Koniecznie spróbujcie. Składniki (ok. 1,5 l gotowej zupy): 1 (110 g) cebula kawałek (50 g) pora 1,5 (130 g) pietruszki 1/4 (80 g) selera 1 (100 g) ziemniak 0,5 (300 g) kalafiora 3 szklanki (750 ml) bulionu 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% 100 g sera Gorgonzola 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru(...)łyżeczki gałki muszkatołowej biały pieprz sól Dodatkowo: cienkie plasterki boczku szczypiorek Przygotowanie: 1) W garnku na maśle, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę z posiekanym czosnkiem i porem. 2) Pietruszkę, ziemniaka oraz seler obrać i pokroić w kostkę, a następnie razem z kalafiorem dodać do garnka i chwilkę smażyć. 3) Zalać gorącym bulionem, doprawić solą i białym pieprzem, dodać imbir oraz
Fitsweet.meObiad, z ziemniaków i mięsa do sałatki mogę mieć, obiadu bez sałatki czy surówki...NIGDY! Pamiętam jak ładnych parę lat temu pojechałam do moje koleżanki i ta do schabowego i ziemniaków, na moje pytanie"gdzie surówka", podała mi musztardę....O nie, nie. My w domu tak nie jemy i tego się trzymam do dziś. Ta sałatka może stanowić samodzielne danie
Gosia gotujesól , pieprz listek, ziele domowa vegeta 25 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 cebulka majeranek Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przełożyć do bulionu.Dodać przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków.Mięso wymieszać z cebulką i jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Formować nieduże kulki .Jak ziemniaki będą prawie miękkie do zupy wrzucić kulki mięsne i gotować 10-15 minut
Moje domowe kucharzenieprzygotowaniu zupa-krem o delikatnie słodkim smaku marchwi i cebuli. Jest dość gęsta i bardzo sycąca. Najlepiej smakuje skropiona oliwa z oliwek z płatkami parmezanu. Składniki: 700g marchewki 2 ziemniaki biała cebula biała część pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1l bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej papryki Sól, czarny pieprz 500ml bulionu warzywnego 200ml mleka Do podania(...)tarty parmezan, oliwa z oliwek, natka pietruszki, czarnuszka Sposób przygotowania : Warzywa umyć. Marchew i pora pokroić w półplasterki. Ziemniaki i cebulę w kosteczkę. Ząbki czosnku w cienkie plasterki. W średniej wielkości garnku podgrzać oliwę z oliwek i dodać do niej wszystkie wcześniej przygotowane warzywa oraz łyżeczkę słodkiej papryki. Przesmażyć około 5 minut a następnie podlać bulionem. Dusić pod przykryciem
Pyry na GazKURCZAK W SOSIE ŚLIWKOWYM Z ROZMARYNEM! KURCZAK W SOSIE POMIDOROWYM Z KURKUMĄ I CUKINIĄ! SAŁATKA Z KURCZAKIEM KURCZAK PIECZONY BEZ TŁUSZCZU Z WARZYWAMI! KOMOSA RYŻOWA Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI! ZIEMNIAKI W MUNDURKACH, KURCZAK, SZPARAGI! MAKARON SOBA Z TUŃCZYKIEM I KURCZAKIEM W SOSIE SOJOWO-ANYŻOWYM! KURCZAK PO WŁOSKU Z ZIEMNIAKAMI! ROLADKI Z KURCZAKA Z SOSEM ŻURAWINOWO- SZPARAGOWYM PIECZONY KURCZAK W MAŚLE
SMYKWKUCHNISkładniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek 2 łyżki, ziemniaki 8 sztuk, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, szczaw siekany Smak 560 gram, śmietana gęsta 200 gram, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk pierś kurczaka zagotować i zebrać szumy-pianę, wsypać włoszczyznę startą na tarce grubsze(...)oczka, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki gotować do miękkości mięsa, pod koniec wsypać kucharka i dodać 2 słoiczki szczawiu, gotować z 5 minut dodać śmietanę 12%, krótko zagotować i zdjąć z ognia, na koniec wsypać pieprz mielony, podawać z kawałkiem piersi i jajkami ugotowanymi na twardo - zupa jest pyszna na dość szybki obiad..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękostka rosołowa 1 sztuka, przyprawa do cielęciny 1 opakowanie, olej rzepakowy 4 łyżki, woda 1 litr, śmietana gęsta 2 łyżeczki, mąka pszenna 2 łyżki, czosnek niedźwiedzi 1 łyżka, ziemniaki ugotowane 1 kg, sałata zielona 1 główka porcję cielęciny opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać i natrzeć przyprawą do cielęciny,obwiązać grubszą nicią aby mięso miało zwarty kształt, schowac do lodówki(...)spuści ciśnienie mięso wyjąć na talerz, do wywaru dodać śmietanę, wsypać mąkę i blenderem zmiksować, zagotować zdjąć z ognia i wsypać czosnek niedźwiedzi podawać porcję mięsa z tłuczonymi ziemniakami z sosem i np. zieloną sałatą ze śmietaną cielęcina jest krucha, soczysta i smakuje wybornie na obiad, można również podać cielęcinę na zimno do pieczywa - SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięRösti to placek ziemniaczany z utartych, ugotowanych ziemniaków. Można go podawać również z podsmażanym boczkiem. Jednak w mojej wersji jest tylko z cebulką. Placek nie jest bardzo zwarty, więc wyzwaniem
BullioWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: ćwiartka z kurczaka, pęczek młodej włoszczyzny, kilka ziemniaków, 2 łyżki kaszy jęczmiennej, liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, 1/3 łyżeczki lubczyku, 1/2 posiekanego pęczka koperku. Przygotowanie: Do garnka wkładam mięso i wsypuję kaszę, zalewam około 1,5 l wody. Zagotowuję, dodaję sól(...)gotuję na mniejszym ogniu około 40 minut. W międzyczasie ziemniaki i selera kroję w kostkę, marchewkę, pietruszkę oraz pora w plasterki (lub półplasterki). Z włoszczyzny biorę również po jednej większej gałązce liści selera i pietruszki, siekam. Mięso wyjmuję z wywaru, wrzucam warzywa, dodaję lubczyk, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuję kolejne 20 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku
JejKuchniaSkładniki 500 g żeberek wieprzowych 2 liście laurowe 1 pęczek botwinki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 ząbek czosnku koperek sok z cytryny sól, pieprz Dodatkowo: ziemniaki śmietana 18% Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Żeberka gotujemy z liściem laurowym i ½ łyżeczki soli, do miękkości mięsa (od zimnej wody(...)czym wrzucamy pokrojone liście botwiny wraz z łodygami. Gotujemy kolejny kwadrans. Mieszamy z posiekanym koperkiem, do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi osobno ziemniakami i śmietaną. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G Kitchenpieczarkach Obiadowe danie które praktycznie robi się samo, wystarczy tylko kolejno dodawać składniki, tak przygotowane sznycle z indyka są nie tylko smaczne ale i soczyste a z młodymi ziemniakami smakują super. Taki obiad najlepiej smakuje zjedzony na świeżym powietrzu. Pycha! Składniki: 80 dag sznycli z indyka 35 dag pieczarek 2 cebule ½ czerwonej papryki 10 dag szynki parmeńskiej 200 ml białego(...)solą oraz pieprzem, podczas duszenia część płynu odparuje a sos zgęstnieje. Nie ma potrzeby zagęszczania. Przed podaniem oprószyć świeżo posiekaną natką , podawać z młodymi ziemniakami. Smacznego
Wanilia i KardamonWstałam rano i zastanawiałam się co zrobić na sniadanie mojej 1,5 rocznej córeczce. Przecież ile można jeść kaszek, owsianek czy kanapek. I tak wpadłam na
kuchnia doskiMaka 1 kg, sól 1 łyżka, papryka 4 łyżki, pieprz 1 płaska łyżka, drożdże 50g- pół kostki, cukier 1 łyżeczka, woda ciepła 2 szklanki-pół litra, ugotowane 2 ziemniaki. Zaczyn: woda, cukier, drożdże,4 łyżki mąki, dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy. Ciasto; mąkę przesiewamy i dodajemy sól, paprykę i pieprz, rozgniecione ziemniaki. Do suchych produktów dodajemy wyrośnięty zaczyn
chleba naszegoWIEPRZOWINA: Szaszłyki wieprzowe z polędwicy DODATKI: Czatnej z mango i cebuli Marynowana cebula – do mięs i na grilla Ketchup z cukinii Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Szaszłyki caprese Pieczone ziemniaki: spiralki z ziemniaków
MarcinChef