Niby tradycyjne gołabki,lecz zmieniony smakowo farsz mięsny i troszkę inny sosik czynią je o wiele smaczniejszymi, polecam Składniki: 1 głowka kapusty pól kg mięsa mielonego
Z Majeczką w kuchniSkładniki / Ingredients: 500 g młodych ziemniaków / 500 g young potatoes 2 jajka / 2 eggs 400 g mąki pełnoziarnistej / 400 g flour wholemeal szczypta gałki muszkatołowej
Projekty ze smakiemSofficini podobno zawładnęło już jakiś czas temu blogosferą, a ja nie ukrywam, że dopiero niedawno wpadłam na przepis. Nawet nazwa była mi obca ... ale pewnie
Walijskie PichcenieWitam Was! Miałam dzisiaj dużo wolnego czasu, więc stwierdziłam,że warto sprawić, aby trening był dłuższy niż zwykle. Moje wyzwania na dzień dzisiejszy zostały wykonane. Jestem
Chocolate Stop TemptingMoi Drodzy przyszedł czas zaprezentować Wam brytfannę TOSCANA , którą otrzymałam w ramach smacznej współpracy z Florina .Marka Florina wchodzi w portoflio ofertowe firmy Florentyna - lidera rynku
Z Kuchni Do KuchniW czasie długiego majowego weekndu miałam okazje gościć we Włoszech. Poznałam tam mnóstwo wspanialych smaków, tak odmiennych niż nasze rodzime. Niestety ani smaku, ani zapachu
Kolizje SmakówOrzechy na nalewkę zbierałam na początku lipca. Orzechówkę robi się z niedojrzałych orzechów, które mają jeszcze biało zielone środki. Jej właściwości zdrowotne tradycyjnie wykorzystywane są przy
w kuchni i w ogrodzieWłaśnie przelałam moją nalewkę do mniejszych słoików. Dziś minął rok odkąd ją zrobiłam. Orzechy na nalewkę zbierałam na początku lipca. Orzechówkę robi się z niedojrzałych orzechów
prawdziwe jedzenieKolejna świąteczna propozycja (i nie tylko). Danie dość pracochłonne, ale jeśli zrobicie więcej gołąbków, można je zamrozić lub zawekować. Przypominam o trwającym konkursie :) Do wygrania dwie
Przepisy AleksandryTestuję przepisy na pewną małą uroczystość. Przepis na te ziemniaki spodobał mi się od razu. Łatwe wykonanie, ciekawe połączenie, idealny dodatek do obiadu. Mi smakowało, domownikom
Pasja SmakuDobry pomysł na ciepłą kolację. Połączanie bagietki z oliwą i czosnkiem oraz zapiekane pomidory z mozzarellą. Były pyszne. Składniki : * bagietka * 2 łyżki oliwy z oliwek
Magiczne Życie MartyDzisiaj lekkie danie, by przygotować brzuszki na jutrzejszy Tłusty Czwartek. Wykorzystałam makaron pełnoziarnisty, chude mięso z kurczaka i mnóstwo warzyw. Całość doprawiłam ziołami prowansalskimi i oliwą
Magiczne Życie MartyNa bardzo miłym spotkaniu wczoraj byłam. Firma Pudliszki zorganizowała warsztaty kulinarne a w roli bohatera spotkania wystąpił koncentrat pomidorowy. Miało być więc pomidorowo i oczywiście smacznie
Smaczna Pyzatwardsze składniki o intensywnym smaku, takie jak cebula, por, koper włoski, suszone grzyby, twardolistne zioła. Kroimy je drobno i dusimy na rozgrzanym maśle z oliwą (taki północno-południowy włoski kompromis). Dodajemy ryż. Używamy ryżu do risotto (np. Arborio), który charakteryzuje się okrągłymi ziarnami oddającymi skrobię w czasie gotowania - to zapewnia kremową konsystencję dania. Nigdy(...)dzisiejszy przepis jest pewnego rodzaju improwizacją opartą na skojarzeniach smaków i asortymencie mojej lodówki ;) Suszone grzyby w postaci borowików stanowią bazowy smak dla risotta. Ożywiłam go dodatkiem anyżowego kopru włoskiego oraz listkami szałwii, zioła często łączonego z dynią w kuchni włoskiej. Wprost uwielbiam polewać tortellini (a nawet zwykłe pierogi) masełkiem szałwiowym. Pomyślałam dlatego, że listki szałwii dodane na początku duszenia
Chilli Czosnek i Oliwa