wieprzowina - 8831 przepisów (strona:155/589)

Placki po zbójnicku 134

mąki pszennej luksusowej Młynomag sól, pieprz, majeranek do smaku 1 mała cebula Gulasz: 50 dag mięsa wieprzowego duża cebula 3 ząbki czosnku 5 dużych pieczarek 3 łyżki przyprawy do wieprzowiny 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego papryka słodka i ostra sól, pieprz 3 łyżki mąki pszennej luksusowej Młynomag olej rzepakowy do smażenia kwaśna śmietana starty żółty ser do posypania

Smakołyki Asi
Pikantne krewetki z pietruszką i kolendrą 316

nuty. Dużym plusem jest również naprawdę krótki czas ich przygotowania. Lubię to danie serwować, kiedy mam gości i chce ich zaskoczyć czymś niebanalnym i niestandardowym poza kurczakiem, wołowiną czy wieprzowiną, które tak często królują na naszych stołach. Staram się też mieć jakiś zapas krewetek w zamrażalniku jak już brakuje pomysłów na kolację lub obiad. Wystarczy do tego jakaś szybka sałatka

PaleoLife
Jak tworzyć własne przyprawy i suche marynaty 154

mięs silniejszych w smaku, takich jak wołowina, dziczyzna a nawet ryby. Niższa ilość soli będzie lepiej pasowała do przyprawy dla łagodniejszych w smaku mięs takich jak drób czy wieprzowina. Niech poniesie Was kreatywność i przygotujcie swoją przyprawę. The post Jak tworzyć własne przyprawy i suche marynaty appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Czulent ? może tak , a może i nie.. 152

wcześniej. 2 szkl. fasoli Jaś Cenos  [ u mnie było ciut więcej] 2/3 szkl.kaszy perłowej, jaglanej lub pęczaku    400 g ziemniaków   1 kg wołowiny [ wieprzowina]   1-2 marchewki    2-3 cebule    3-4 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)  główka czosnku    1 łyżeczka słodkiej sproszkowanej

Moje domowe kucharzenie
Polędwica wieprzowa nadziewana śliwką w sosie musztardowym 148

polędwica wieprzowa kilka śliwek kalifornijskich sól, pieprz, papryka ostra łyżka masła klarowanego Składniki (marynata) : 150 ml oleju rzepakowego ( polecam ten ) łyżka musztardy d'jon łyżka miodu łyżeczka przyprawa do wieprzowiny Składniki (sos): 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku olej rzepakowy łyżka musztardy francuskiej 3-4 łyżki słodkiej śmietany kostka rosołowa drobiowa sól (morska) 2 łyżki kaparów Przygotowanie : Oczyszczoną z błon

Mechanik w kuchni
Surówka z kiszonej kapusty 392

surówkę do obiadu można zrobić też z kiszonej kapusty. Ja dodaje do niej marchewkę i czerwoną paprykę oraz troche natki pietruszki. Taka surówka najlepiej pasuje do rybki oraz do wieprzowiny. składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 marchewki 1 czerwona papryka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej rzepakowy lub słonecznikowy Kapustę kiszoną przepłukać, jeśli jest bardzo kwaśna nawet dwa razy

Monia miesza i gotuje
Pork schnitzel breaded in buckwheat as guiltless pleasure 182

both sides over medium heat until golden brown (approximately 3 minutes for each side) . Enjoy. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Schabowe sznycle w mące gryczanej czyli wieprzowina w duchu kalifornijskim

Food Polka
Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści 215

nawet cały łeb. Jest zwykły polski rosół i sztuka mięs. Jest wszystko to, co przyprawia o zawał wegan i o ślinotok – mięsożerców. Są informacje o wołowinie, cielęcinie, wieprzowinie, jagnięcinie, drobiu i rybach, a prawie na zakończenie – jest syrop z kaszy gryczanej i miodu. Czujemy się spełnieni. I żeby nie przypodobać za bardzo polskiej władzy, wyciągamy z piwnicy rowery

GRUBY WAŁEK
Jak tworzyć własne przyprawy i suche marynaty 135

mięs silniejszych w smaku, takich jak wołowina, dziczyzna a nawet ryby. Niższa ilość soli będzie lepiej pasowała do przyprawy dla łagodniejszych w smaku mięs takich jak drób czy wieprzowina. Niech poniesie Was kreatywność i przygotujcie swoją przyprawę. The post Jak tworzyć własne przyprawy i suche marynaty appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Musaka w mojej wersji. 170

wieprzowego 1 duża cukinia 1 duży bakłażan około 10 dużych ziemniaków   500 ml sosu słodko kwaśnego  lub pomidorowego 1 łyżka oregano Skworcu 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny Skworcu sól, pieprz, szczypta chili 1,5 szklanki startego żółtego sera Na sos beszamelowy :    2,5  łyżki masła 2,5  łyżki mąki  2 1/2   szklanki

Sama słodycz i szczypta chili
Placek po węgiersku 146

ziemniaków (może być troszkę więcej) 2 cebule 1 duże jajko ok. 3-4 czubate łyżki mąki pszennej sól pieprz Sos/gulasz do placków: 700 g wołowiny (np. udziec) lub wieprzowiny (np. szynka) 1-2 cebule 1 czerwona papryka 600 g pieczarek 3 ząbki czosnku ok. 150-200 g koncentratu pomidorowego olej/oliwa 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 czubata łyżeczka słodkiej

MyCookBook.pl
Pulpety w sosie śmietanowym 166

będą częstszym gościem ;)     Pulpety chyba każdy lubi, każdy robi na swój sposób. Ja ostatnio mając rano w planach dla dzieci na obiad makaron z sosem pomidorowym i wieprzowiną, aż tu nagle myk … coś mi w głowie zaskoczyło ;) i tak się zaczęło.   Pulpety z sosem śmietanowym 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule 2 ząbki czosnku

Kuchnia na wzgórzu
Gulasz z indyka z dodatkiem pieczarek 132

Gulasz z mięsa indyka to świetna alternatywa dla osób, które nie przepadają za wieprzowiną. Poniższy gulasz idealnie będzie smakować z ugotowanym ryżem jak i kaszą. Polecam nie pomijać przyprawy czubrycy czerwonej, ponieważ nadaje ona charakterystycznego smaku. Jeżeli nigdy wcześniej nie spotkaliście się z tą przyprawą to tylko dodam, że jest to pikantna mieszanka składająca się z cząbru, chili, soli oraz

Ugotować
Surf & turf – pstrąg łososiowy smażony w bekonie, z ziołową kruszonką 143

Szybka i elegancka propozycja na obiad lub kolację. Kombinacja faktur i smaków: wieprzowiny i delikatnej ryby, kremowego z przypieczonym, chrupkiego z miękkim. Zrobienie całości nie zajmie Wam więcej niż 25 minut. Efekt i smak – gwarantowane! Ryby dokładnie oczyszczamy z ości za pomocą pęsety– zdarzają się, nawet w filetach, a trafienie na nie podczas jedzenia nie jest niczym przyjemnym. Ryby osuszamy

Karo in the Kitchen
zapiekana wieprzowina z makaronem i sosem czosnkowo serowym 172

zapiekana wieprzowina z sosem Ferie, ferie i po feriach. A wraz z ich końcem czas powrotu do domu. Przyznam  ze z reguły jest to czas, kiedy robię sobie w duchu rachunek sumienia. A raczej rachunek wszelakich spożywczych zapasów, jakie pozostawiłem w domu przed wyjazdem. Muszę szczerze

Miód i pieprz