wino - 10075 przepisów (strona:405/672)

Tosty z boczkiem, brie i karmelizowaną cebulą / Bacon, brie and caramelised onion grilled sandwich 359

plastry 4 kromki ulubionego chleba Składniki na karmelizowaną cebulkę: 3 duże cebule, pokrojone w plasterki 2 łyżki oleju ½ łyżeczki soli 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżki octu z czerwonego wina Przygotowanie: W celu przygotowania karmelizowanej cebulki, rozgrzej dużą patelnię z olejem na średnim ogniu, wrzuć cebulę, posól i smaż do miękkości i zarumienienia. Dodaj cukier i ocet i podsmażaj

karmelowy
Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą 436

smacznego. A co jeszcze na tłusty czwartek u mnie na blogu? Tradycyjnie… i nie tylko: Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Pączki z ziemniakami

mojewypiekiinietylko
Sok owocowy. Marchew, burak, jabłko. 160

Burak ma wiele właściwości odżywczych, a także leczniczych. Buraki zawierają barwniki-anocyjany, które również występują w czerwonym winie. Dzięki nim mamy lepszą odporność. Buraki są zródłem kwasu foliowego, witaminy C oraz witaminy B1. Zawierają dużo pierwiastków mineralnych, takich jak: żelazo, magnez, wapń, potas, sód, mangan, miedz, fluor, chlor, cynk, lit, bor, molibden, kobalt, a także rzadko spotykane w warzywach

nietadieta
Szparagi w cieście francuskim 137

szparagi. Otóż jedzenie ma duży wpływ na nasze libido. Kształt szparagów, sam przywołuje seksualne skojarzenia, a smak pobudza zmysły....Do przystawki proponuje lampkę wina, lecz nie więcej, ponieważ po większej ilości zrobimy się senni. Poza tym szparagi zawierają wiele innych cennych dla naszego zdrowia właściwości

kulinarne odsłony pati
Panna cotta waniliowa z serduszkiem (Walentynki) 139

lekkiego ostudzenia. Mleko zagotować z cukrem, dodać żelatynę i zmiksować ze śmietanką oraz cukrem waniliowym. Masę pozostawić, aby dokładnie ostygła. Galaretkowe serduszka przykleić do wewnętrznej ścianki kieliszków do wina. Kieliszki powoli napełnić panna cottą i odstawić do lodówki, aby deser całkowicie stężał. Udekorować wg uznania. (Użyłam resztek galaretki, panna cotty oraz czekoladowego Twistera z Cukieterii .)   (*) Panna cotta

Di gotuje
MAKARON Z WĘDZONĄ MAKRELĄ 264

patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Gdy makaron będzie miękki wymieszać ze składnikami z patelni. Na górę dołożyć potarty ser i pietruszkę. Danie dobrze smakuje w parze z lampką białego wina

kuchniabellissima.wordpress.com
Kanapki z guacamole i łososiem 201

Kanapki z guacamole i łososiem to idealny przepis na przekąskę na przyjęcie, albo fajna propozycja na pyszną kolację. Świetnie do tego dania będzie pasowało delikatne, białe, półwytrawne wino :) W tym przepisie wykorzystamy awokado , które jest podstawowym składnikiem guacamole. Wybierając awokado, zwróćcie uwagę aby było dojrzałe, poznacie to po tym, że owoc będzie miękki. Kanapki z guacamole i łososiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pitahaja 190

wyjadać miąższ łyżeczką. Owoce jada się głównie na surowo, w sałatkach owocowych, w deserach lodowych. Można ją również znaleźć w kisielu i sokach. Z owoców produkuje się również wino. Pitahaja smakuje słodko, trochę mdło, delikatnie gruszkowo, nie jest kwaskowata (porównywana jest do kiwi, ale wg mnie niesłusznie, chyba, że miałam niedojrzały owoc). Skórki są niejadalne, a nasiona

Qlinarnie i Qlinarnie
Risotto z wędzonym łososiem i słodką papryką 119

Wczoraj, gdy robiłam to risotto, naszło mnie żeby posłuchać starej, dobrej Comy. I w tym miejscu serdecznie chciałam przeprosić moich sąsiadów, którzy chcąc nie chcąc musieli

gotować!
Tatar 198

jaja. Możesz zrobić wiele małych porcji tatara, a w zagłębienie ułożyć wówczas żółtka przepiórczych jajeczek. Dookoła ułożyć wieniec z pokrojonych dodatków do tatara podawać ciemne lub jasne pieczywo, czerwone wino lub kieliszek zimnej, gatunkowo dobrej czystej wódki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekana biała kapusta z ziemniakami, marchewką i koperkiem 157

Starożytna legenda mówi, że kapusta powstała z łez Likurga, który został ukarany przez boga wina Bachusa za zniszczenie winnic. Właśnie w tamtym czasie doceniono właściwości zdrowotne kapusty. Zajadali się nią Grecy i Rzymianie. Do Polski przywędrowała w XIV wieku i uprawiano ją głównie w klasztornych ogrodach. Do dziś kapusta gości na polskich stołach. Oto przepis na zapiekaną białą kapustę

My Chcemy Jeść
Aromat - nr 5 lato 2016 206

zdrowych koktajli, kolorowych drinków, małych słodkości, regionalnych lubelskich potraw oraz dań dla dzieci. Znajdziecie tu także m.in. przydatny artykuł o żywieniu naszych czworonożnych przyjaciół i o tym, jak dobrać wino do grilla. Jak zawsze piękne zdjęcia i apetyczne przepisy czekają na wypróbowanie:) Zaglądajcie, czytajcie! Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Obiad gotowy
Młoda kapusta z chorizo 209

cebulę, smażyć aż się zeszkli. Dodać kapustę, dusić pod przykryciem ok 10 minut, mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby można podlać odrobiną wody lub białego wina, żeby kapusta się nie przypaliła. Pod koniec duszenia doprawić do smaku, wymieszać z posiekanym koperkiem. Pysznie smakuje z młodymi ziemniaczkami i kleksem kwaśniej śmietany. Smacznego

Obiad gotowy
Degustacja w BelEtage 247

marketingu pani Beata Twardowska oraz kierownik restauracji pan Grzegorz Całuch.    Stolik już czekał z pełnym nakryciem, a ilość sztućców sugerowała długą listę dań;) Siadamy. Na początek woda, wino, sok, a za chwilę pierwsza przystawka – rolada z kaczki z sałatką z ogórka, kawiorem z tapioki oraz grzanką. Porcja w sam raz na przystawkę. Rolada dobrze doprawiona, sałatka lekka

Obiad gotowy
Warsztaty Drób na świątecznym stole 179

dlatego chętnie przystąpiliśmy do części praktycznej, prowadzonej przez znanych szefów kuchni: Jakuba Streuermarka oraz Marka Kropielnickiego. Przygotowywaliśmy 3 dania: wolno pieczonego indyka nadziewanego śliwkami podanego z kasztanami w czerwonym winie, eskalopki z kurczaka w bekonie z selerowym puree oraz popcornem, kurczaka z grzybami w cieście à la wellington z jabłkowym chutneyem z chilli. Póki kroiliśmy smażyliśmy, siekaliśmy, gotowaliśmy

Obiad gotowy