Składniki: • 1 kg szynki cielęcej • 3 łyżki oleju • sól, biały pieprz do smaku • pomidorki koktajlowe • rukola • dowolne kiełki Włoszczyzna: • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 mały seler • 1 por • 1 cebula • kilka igieł rozmarynu Sos tuńczykowy • puszka tuńczyka w oleju • 5 łyżek majonezu • 100 ml wina białego • 1 łyżka kaparów Wykonanie: • Włoszczyznę pokroić w drobną kostkę. Szynkę posypać solą i białym pieprzem. • Szynkę, włoszczyznę i 3 łyżki oleju zalać wodą, przyprawić i gotować 1,5 go...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...