rozmazujemy według własnej fantazji :) Sernik umieszczamy w nagrzanym do 175 C piekarnika i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę pieczenia do 125 C i pieczemy sernik przez kolejne 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i otwieramy jego drzwiczki. Sernik w otwartym piekarniku pozostawiamy jeszcze przez 15 minut, następnie wyciągamy go i pozostawiamy(...)całkowitego wystygnięcia. Po tym czasie sernik wkładamy do lodówki na całą
Emcia Pichciśniadanie więc o masowej produkcji kilograma twarogu mogę zapomnieć. Jak na złość, bardzo lubię serniki i z utęsknieniem czekam na powroty do Polskie gdzie mogę poszaleć z sernikami. Co w takim razie robię gdy nie mam pod ręką sera? Robię takie oszukane serniki:) Ciasto to jest lekkie i puszyste polecam dodać do niego rodzynki, kandyzowaną skórę(...)pomarańczy lub inne rzeczy które lubicie w serniku, na pewno będzie wam jeszcze bardziej smakował. Zostawiam was z moim wyrobem "seropodobnym" i uciekam wygrzewać się na słońcu. Składniki na formę o wymiarach: 25*35cm ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki łyżeczka sody oczyszczonej 250 g masła lub margaryny masa serowa: 5 białek szklanka cukru 3 opakowania śmietany
ciastkarnia na kruchym spodzieJeszcze kilka lat temu zjedzenie przeze mnie sernika to była prawdziwa kara;)) Teraz gdy tylko mam okazję i "smaka" robię sernik. Latem oczywiście najczęściej są to serniki na zimno, jednak nic nie ujmuje im to w smaku:) Ten jest naprawdę bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. A do tego smaczny!! Spód: 300g herbatników w polewie czekoladowej, 100g
Z miłości do słodkościwierzch sernika łyżką). Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170C i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy przez 90 minut. Po tym czasie sernik wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. insertCookd("e815b4311e5b14054569b16040c2dd2a
Emcia Pichcibyć letnia). Następnie dodajemy ją do serka homogenizowanego i całość dokładnie mieszamy. Masę serową przelewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyciągamy sernik i układamy na nim truskawki lekko je dociskając i ponownie wsadzamy tortownicę do lodówki na kolejne 30 minut (albo dłużej - w zależności od czasu stygnięcia(...)drugiej galaretki). Następnie w osobnym naczynku przygotowujemy drugą galaretkę zgodnie z opisem na opakowaniu i pozostawiamy ją do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie zalewamy galaretką wierzch naszego sernika i pozostawiamy go na całą noc w lodówce. Przy wyciąganiu sernika należy obkroić jego boki i dopiero wtedy ściągnąć obręcz tortownicy. insertCookd("66cf289b787fd92ff342e4ca7af2bd33
Emcia PichciSernik waniliowy z bezą oblaną czekoladą i pistacjami ;-))) Składniki: 1 kg sera (można użyć gotowego w wiadereczku) 1 całe jajo + 2 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 esencja cytrynowa 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki ucieramy mikserem. Pieczemy 60 minut w temp 180 stopni C. Beza: 3 białka 4 łyżki(...)cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywna pianę z odrobiną soli, dodajemy cukier ubijamy na sztywno, dodajemy mąkę mieszamy. Na arkuszu papieru rysujemy koło wielkości tortownicy od sernika, łyżką wyjmujemy pianę, bardzo deliaktnie, formujemy łyżką ładną bezę pieczemy około 60 minut. W piekarniku gazowym 1. W elektrycznym na termoobiegu w temp jak najniższej, beza się suszy
SMYKWKUCHNIsposób zdrowy i przemyślany. I tak powstał dietetyczny sernik z truskawkami i jagodami. Jest to lekki deser, niskokaloryczny więc możemy sobie na niego pozwolić! Zapraszam! SKŁADNIKI NA SERNIK: - 500g serka homogenizowanego 0% tłuszczu - 100 ml jogurtu greckiego light - galaretka truskawkowa - galaretka Blue (lub inna może być np. wiśniowa, owoce leśne) - 1 łyżka żelatyny - 2-3 słodziki w tabletkach(...)wierzch tortownicy - wstaw na minimum 3 godziny do lodówki Gotowe! KTO MA OCHOTĘ??? Bardzo chciałam uzyskać kolor masy, taki jaki mają piwonie, które były dzisiejszą inspiracją do powstania sernika fit! ;-) Chyba się udało
SMYKWKUCHNISernik kojarzy mi się tylko z jednym smakiem z tradycyjnym sernikiem mojej mamy. Ale życie byłoby za nudne gdyby jeść tylko taką wersje, dlatego postanowiłam ostatnio zrobić coś nowego, sernik lekki, delikatny jak chmurka, z kawałkami oreo, oblany gorzką czekoladą. Wyszedł idealnie. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikupalne dni jak dziś. Wtedy też najlepiej sprawdzają się szybkie desery i ciasta na zimno. A zdecydowanie najlepszym, według mnie oczywiście:)), ciastem na zimno jest sernik:) Ja zrobiłam sernik na zwykłych okrągłych biszkoptach z dodatkiem czekolady i coca - coli. Wykorzystałam do niego twarożek - naprawdę idealny do serników, który otrzymałam od marki Wieluń do testowania. Nie kupuję nigdy
Z miłości do słodkościMiałam przyjemność wziąć udział we wspólnym pieczeniu sernika z innymi blogerkami. Mój sernik jest z wiśniami polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi. Jest niezwykle kremowy, polecam wypróbować. Tortownica : średnica 27 cm Czas pieczenia : spód ok. 25 minut , całość ok. 1 godziny Temp. pieczenia : spód 190 C , całość 180 C Składniki: Spód 200 g mąki pszennej(...)wierzch posypujemy pozostałe wiśnie. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Studzimy ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na następny dzień polewamy polewą czekoladowa i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego Sernik piekłam razem z : Joanna - http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/07/Sernik-smietankowy.html Krystyna - http://krystyna9.livejournal.com/83898.html Dorota - http://doowa.blogspot.com/2014/07/sernik-z-kaszy-jeczmiennej-z-pitahaya.html Agnieszka - http://marynawkuchni.wordpress.com/2014/07/12/sernik-maryny/ Barbara - http://mozaikazycia.blogspot.com/2014/07/jagodowy-sernik-na-zimno.html Gabriel
Słodkości i nie tylkouwierzycie jak napiszę, że nie użyłam do przyrządzenia tego deseru cukru? To prawda :) Ale sernik jest bardzo słodki a to za sprawą pysznego miodu, słodkiego banana i dobrej jakości czekolady która chociaż jest gorzka to wprowadza do deseru dużo słodyczy. Do tego rozpływające się w ustach wiśnie zamarynowane wcześniej w miodzie pitnym. Jednym słowem kulinarna rozkosz. Wszystko z wysokiej(...)zawartości kakao min. 70% łyżka mleka łyżka masła 2 szklanki wypestkowanych wiśni nadwiślanka 50 ml miodu pitnego Dwójniak Wypestkowane wiśnie zalewamy miodem pitnym Dwójniak i odstawiamy na czas przygotowania sernika. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie a następnie we wrzątku. Zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 12 minut. Ugotowaną przekładamy do misy miksera, dodajemy
Mienta blogJestem dzisiaj z siebie bardzo dumna. Po raz pierwszy udało mi się upiec sernik, który praktycznie nie opadł + jego wierzch był niemal biały :). Przepis powstał na kanwie wielu serników, które robiłam wcześniej. Jest naprawdę delikatny, a smaki malin i cytryny dobrze ze sobą współgrają. Sernik z malinami i cytryną będzie pięknie wyglądał na wielkanocnym stole. Galaretka jest domowej
Przepisy AleksandryPolsce. Denerwuje mnie brak dobrego twarogu w polskich sklepach. Owszem można zakupić twaróg i go mielić (nie mam jak), można też kupić ser w wiaderku ... ale uwierzcie, że sernik na nim nie jest dobry...jak można nazywać 2 % ser, smakujący jak jogurt, twarogiem? Serniki robię więc tylko wtedy, kiedy jakaś dobra dusza przywiezie mi dobry serek :). Stało się
Przepisy AleksandryNiedawno wróciłam z cudownego urlopu w Polsce. Na koniec mojego pobytu przygotowałam dla rodziny sernik tiramisu. Miałam zamiar go upiec, ale potem wpadłam na pomysł przygotowania sernika na zimno (jako, że mam tego typu deserów mało na blogu). Ciasteczkowy spód ma niewiele wspólnego z klasycznym tiramisu, ale dzięki niemu łatwo się sernik kroi i jest stabilny na talerzu
Przepisy AleksandryRecipe in English Od jakiegoś czasu "chodził" za mną sernik japoński, ale nie mogłam się zmobilizować do jego upieczenia. W końcu wczoraj rano naszła mnie wena i oto jest...ciasto(...)pogranicza biszkoptu i sernika. Delikatny, puszysty (dotykając tego ciasta roznosi się dźwięk pękających pęcherzyków powietrza) i niezbyt słodki wypiek na pewno znajdzie wielu amatorów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). Sklep z sernikami w Japonii
Przepisy Aleksandry