Śledzie w czerwonym winie z suszonymi śliwkami 102Śledzie są rybami morskimi, z których można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych i nowoczesnych dań. Najbardziej popularne są u nas śledzie w formie przekąsek czy sałatek przygotowywane
To co kocham
Pieczone jabłka faszerowane masą makową 93Została Wam masa makowa i nie chcecie już piec następnego makowca? Albo nie macie pomysłu na deser? Polecam pieczone jabłka nafaszerowane masą makową. Deser ma bardzo
To co kocham
Zakwas buraczany 101Zakwas z buraków lub kiszonka z buraków ma wiele cennych właściwości zdrowotnych. Podobnie jak kapusta kiszona niepasteryzowana i ogórki kiszone, dostarcza witaminę C, kwas mlekowy, kwas
To co kocham
Pierniczki 2016 98Pieczenie i ozdabianie pierniczków to nasz domowy wieloletni zwyczaj, a naszą rodzinną mistrzynią jest Monika. Ozdabia pierniczki z ogromną precyzją, co roku w inny sposób i
To co kocham
Torcik z piernika staropolskiego 96Z okazji świąt Bożego Narodzenia, przepełnionych nadzieją i magią wigilijnej nocy, kierujemy do Was, czytelników naszego bloga płynące z serca życzenia radosnych, spokojnych świąt otulonych śniegiem
To co kocham
Torcik bakaliowy 90A oto, co można jeszcze wyczarować z ciasta piernikowego oprócz pierniczków – torcik bakaliowy, pachnący świętami o smaku pomarańczy i cynamonu. Składniki: – 3 blaty z
To co kocham
Serniko-makowiec na pierniku 109Jest to przeróbka przepisu na ciasto Trzy smaki, które oprócz sera i maku miało jeszcze warstwę orzechową. Teraz dałam na spód warstwę piernikową, ale już bez
To co kocham
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym 99Były już na blogu smażone ryby w tym sosie i filety z kurczaka. Pomyślałam, że można również spróbować ze śledziami i to był strzał w dziesiątkę
To co kocham
Śledzie orientalne ze skórką cytrynową i kuminem 104Śledzie z nutką orientalną, która przebija się smakiem kuminu, kurkumy i cynamonu. Skórka cytrynowa lekko chrupie i równoważy miękką teksturę cebuli. Pierwszy raz przygotowałam takie śledzie
To co kocham
Łososiowe śledzie w sosie jajecznym 108Miały być śledzie łososiowe, ale kolorem bardziej przypominają tuńczyka. Jak zwał, tak zwał, śledzie są w doborowym towarzystwie. Sos jajeczny doskonale uzupełnia ich smak. Składniki: –
To co kocham
Pierniczki przekładane 2017 93Pierniki na każde Boże Narodzenie muszą być. I na stole do przekąszenia, i na prezenty dla znajomych i rodziny. Te służące jako słodki upominek należy ładnie
To co kocham
Christmas cake II 107Rok temu upiekłam Christmas cake , który zdobył na blogu wielu wielbicieli. Obłędnie pachnie i smakuje! To nic innego jak mocno alkoholowy keks z mega dawką suszonych
To co kocham
Czekoladowa krówka z herbatnikami 528Pyszne i kremowe ciasto. mięciutki biszkopt, czekoladowy krem z herbatnikami ,do tego bita śmietana i krówkowa polewa....mniam.... pychotka idealne ciasto do kawy. Polecam... Zobacz przepis
Swojskie jedzonko
Zupa z łososiem, ziemniakami i szpinakiem 113Share Pinterest Print Prosta i bardzo smaczna zupa z łososiem, ziemniakami i szpinakiem z dodatkiem marchewki, koperku i zabielana śmietanką. Pożywny posiłek, który robi się błyskawicznie
Oryginalny smak
Zakwas żytni na żur 99Zakwas żytni na żurek. Prosty przepis na zakwas. Zakwas żytni na żur Robicie zakwas żytni na żur, nie tylko na Święta, ale i w ciągu
Z Kuchni Do Kuchni