jego mama i na pewno będzie lepsze i tańsze niż w restauracji. Dostaliśmy kalmaro-ośmiorniczki z bobem (ichniejsza tradycyjna potrawa), mule na oliwie własnej roboty z cebulą i dzbanuszek wina, również dzieła naszego Mastrińskiego Gospodarza. Mimo tego, że jestem bardzo otwarta na specyficzne smaki i dużo akceptuję (M. trochę mniej) mocny zapach i smak morza wydobywający się z świeżo
Brzuszki Łakomczuszkiwakacje pijemy do tego kawę (ale nie taką jak codziennie przed pracą gorzką i niesamowicie mocną, a właśnie okrutnie słodką, z dużą ilością mleka). Kieliszek białego wina o poranku? W wakacje - czemu nie! POZDROWIENIA OD FILIPA
Brzuszki Łakomczuszkiszaszłyki) podwójna pierś z kurczaka 1 papryczka chilli z pestkami 200 ml sosu teriyaki (gotowy lub przygotowany ze składników – 100 ml ciemnego sosu sojowego, 100 ml japońskiego wina mirin, 4 łyżeczki cukru) łyżeczka oleju rzepakowego biały sezam do posypania WYKONANIE Pierś kroimy w równe kawałki do szaszłyków. Marynujemy w sosie teryiaki, posiekanym chilli i oliwie przez minimum
OstryKęsSmażone kalmary Chutney mango Ćevapčići Leczo Jagnięcina duszona w winie z figami Dżem z fig i pomarańczy Risotto ze szpinakiem i kurczakiem Morskie robale z makaronem Quesadillas Tortilla z kurczakiem i mango Tiroler Gröstl Sushi Smażone kalmary Mule Sajgonki Zupa orientalna
Gotuj z MisiemZjadłem ostatnio tajski makaron z warzywami w siakimś fast foodzie w jednej z warszawskich galerii. Postanowiłem w domku zrobić coś podobnego. Wyszło danie „na winie”, czyli wrzucamy na patelnię, co się pod rękę nawinie:) Czytaj dalej
Gotuj z Misiembędzie to zaletą, dla innych pewnie nie. De gustibus non est disputandum, prawda? :)Co do wyglądu...w niektórych partiach ciasto wygląda na zakalec, ale wydaje mi się, że to wina bananów, a dałam dwa naprawdę duże. W każdym bądź razie nie zmienia to smaku ciasta :).Masa serowa jest przepyszna! Będę ją używać do ciast czekoladowych. Sądzę, że sprawdzi się
Przepisy Aleksandrychcesz, aby owoce znajdowały się nie tylko na spodzie galaretki, musisz zamieszać galaretkę kiedy będzie tężeć (deser będzie mniej stabilny, więc lepiej go wtedy podawać w kieliszku, np. do wina). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło
Przepisy AleksandryUwielbiam szparagi pod każdą postacią. Są dla mnie symbolem zbliżającego się lata. Dzisiaj na obiad mieliśmy delikatne i lekkie tarty ze szparagami. Zaserwowałam do nich białe wino. Wypiek można jeść na ciepło i zimno, więc idealny na wszelkie przyjęcia. Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy
Przepisy Aleksandrykulinarnych, tłumaczył tryby i wiele innych rzeczy. Czułam się bombardowana wiedzą i dobrze, że wszystko skrzętnie notowałam :). Część praktyczna podobała mi się najbardziej: mieliśmy okazję robić zdjęcia muffinkom, ślimaczkom, winie i zupie (powyższe zdjęcia), a Kuba pokazywał, jak zrobić ustawić światła, jak różne tła wpływają na fotografie, itd. Atmosfera na warsztatach była przemiła; poznałam wielu wspaniałych ludzi, a dzięki
Przepisy Aleksandryzalewy) 1/2 pęczka natki pietruszki 6 łyżek mleczka kokosowego 3-4 łyżki soku z ananasa 300 ml domowego bulionu drobiowego (najlepiej byłoby 150 ml bulionu i 150 ml białego wina, ale sam bulion też może być) 2 łyżki oleju do smażenia ok. 10 dag żółtego sera lub parmezanu Kurczaka i cebulkę kroimy w niewielką kostkę. Papryczkę i natkę siekamy
Ratunku obiadostro przez co były jeszcze bardziej soczyste i wyraziste w smaku. Polecam taki sposób przyrządzania :) 4 kiełbaski śląskie łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki wytrawnego czerwonego wina łyżeczka tabasco do potraw grillowanych 0/5 łyżeczki cayenne łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta pieprzu 0/5 łyżeczki czosnku 0/5łyżeczki kminu Wszystkie składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. Nacieramy
Mienta blogPremium Rosa Syrop z czarnej porzeczki jest gęsty, o ciemnej barwie i mocno wyrazistym smaku. Wspaniale nadaje się do przyrządzania napojów, jak również aperitifów ( po dodaniu do białego schłodzonego wina ). Znane są też jego prozdrowotne właściwości: - obniża ciśnienie - podnosi odporność ZASTOSOWANIE: do pryrządzania napojów jako dodatek do herbaty do jogurtów, deserów, sałaek owocowych SKŁAD: cukier, sok z czarnej porzeczki
kolorowotorcikowokawa? - czemu nie !!! Popołudniowa? Hmmm... a może południowa? Oj nie wazne - dziś pora na Brazyli ę :D To kolejna pyszna kawa pochodząca z palarni Winami Brazil Santos Guaxupe Dulce 17/18 Napary charakteryzują się doskonałym wyrazistym miękkim aromatem i pełnym, cielistym, dobrze zharmonizowanym o bardzo lekkiej kwaskowatości smakiem. Jest wielu wręcz fanatycznych wielbicieli
kolorowotorcikowoJuż prawie południe a ja kawę dopiero wypiłam.Dziś polecam Wam migdałowe cappuccino. Do przygotowania potrzebujemy:- kawę - ja użyłam kawę świeżo paloną Winami - Costa Rica Tarrazu- napój migdałowy Alpro- mleko2 łyżeczki kawy zaparzyć w małej ilości wody.100 ml napoju migdałowego, zagotować ze 100 ml mleka . Gorące dolać do kawy - odcedzonej od fusów.Ubić przy pomocy spieniacza. Jeśli
kolorowotorcikowo