Najłatwiejszy i najsmaczniejszy keks, który zawsze kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Keks, w którym owoce nie opadają, a to dzięki obtoczeniu ich w mące. Najlepszy
To co kochamJestem sernikożercą, nie da się ukryć. Jest to moje ulubione ciasto i bardzo często gości w moim domu. Piekłam już sernik z malinami, z kajmakiem, cytrynowy
To co kochamNiedawno upiekłam adwentowy wieniec drożdżowy, który wzbudził ciekawość rodziny i wielu znajomych, a smakował też wybornie. Na imprezę mikołajkową, którą niedawno urządzałam, upiekłam z tego samego
To co kochamCiastka bardzo świąteczne dzięki kształtom kojarzącym się z Bożym Narodzeniem i zimą. Bardzo kruche i listkujące się, słodkie tylko dzięki posypce z cukru. Gotowe ciasteczka musiałam
To co kochamUszka wigilijne muszą koniecznie wystapić w towarzystwie czerwonego barszczu. Na ten barszcz czekam cały rok, bo tylko wtedy smakuje tak wyjątkowo. Wykonanie jego jest bardzo proste
To co kochamPieczenie i dekoracja pierniczków to nasza rodzinna tradycja i nie pamiętam Świąt Bożego Narodzenia bez nich. W tym roku pałeczkę przejęła moja córka Monika, która własnoręcznie
To co kochamWszystkim sympatykom bloga życzymy magicznych Świąt Bożego Narodzenia, spokojnych, pełnych rodzinnego ciepła, miłości i blasku radosnych chwil. Moc trafionych i oczekiwanych prezentów pod choinką i miłego
To co kocham„A nadzieja znów wstąpi w nas Nieobecnych pojawią się cienie Uwierzymy kolejny raz W jeszcze jedno Boże Narodzenie…” Składniki: Ciasto piernikowe ? 600 g
To co kochamBeza w formie wieńca w kolorach mocnej czerwieni została okrzyknięta przez moją rodzinę niekwestionowaną królową świątecznych słodkości. Po niej na drugim miejscu torcik Cappuccino, trzecie to
To co kochamŚwięta, święta, i po świątecznym obżarstwie… a my chętnie zjemy coś lekkiego. Proponuję kaszę gryczaną z białym serem i kwaśnym mlekiem. Składniki : ? 1 szklanka kaszy
To co kochamI jak się czujecie w Nowym 2014 roku? Szampańsko? To dobrze, bo taki będzie cały rok, czego Wam życzymy z całego serca! A jeśli zostały Wam
To co kochamNie tylko smaczny, ale też spektakularny makowiec o wymagającej strukturze. Ciasto, które smakuje najlepiej w okresie zimowym, okołoświątecznym. Delikatne roladki makowe zatopione w puszystej masie kremowej
To co kochamBardzo smaczne połączenie cytrynowej ryby z bazyliowym pesto. Ja akurat miałam piękny filet z okonia morskiego, ale można użyć pstrąga, łososia, czy inną rybę. Okoń morski
To co kochamJest piatek, jest też rybka! Właściwie to powinna nazywać się w sosie łososiowym, bo taki jest kolor sosu. Rybka jest bardzo smaczna i prosta do wykonania
To co kochamSłyszałam wiele dobrego o tych pstrągach od Moniki, która degustowała je w domu swojego chłopaka Davida. W końcu zagościły u nas w domu na kolacji, którą
To co kocham