wieprzowina - 8831 przepisów (strona:146/589)

Knedle z mięsem 130

sztuk): Ciasto: 1 kg ziemniaków 200 g mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka oleju Farsz mięsny : ok. 200 g gotowanej wieprzowiny bez kości (np. szynka, karkówka) ok. 200 g gotowanej wołowiny bez kości (np. pręga, rozbratel, rostbef) ok. 300 g gotowanego kurczaka (np. pierś, wytrybowane udka) 2 cebule 3 jajka sól pieprz Dodatkowo: olej cebula

MyCookBook.pl
ZRAZY MIELONE Z MIĘSA MIESZANEGO 128

Składniki: 30 dkg wołowiny bez kości 50 dkg wieprzowiny bez kości 10 dkg bułki czerstwej 8 dkg cebuli 1 jajo 2 dkg soli 10 dkg tłuszczu 1 g pieprzu Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć, odcisnąć.  Mięso zemleć wraz z bułką, dodać cebulę podduszoną na tłuszczu, jajo, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę.Ukształtować 10 lu 20 zrazików

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Pad Thai 107

drugiej wojny światowej i jest nieodłączną częścią kultury do dziś. Jako dodatek pojawia się też często szczypiorek, krewetki, kraby, czy kurczak. Obecnie można też spotkać wersje z wołowiną lub wieprzowiną, jednak te składniki nie trafiały się w oryginalnych przepisach

Milion Smaków
Najlepsze przepisy z blogów #2 | Przepisy z orzechami 147

które mam nadzieję Was zaskoczą Zobaczcie też: Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię Sakiewki z kurczaka z orzechami BLOG: http://osmykolorteczy.blog.pl/ Ciasto Ferrero Rocher BLOG: http://mysweetworld.pl/ Wieprzowina w słoiku z orzechami włoskimi BLOG: http://magicznyskladnik.pl/ Sos mole czy meksykański sos z czekoladą BLOG: http://www.jadlonomia.com/ Snickers krem BLOG: http://smakowitykasek.pl/ Strucla orzechowa BLOG: http://www.everycakeyoubake.pl/ Orzechowe ciasto

Kuchnia Bazylii
Bigos z kapusty pekińskiej 126

warzywem ze względu na smak i wartości odżywcze. Kapusta pekińska jest warzywem używanym na szeroką skalę w kuchni wschodnio-azjatyckiej (Chinach, Korei, Japonii). Na surowo wykorzystywana jest do zawijania wieprzowiny czy ostryg lub jako składnik zup. Bardzo dobrze smakuje smażona z woka z innymi dodatkami, takimi jak tofu czy grzyby. Wydobywa wówczas swój naturalny lekko słodkawy smak. W polskiej kuchni

mojewypiekiinietylko
Schab zapiekany w kiszonej kapuście 176

Takie danie możemy przygotować na obiad oraz śmiało podać na uroczyste przyjęcie zamiast tradycyjnego bigosu.  1 kg schabu bez kości 1,5 kg kiszonej kapusty

Kolorowa kuchnia Elki
STEK WIEPRZOWY 135

Składniki: 0,9 kg wieprzowiny z kością 5 dkg smalcu 1 dkg soli 2 dkg mąki pieprz do smaku Sposób przygotowania: Z mięsa wyluzować kości i zdjąć nadmiar tłuszczu. Pokroić je prostopadle, w poprzek włókien, na kawałki 2-centymetrowej grubości, ostrym nożem obciąć nierówności brzegowe. Rozpłaszczyć ręką, nie kształtować. Posolić, oprószyć mąką i pieprzem, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, szybko

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Szybki obiad: Klopsiki według Jamiego Olivera 178

cyklu 15 minut z Jamiem. Pyszny, obłędny. Niesamowite połączenie smaków seler i ryż. Polecam, szybki, pyszny obiad lub kolacja. Potrzebujemy: Dla 4 osób 1 korzeń selera 250g mielonej wieprzowiny np. łopatki lub szynki 250g mielonej wołowiny 1 łyżeczka kminku 3 łyżki wódki 1 szkl. ryżu 200g świeżego szpinaku 3 łyżki dżemu z żurawiny 3 łyżki śmietany 12% 1/2 łyżeczki tymianku

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Pasztet mięsny Ani 179

tartej do masy 3 jajka przyprawy: 4 kulki jałowca, 5 zieli angielskich, 3 liście laurowe, łyżeczka vegety natur, obrany ząbek czosnku, sól, pieprz, majeranek, ostra papryka,  przyprawa do wieprzowiny do smarowania keksówek: masło i bułka tarta Przygotowanie pasztetu: Mięso umyj, pokrój w kostkę. Marchewkę i cebulę obierz. Wszystko razem z podudziami ułóż w garnku, zalej zimną wodą, dodaj liście

Zasmakuj Kuchni
K- jak Kindziuk 190

Litwinów. Jej pysznym smakiem i zapachem możemy również delektować się i my. Sprawdźcie dlaczego warto spróbować kindziuka. Kindziuk - grubo rozdrobniona, suszona, długo i mocno wędzona, twarda, robiona z siekanej wieprzowiny wędlina. Ta litewska wędlina przeważnie robiona jest z polędwicy lub karkówki. Może być z przeróżnymi dodatkami: pieprz, jałowiec lub czosnek. Przeważnie kindziuk ma kwaskowaty, ale pieprzny smak. www.firmymiesne.pl Wyprodukowanie takiej

Gotuję Testuję
Łopatka w kapuście z szybkowaru 117

Wieprzowina to mięso, które w dalszym ciągu przoduje wśród wybieranych przez krajanów mięs. Sama nie jestem jej miłośniczką jednak i on a gości w naszym domu.  Dziś danie, które uwielbiane jest przez Panów - kapusta i łopatka w swoim połączeniu daje pyszną opcję obiadową. Pokusiłam się i przygotowałam łopatkę w szybkowarze, który jak mogłoby się wydawać nie cieszy się już

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kanapki z szarpaną wieprzowiną 229

SZARPANĄ WOŁOWINĄ są doskonałe pod każdym względem. Mimo, że ich przygotowanie wymaga sporo czasu to na pewno nie będziecie żałować! Artykuł Kanapki z szarpaną wieprzowiną pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
RECENZJA KSIĄŻKI "STRĄCZKI" MARII BANACH 117

Soja "Strączki" zawierają aż 88 przepisów na różne dania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami sojowymi. I wiele innych. Gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie

Zrób to smacznie
Roladki z polędwiczek wieprzowych 215

Dziś zapraszam na pyszne roladki z polędwiczek wieprzowych. To jeden z moich ulubionych rodzajów wieprzowiny. Często je używam, robiąc np. niesłabnący hit wszystkich rodzinnych uroczystości, czyli polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i serem . Najlepiej jest kupić średniej wielkości polędwiczki i podawać po połowie jednej sztuki na osobę. Nadzienie jest zrobione z grzybów suszonych, dużej ilości zielonej pietruszki i duszonej cebuli

Posadzone i zjedzone
Gulyasleves – węgierska zupa gulaszowa 169

smaku. Oryginalną gulyasleves robi się naprawdę prosto – zobaczcie jak. W oryginale węgierskie gulyasleves, czyli gulasz (nasz ‘gulasz’ to węgierski pörkölt ) powstaje zawsze z wołowiny lub wołowiny z niewielkim dodatkiem wieprzowiny. Konsystencją plasuje się między gulaszem a zupą. Nie za gęsto, nie za rzadko. To syte i treściwe danie – na Węgrzech podawane razem z chlebem, drożdżowym strudlem czy kładzionymi kluskami twarogowymi

Karo in the Kitchen