ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Przepis podebrany Bartkowi, mega pyszny, mega szybki <3 Składniki 300 g suszonej kiełbasy jałowcowej 500 g ziemniaków 2 szt cebuli 400 g pomidorów z puszki wraz z zalewą 2 marchewki 2 łyżki mielonej papryki słodkiej 2 łyżki ostrej papryki 2 łyżki kminku mielonego 3 łyżki oleju sól, pieprz(...)Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę kroimy na plasterki, smażymy na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki, półplasterki marchew, pomidory wraz z zalewą. Dusimy kilka minut. Zalewamy wrzątkiem, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G KitchenCebula 2 łyżki mąki pszennej Łyżka przecieru pomidorowego Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, tymianek, liśc laurowy, słodka papryka, oregano Masło i olej do smażenia Dodatki do mięsa: ziemniaki, kasza lub pyzy Mięso oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę, a następnie oprószamy solą i pieprzem. Patelnie stawiamy na ogniu, dodajemy łyżkę masła i nieco oleju. Kiedy patelnia się(...)kilka łyżek sosu i ponownie mieszamy tak, by nie było grudek. Wlewamy do brytfanki i dodajemy odcedzony zielony groszek. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z gazu. Podajemy z ziemniakami, kaszą lub pyzami w zależności od upodobań. Smacznego
Kolizje Smakówmożemy zrobić to pyszne danie samodzielnie? Zapraszam! Ryba: 2 filety z dorsza 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki mąki sól, pieprz olej Frytki: 1/2 kg ziemniaków 2 łyżki oleju sól 1. Ziemniaki obieramy, osuszamy, kroimy na kształt frytek. Przekładamy do miski, dodajemy olej, sól, mieszamy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem przez około
Szefowa kuchniSkładniki: 4 papryki 1 pomidor 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 duży ziemniak sól pieprz 1/3 łyżeczki wędzonej mielonej papryki śmietana 18% listek bazylii Do garnka z wodą wkładam obrane i pokrojone na kawałki: marchewkę, pietruszkę, ziemniaki. Solę wodę. Pomidora sparzam, usuwam nasionka i zdejmuję skórkę. Kroję na kawałki i podsmażam na 1 łyżeczce masła. Dodaję do warzyw
MojaQchnia.plSkładniki: 250 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 3 pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 duży ziemniak 1 marchewka sól pieprz 1/3 łyżeczki mielonego ostrego chilli 1/3 łyżeczki papryki słodkiej natka pietruszki olej W rondelku szklimy na oleju cebulę, dodajemy mięso i drobno posiekany czosnek. Dusimy. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę(...)obranego, pokrojonego w kostkę ziemniaka. Chwilę smażymy. Dodajemy sparzonego, bez gniazd nasiennych i skórki pomidora. Dodajemy fasolę, kukurydzę, zalewamy wszystko wodą. Dodajemy przyprawy- sól, pieprz, paprykę chilli i słodką i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy posiakaną natkę pietruszki. Pyszna, ostra, pożywna Artykuł Zupa meksykańska pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plDelikatne mięso z indyka, w sosie pieczarkowym. Polecam to szybkie i mega smaczne danie. Można je podać na obiad z ziemniakami, makaronem, czy ryżem, lub na kolację z kromką świeżego chlebka :) około 1 kg mięsa gulaszowego z indyka pieprz cytrynowy pieprz młotkowany z kolendrą przyprawa do mięs czerwona olej z czosnkiem sos sojowy sól 50 dag pieczarek(...)Doprawiam do smaku i podaję. Można podać z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem, co kto lubi. SMACZNEGO
Takie tam pichceniePolecam dobre, domowe bułki na śniadanie i nie tylko. -- Skład: mąka typ 650 1 kg, drożdże 50 g, woda 400 ml, jajka 2 szt., ziemniak utarty 1 szt., cukier 1 łyżka, sól 1 łyżka. Do wody wkruszamy drożdże, wsypujemy cukier i 4 łyżki mąki, dokładnie mieszamy i pod przykryciem odstawiamy na 10-15 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu zaczyn(...)wlewamy do przesianej mąki, wymieszanej z solą, jajkami, ziemniakiem. Całość mieszamy łyżką lub mikserem z hakami do ciasta 1-2 minuty, potem wyrabiamy ręcznie żeby ciasto ładnie odchodziło od ręki i od miski. Jak jest za mokre podsypujemy 3 łyżki mąki, gdy jest za suche dodajemy 3 łyżki oleju. Po wyrobieniu przykryte/zapakowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na minimum 30 minut
chleba naszegoPropozycja podania Składniki : 1 kg obranych i umytych ziemniaków 1 szklanka świeżego mleka ( 250 ml ) 1 jajko 1-2 łyżki mąki pieprz mielony sól 2 łyżki cukru pudru (do dekoracji ) tłuszcz do smażenia ( olej, smalec itp. ) Sposób wykonania : Z iemniaki zetrzyj na tarce, odciśnij z nadmiaru soku. Mleko zagotuj i wlej do startych ziemniaków, dodaj jajko i przesianą
Przepisy i porady kulinarneTaki pomidorowy misz masz z dodatkiem brukselki i mięsa mielonego. Składniki 250 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3 ziemniaki 10 szt brukselki 200 g krojonych pomidorów z puszki 1 łyżeczka suszonej bazylii 1,5 l wrzątku kminek mielony natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, rozdzielając je drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jarzyny, ziemniaki, oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół). Razem chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, suszoną bazylię, dusimy pod przykryciem kilka minut, zalewamy wrzątkiem, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G KitchenPieczone frytki są niezwykle aromatyczne i smaczne! Idealne jako dodatek do dania głównego :-) Składniki: ziemniak 3 szt, oliwa z oliwek 1,5 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kolendra 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżeczka, sól i pieprz, Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki. Płuczemy dwukrotnie w wodzie i odcedzamy na cedzaku. Następnie frytki wysypujemy na wyłożoną papierem
kulinarne odsłony patimłodych mam publikuję więc przepis na pyszną domową grochówkę. Taką zupę można też podać maluchom po skończeniu 1. roku życia. 0,5 kg żeberek trójkątów 500 g grochu 6 ziemniaków 3 marchewki 2 pietruszki 1cebula 2 listki laurowe 5 kulek ziela angielskiego 4 ząbki czosnku 3 łyżki majeranek W garnku zagotowujemy 3 litry wody. Wkładamy żeberka i gotujemy około(...)powierzchni zupy zbieramy szumy i dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Do wywaru mięsnego dodajemy wypłukany na sicie groch i gotujemy razem przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, pietruszkę i marchewkę starte na tarce, obrany czosnek oraz łyżkę soli. Gotujemy wszystko do miękkości warzyw (około 20-25 minut). Na patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka
Dieta bez mlekadługim tytułem, sałatka z pieczonymi warzywami, brukselką i jarmużem. I to jeszcze nie wszystkie składniki! Sałatkę uwieńczyły pestki granatu. Ta sałatka to moja ulubiona sałatka na święta . Zamiast tradycyjnych ziemniaków robię sałatkę z pieczonych warzyw korzennych. Ziemniaki jemy przez cały rok, na święta musi być inaczej. Jest tyle jedzenia, że lekka sałatka to idealne przystawka do mięsa, drobiu czy zimnej
codojedzeniamogą być filety z kurczaka) około 9 plasterków salami u mnie z pomidorami suszonymi kulki mozzarelli świeże listki bazylii olej Wielkopolski rzepakowy kurkuma sól pieprz Ziemniaczki: 6 większych podgotowanych ziemniaków zioła prowansalskie starty ser grana padano sól pieprz olej Wielkopolski rzepakowy 1. Polędwiczki z indyka przecinamy (nie do końca, tak na pół) nożem. Troszkę rozbijamy, oprószamy kurkumą, solą(...)Zawijamy roladkę, możemy ją spiąć wykałaczkami. Tak samo postępujemy z resztą mięsa. 3. Tak przygotowane roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy odrobiną oleju. Ziemniaczki: 1. Obrane ziemniaki podgotowujemy. Następnie wyjmujemy, studzimy, kroimy na ćwiartki i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2. Ziemniaczki skraplamy olejem wielkopolskim, posypujemy ziołami i mieszamy drewnianą łyżką. Następnie wierzch posypujemy startym serem grana
kruche babeczkipapierowe ręczniki, wagę kuchenną, miarkę kuchenną, patelnię, łopatkę do mieszania. Przygotuj składniki (4 porcje): 25 dag mięsa wieprzowego*, 2 laski kiełbasy, 1 średnią marchew, 1 średnią pietruszkę, 3 średnie ziemniaki, ½ małej główki białej kapusty, 1 cebulę, 2 liście laurowe, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, ½ łyżeczki kurkumy, 1 łyżkę oleju, czarny pieprz mielony, 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki(...)czasie do zupy dodaj marchewkę i pietruszkę i gotuj całość dalej przez następne 15 minut. W tym czasie obierz, umyj i pokrój w kostkę o średniej wielkości ziemniaki. Następnie do zupy dodaj kartofle i kapustę. Na patelni rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu podsmaż cebulę. Kiedy cebula ładnie się zeszkli, na patelnię włóż kiełbasę. Całość wymieszaj, podsmaż i przełóż do zupy
blog.moje-pasje.info