Wykombinowałam na ostatni dzień roku sernik, bo miałam w lodówce 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku. Wykorzystałam przepis na...wiaderku! Każde wiaderko – każdy producent ma inny przepis. Na moim wiaderku pisało, że trzeba sobie zrobić kruchy spód. Nie miałam weny, nie miałam pomysłu. Poszłam na łatwiznę i zrobiłam eksperyment. Mój serniczek jest na pysznej chrupiącej kruszonce! Całość genialnie prosta.Pyszna.Od(...)piekłam godzinę i 10 minut.Wsytarczyło spokojnie. Na wierzch przygotować polewę. Jedna trzecią margaryny roztopic z dwoma łyżkami wody, 4 łyżkami cukru i 3 łyżkami kakao Skworcu . Następnie wierzch sernika posypujemy płatkami migdałowymi Skworcu . Płatki wcześniej prażymy na patelni. I sernik gotowy.Naturalnie schłodzony w lodówce, dnia następnego , smakuje najlepiej. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnikaca. Za to była czasem szampańskiej zabawy w doborowym towarzystwie. Niech taki też będzie ten Nowy Rok, pełen radości i szczęścia, wśród ludzi nam bliskich i życzliwych. Sernik karmelowy z sosem toffi składniki; 200 g ciasteczek korzennych 90 g masła 250 g serka mascarpone 500 g twarogu śmietankowego 4 jajka sos toffi 150 g cukru(...)koniec ubijania dodajemy do sera połowę sosu toffi. Gotową masę serową wykładamy na spód z ciasteczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 ° C przez 40-50 minut. Gotowy sernik do czasu podania przechowujemy w lodówce. Podajemy go z pozostałym sosem toffi
Przysmaki Karolkitemperatury 180 stopni i piec przez 75 minut. Po upieczeniu nie wyciągać sernika od razu, zostawić uchylony piec na 20 minut i dopiero po tym czasie można wyciągnąć sernik. Porcjować możemy dopiero po wystygnięciu ciasta. SMACZNEGO
Serce zamknięte w formie pysznościzawsze tradycją w moim domu jest przygotowanie sernika gotowanego na cieście miodowym , polanym sosem tiramisu Sernik gotowany na miodowym cieście SKŁADNIKI: CIASTO jajka - 2 szt mąka - 3 szkl soda - 2 łyżeczki miód sztuczny - 3 łyżki margaryna Palma w złotym opakowaniu - 1/4 kostki śmietana - 3 łyżki cukier - 3/4 szkl MASA SEROWA ser biały(...)aromat migdałowy mleko - 1/3 szkl jajka - 4 szt cukier - 250 g margaryna Palma w złotym opakowaniu - 200 g budyń śmietankowy - 1 opak DODATKOWO sos tiramisu do dekoracji sernika PRZYGOTOWANIE: CIASTO Sodę wymieszać z mąką, przesiać do miski, dodać miód, pokrojoną na kawałki margarynę i resztę składników, zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na 3 placki. Tortownicę
Kuchnia DanusiJakiś czas temu upiekłam sernik z dynią. Dziś przyszła kolej na kolejną kombinację, a jest nią sernik z marchewką. Jak się okazuje do tego wypieku pasuje wiele nietypowych składników. Warto szukać nowych smaków bo efekt końcowy jest zaskakująco smaczny. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwaniliowe serki homogenizowane (200g) 1/2 litra mleka 1 opakowanie żelatyny (na 2 litry płynu) 1 szklanka cukru 3 galaretki o różnych smakach Jest to przepis z mojego dzieciństwa. Taki sernik robiła jeszcze moja babcia. Z biegiem lat wszelkie przepisy na serniki na zimno ulegały różnorakiej modyfikacji - ale uważam, że nie ma to jak oryginał :) Mleko wlać do garnka(...)galaretkę i ponownie włożyć do lodówki. Dalej postępować tak samo, wlewając na przemian do formy - porcję sera i galaretkę (fot.2) . Gdy masa serowa zbytnio zgęstnieje nam w trakcie wykonywania sernika, można rozpuścić ją - wstawiając miskę z masą do garnka z wodą, który podgrzewamy na małym ogniu. W trakcie podgrzewania masę ciągle mieszamy drewnianą łyżką
Świat Ciastawstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy pierwsze 15 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Przed podaniem wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Salonik smakówdomu wielbicielkę wszystkich serników , serniczków na zimno i ptasich mleczek! W związku z czym najczęściej na zadane przeze mnie pytanie : ” Jakie ciacho zrobić? „ - pada odpowiedź : ” Sernik „ Tym razem postawiałam na bardziej kolorową wersję – wpuśćmy w te szaro – bure dni trochę lata! Delikatne , jogurtowe ciasto wypełnione kolorowymi galaretkami to super przepis na imprezę. Ciasto
Ostra na Słodkozwykłe markizy! No, ale te zwykłe markizy nie zastąpią mi kruczoczarnych ciasteczek , które to właśnie są jednym z głównych składników pysznego sernika. Dziś mam dla Was przepis na sernik , który ostatnio wyszedł spod moich łapek. Delikatna … niesamowicie kremowa masa … na kruchym ciasteczkowym spodzie smakuje obłędnie! Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica
Ostra na Słodkoprzestudzony spód i piec jeszcze przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Połowa kawałka pokazanego na zdjęciu ma ok. 300 kcal :) Podobne: Truskawkowo-waniliowy sernik light Lekki sernik kawowy z borówkami
CzarnawisienkaSzybki w przygotowaniu, rozpływający się w ustach sernik z kawałkami czekolady polany polewą. SKŁADNIKI Spód 250 g herbatników 180 g masła orzechowego 3 łyżki roztopionego masła Masa serowa 1 kg białego sera 20 dag masła 30 dag cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy ulubiony aromat 100 g gorzkiej czekolady Polewa Szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g kostka(...)rondelku rozpuścić masło, cały czas podgrzewająca dodać cukier, mleko oraz kakao gotować na małym ogniu około 3-5 minut. Odstawić do przestygnięcia następnie połączyć z żółtkami. Zimny sernik pola ć gorącą polewą. rrarossa@gmail.com
RAROSSANiezwykłe makowo-kokosowe ciasto z masą budyniową, którego serce stanowi... sernik. Połączenie tych wszystkich składników stanowi idealną, chodź dość oryginalną kombinacje smaków. Ciekawe ciasto, które z pewnością urzeknie niejednego smakosza. Ciasto Makowo Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową - Składniki: Warstwa Sernikowa: 480 g dwukrotnie zmielonego twarogu 120 g cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku, bez cukru(...)otrzymania gładkiej konsystencji. Masę sernikową przelewamy do formy (25x30 cm) wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok 1 h w temperaturze 150 stopni. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Sernik wyciągamy z formy dopiero po całkowitym ostygnięciu. Ciasto kokosowo-makowe: Mak namaczamy we wrzątku (przez ok. 30 minut). Następnie pozbywamy się wody. Żółtka jaj ucieramy razem z cukrem oraz
Słodka StronaŚwięta, święta i...przegląd lodówki trzeba zrobić ;) ale najpierw kawka i coś słodkiego ;) Chyba wszyscy lubią serniki. W każdym razie ja nie znam takiego(...)lubi. Przepisów na sernik jest cała masa i każda pani domu ma swoje wypróbowane. I rzadko kiedy jest to jeden przepis ;) Jednym z moich ulubionych serników jest ten od mojej cioci-babci Wiesi czyli z czekoladą i orzechami. Niewątpliwie bomba kaloryczna, no ale cóż to znaczy przy rozkoszach podniebienia ;) ciasto: 80 g masła roztopionego 1/4 szklanki cukru
Codzienna kuchnia niecodziennadodatek świetnie równoważy słodycz z bananów, sprawia, że całość nie jest mdła. Muszę powiedzieć, że banany i wiśnie to zaskakująco udane połączenie. Jeśli jeszcze nie znacie - spróbujcie koniecznie. Bananowy sernik z wiśniami (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 120 g ciastek digestive 60 g masła masa serowa: 7 listków żelatyny 600 g serka kremowego
Pożeraczka, czyli raz adobrzesernik. Pieczony, bo już bardzo dawno właśnie takiego u mnie nie było. Na samych białkach, które zostały po sosie, a które dodatkowo ubiłam; dlatego jest to najdelikatniejszy, najlżejszy sernik pieczony, jaki na blogu znajdziecie. Po prostu rozpływa się w ustach. Intensywnie kokosowy, pachnie zniewalająco. Bialutki, świetnie komponuje się z czerwienią truskawek. Dzięki ananasowym kwiatom prezentuje się wręcz widowiskowo
Pożeraczka, czyli raz adobrze