Polecamy :) Składniki 1 kg skrzydełek kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżki soli czosnkowej 50 ml octu z białego wina 250 ml ketchupu 60 ml sosu sojowego 600 g ananasów z puszki 50 g cukru trzcinowego Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Skrzydełka umyłem, osuszyłem. Ułożyłem
R'n'G Kitchentrufle są zdecydowanie wersją wytrawną, pasującą do wina – są ostre i słone. Ja osobiście wolę słodkie trufle, ale zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Trufle mają ciekawy, rzadko spotykany smak. Czas wykonania: 30 min (+4 h oczekiwania) Ilość porcji: 15 sztuk Składniki: 100 g czekolady gorzkiej 100 g serka kanapkowego ½ łyżeczki pieprzu cayenne ½ łyżeczki
KuchniaWeDwoje.plUnikaj soli, która zatrzymuje wodę w organizmie oraz wszelkich kostek rosołowych, veget, które w składzie posiadają konserwanty i wzmacniacze smaku. Kiedy spożywasz alkohol, pij dużo wody – jeden kieliszek wina na jeden kieliszek wody. Alkohol lepiej się strawi. Pij dużo zielonej herbaty (bez cukru) – doda Ci energii i przyspieszy przemianę materii. Wprowadzanie nowych nawyków do diety przez kilka
Kuchnia Bazyliiłuskanego sól 1 nieduża cebula 1 duży ząbek czosnku oliwa (4-5 łyżek) listki z 3 gałązek rozmarynu (w sumie ok. 1 łyżki) 2 łyżki octu z białego wina lub octu jabłkowego (lub do smaku) sól, pieprz 2 cebulki dymki pokrojone na plasterki 1 łyżka małych kaparów odsączonych z zalewy do podania: świeże pieczywo lub świeże warzywa Przygotowanie
Chilli Czosnek i Oliwaskładniki dokładnie wymieszać w niewielkim słoiczku lub miseczce, doprawić do smaku, jeżeli jest zbyt kwaśna dodać miodu, jeżeli zbyt słodka dolać sok z limonki lub odrobinę octu z białego wina. Smacznego
Codzienne GotowanieStreet jest nowojorska tylko dlatego, że ktoś się z kimś kiedyś zamienił na muszkatołowe drzewka ;) Gałkę muszkatołową dodaje się do potraw wszelakich! Od mięsiw i warzyw po desery i wino. I taki delikatnie muszkatołowy, bardzo kremowy, oblany malinowym sosem deser, stawiam dzisiaj przed Wami. Sernik...wymagający odrobinę więcej czasu, niż te klasyczne, bo największą robotę robi tu nocne leżakowanie
Kuchnia w Słońcu Skąpanasiostrą i nasze rozmowy, śmiech i dokazywanie, jakbyśmy znów były dziećmi słuchanie, jak deszcz bębni po dachu, gdy z kubkiem herbaty w dłoni siedzę przytulona do swojego chłopaka smakowanie wina w ogrodzie mojej mamy kawa z przyjaciółmi, która przeciąga się do kolacji, a potem przeradza w wieczór z drinkami, bo nikt nie chce, żeby spotkanie się
Codzienna kuchnia niecodziennarabarbar i to o nim będzie kilka wpisów. Rabarbar służy jako dodatek do soków, placków drożdżowych, drożdżówek. Popularny jest też kompot z rabarbaru. Może być również wykorzystywany do produkcji wina owocowego, lub spożywany na surowo z cukrem. Charakteryzuje się kwaskowatym smakiem. Zawiera dużo żelaza, kwas jabłkowy i znaczącą ilość kwasu szczawiowego przez co usuwa z organizmu wapń i tworzy
Życie zaczyna się w kuchniJakiś czas temu otrzymałam paczkę od firmy Jamar do przetestowania kilku produktów . A w niej ketchup łagodny, zielony groszek i ocet czerwone wino. Ale Jamar w swojej ofercie posiada bardzo wiele produktów: warzywa w puszkach, warzywa w słoikach, koncentraty i przeciery, dodatki obiadowe, przyprawy, octy, ketchupy, sosy, przetwory owocowe, soki, syropy i napoje. Pan Ł. uwielbia
Życie zaczyna się w kuchniPrzyjemnie chrupiące ciepłe grzanki z pszennej bagietki z masłem czosnkowym, cieniutkimi plasterkami cukinii, serem camembert i odrobiną konfitury z żurawiny. Szybkie to przygotowania na jeden kęs, z lampką półwytrawnego wina-poezja! Słoneczny mroźny i leniwy niedzielny poranek aż się prosi o takie grzanki….. Składniki: 1 długa bagietka pszenna lub 2 mniejsze 1 mała cukinia 1 krążek sera camembert
Wanilia i KardamonCzasami los płata nam figle, miałyby ferie, zimowe szaleństwo, grzane wino i śnieg w rękawiczce, a tymczasem....sprawdza się gorąca herbata i to tylko na poprawę nastroju bo dla zdrowotności wszystko już zawiodło. Siedząc w niewielkim pokoju,w pensjonacie gdzieś u podnóża gór, od kilku dni podziwiam jedynie piękny zimowy krajobraz i ogrzewam dłonie przy herbacie. Padający wolno śnieg
Słodki Kompromiszawartość ogromnej ilości antyoksydantów. Substancje te chronią komórki organizmu przed wpływem wolnych rodników, które wywołują wiele groźnych dla życia chorób. Ziarna kakaowca mają dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż czerwone wino i aż trzy razy więcej niż zielona herbata. Surowe kakao zawiera wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, chrom, cynk czy potas. Jednak ziarna kakaowca to przede wszystkim najbogatsze źródło
Słodki Kompromiskulka mozzarelli w zalewie sól morska, pieprz biały (w oryginale również kolorowy) miód wielokwiatowy - 2 łyżki (u nas lipowy - ale to błąd) sok z 1/2 cytryny przyprawa do wina i piwa Prymat klarowane masło Przygotowanie: Dwie gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na ćwiartki. W rondelku podgrzewamy miód. Polecam wielokwiatowy zgodnie z oryginalną recepturą. Ja użyłam lipowego
Kuchnia po mojemuHerbata zimowa to chyba mój ulubiony sposób na mróz za oknem i poprawienie sobie nastroju. Na blogu znajdziecie także przepis na grzany cydr oraz grzane wino . Kubek takiej aromatycznej herbaty, ciepły koc i dobra książka. To moja zimowa definicja szczęścia ! Składniki (2 porcje): 1 litr wody 2 torebki dobrej czarnej herbaty 1 pomarańcza 1/2 małej cytryny 6 goździków
Moja pasja smakususzona) - wg uznania orzechy nerkowca - 100 gr 3 łyżki soku z cytryny pierś z kurczaka - 500 gr sos sojowy - 1/4 szklanki + 2 łyżka cukier brązowy - 3 łyżeczki czerwone wino wytrawne - 2 łyżki syrop klonowy ( jeżeli nie masz, danie aż tak bardzo nie ucierpi) - 2 łyżeczki woda olej 10 łyżek ryż * świeże listki kolendry do posypania Etap
Wylizany Rondel