałam już przy sadzeniu ziemniaków w donicach. Podsyp popiołem przy sadzeniu a nie będą chorować na zarazę ziemniaczaną, będą dorodniejsze i smaczniejsze ! Zobaczymy !   Czytałam te książki przez ostanie kilka dni, a tak naprawdę z przerwami

Kuchnia na wzgórzu
Schab w sosie cebulowym. Obiad w 45 minut!. 183

małym ogniu 20-30 minut, aż cebula będzie miękka i zacznie się rozpadać. uzupełnić wodę jeśli odparowała, sos zagęścić łyżką mąki.  Podajemy na gorąco z pieczywem lub ziemniakami. Danie sprawdzi się też jako szybkie danie z kociołka. Smacznego

Apetyczna babeczka
Botwina z orientalną nutą 136

przypraw, kosmetyków, kadzidełek, a kończąc na dekoracjach do domu. Składniki na 4-6 porcji: 2 pęczki botwiny 2-3 marchewki 1 batat (słodka pomarańczowa pyra) lub 2-3 zwykłe ziemniaki 2-3 gałązki selera naciowego czubata łyżka tandoori masala ( użyłam dokładniej tej mieszanki ) około 200 ml mleka kokosowego łyżeczka soli 2 litry wody 3-4 łyżki oleju roślinnego

greenscarf
Fasolka w sosie pomidorowym 79

przygotowania dania użyjecie passaty pomidorowej oraz krojonych pomidorów z puszki, wtedy jej konsystencja jest idealna. Zapraszam po przepis! 🙂 Zobacz też: Gołąbki bez zawijania Prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną Gulasz z indyka z marchewką i cukinią Przepis na fasolkę w sosie pomidorowym Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 45 minut Składniki 200 g kiełbasek pieprzowych lub frankfurterek

Kuchnia Bazylii
146.Leniwy, smaczny obiad, czyli: pieczone gołąbki bez zawijania z młodą kapustką i tartą marchewką z dodatkiem nasion chia (bez 148

Wiosna to taki piękny czas, gdy poza truskawkami, młodymi ziemniakami, szparagami i botwinką pojawiają się piękne, małe zielone głąbki kapusty. Młoda kapustka jest tania, bardzo łatwo dostępna, bo kupić ją można niemal wszędzie i jest przede wszystkim pyszna! Ja najczęściej wsuwam ją w wersji przesmażonej na masełku, lekko zagęszczonej mąką, jako dodatek do dania lub chrupię ją w surówce

Symfonia Smaków
Królik w kremowym sosie musztardowo - miodowym na białym winie podany z puree ziemniaczanym i swieżą sałatą 147

czasie dodać wymieszaną mąkę z wodą (nie jest to konieczne) i dusić 10 minut pod przykryciem. Dzięki temu królik będzie otoczony gęstym i aksamitnym sosem. Purée ziemniaczane: 4 ziemniaki 1 ząbek czosnku 1 szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1 łyżka masła 4 łyżki mleka  1 garść posiekanego szczypiorku Wykonanie: Ziemniaczki należy ugotować w osolonej

Wino Francja Kuchnia
Tatar z Matiasa z ogórkiem małosolnym i quinoą 179

doprawione szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem. Kładziemy na tatarze, posypujemy koperkiem dodajemy kilka kropli ostrego sosu piri-piri.     Można podać samodzielnie, lub z dodatkiem młodych ziemniaków, albo grzanek z bezglutenowego pieczywa, przed zjedzeniem wszystkie składniki należy starannie wymieszać. Smacznego

Quinoa Raz!
Potrawka z indyka 146

powrotem do całości. Mieszając doprowadzamy do zagotowania. Sos powinien zgęstnieć. Na koniec dodajemy poszatkowany drobno koper oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ulubioną kaszą, ryżem lub ziemniakami oraz surówką

Qchnia po prostu
Polędwiczka duszona w młodej kapuście 157

wodą i dusimy razem z mięsem. Pod koniec doprawiamy pieprzem. Czas duszenia ok. 30 minut pod przykryciem.  3. Polędwiczkę kroimy w plastry , mieszamy z kapustą i podajemy z ziemniakami lub pieczywem

Apetyczna babeczka
Puree z kalafiora 175

dodatek do dania głównego lub do gęstych zup. Ta forma podawania różnorakich warzyw staje się coraz bardziej popularna, pomimo że dla większości z nas puree zwykle kojarzy się z ziemniakami. Dzisiaj przepis na kremowe, puszyste puree, które wyglądem i smakiem przypomina puree ziemniaczane. Świetnie nadaje się do obiadów w kuchni niskowęglowodanowej jak keto czy Low Carb, a także dla osób

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania