wieprzowina - 8831 przepisów (strona:139/589)

WIEPRZOWINA Z WOKA 154

Pikantna,lekko ostra wieprzowina z woka ,łatwa do zrobienia i szybka do przygotowania na posiłek obiadowy lub kolację.Podana z ryżem lub makaronem , świetnie pasuje na spotkania we dwoje lub przyjaciół.Polecam. Przepis znalazłam Tu  . 25 dag.chudej łopatki 1 świeża trawa cytrynowa ( nie musowo) 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ostrego sosu chilli 1 cebula Pieprz Olej ok.4-5 łyżek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zimne nóżki wieprzowe 119

przystawkę. O czym mowa… Oczywiście o zimnych nóżkach. Są różne wersje zarówno z mięsa drobiowego, jak i z samych warzyw. Ale ja dzisiaj postawiłam na tradycyjne, czyli z wieprzowiny. Zimne nóżki wieprzowe: około 10 sztuk 2 golonki 2 – 3 nóżki wieprzowe duża marchewka pietruszka kawałek selera 4 ziarenka ziela angielskiego 4 liście laurowe 3 jajka ugotowane na twardo kilka

PatiGotuje
Roladki wołowe 122

śląską jest jak z rosołem lub bigosem. Co dom to inna receptura. Ta klasyczna przygotowywana jest z wołowego mięsa. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować je z wieprzowiny. Ta wersja będzie łatwiejsza i szybsza w przygotowaniu. Co do zawartości to jest wiele możliwości. Jednak są 3 rzeczy które obowiązkowo muszą znaleźć się w każdej roladce. Są to mianowicie

PatiGotuje
Gołąbki z mięsem i kaszą jaglaną 144

Najlepsze gołąbki pamiętam z kapusty włoskiej i mięsa wołowego z dodatkiem wieprzowiny jakie robiła moja Babcia. Dziś od wielu lat przygotowuję gołąbki z różnymi farszami, i nie tylko z kapusty włoskiej, ale także białej. Wcześniej ją obgotowuję i wykrawam stwardniałe części z głąba. Gołąbki można po zwinięciu spiąć wykałaczką dzięki czemu będą się trzymały. Można jednak tego

Zasmakuj Kuchni
Meat&Go 129

Wnętrza są surowe, wejście mogłoby spokojnie grać w kryminałach. Jednak wchodzicie, zamawiacie i dostajecie coś, co demoluje wam wszystkie smaki, które pamiętacie. Karta jest krótka, kilka pozycji – wołowina, wieprzowina i gęś. Do tego kilka win, piwo, woda i lemoniady. Powiem wam, że to jest całkiem prosty i genialny koncept. Róbmy mało, ale dobrze. Nie będę się rozpisywać o poszczególnych

ladykitchen
Kurczak z grzybami 176

Długi czas nie mogłem znaleźć inspiracji na zrobienie jakiegoś nowego dania. Nie chciałem po raz kolejny robić wołowiny albo kaczki, a wieprzowiny żona nie lubi. Dlatego trzeba było coś wykombinować z kuraka. Wyszło naprawdę spoko! Bez zbędnego pitolenia, od razu przechodzę do przepisu: Składniki (dla dwóch osób): dwie małe piersi z kurczaka 50g masła 250g pieczarek brunatnych natka pietruszki

manslogblog
Domowa przyprawa do Taco 140

stosowany w kuchni polskiej kminek. Przyprawę do Taco należy przechowywać w szczelnie zamkniętym/zakręconym pojemniku/słoiku.  Przyprawa idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs tj. do drobiu, wołowiny, wieprzowiny. Można ją dodawać do zup, sałatek, dipów, kebabów oraz wszystkich potraw kuchni meksykańskiej. 1 łyżeczka = 5 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 szklanka = 1 cup = 240 ml. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Zapiekanka z mięsa mielonego, fasolki i sera 155

pożywną potrawę :-) Zapiekanka z mięsa mielonego, fasolki szparagowej i sera mozzarella Składniki: 1 kg mięsa mielonego np. z łopatki lub karkówki. Dobrze smakuje również połączenie wołowiny i wieprzowiny opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej (ja dałam po połowie żółtej i zielonej :-) 1 duża cebula  2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany 400 g sera mozzarella sól pieprz

Marta próbuje
Karkówka doskonała wolno pieczona 212

lubię ten moment, kiedy Paweł pyta: " a może byśmy zjedli karkóweczkę na obiad? "  Tęskniłam za tym podczas pobytu w Arabii Saudyjskiej - tam nie było szans na kupienie jakiejkolwiek wieprzowiny, a taka rewelacyjnie miękka i aromatyczna karkówka, bez jakichkolwiek sztucznych dodatków jest doskonała do obiadu. Spróbujcie sami. Przygotowanie mięsa zajmuje Pawłowi około 15 minut plus oczywiście czas marynowania i powolnego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wegańskie spaghetti „bolognese”, czyli makaron z sosem pomidorowym z czerwoną soczewicą 178

dania, które było pierwszym prawdziwie samodzielnie przeze mnie przygotowywanym. Oczywiście potrawa, jaką gotowałam wówczas, w kwiecie swojego nastoletniego wieku, nie była autentycznym włoskim daniem makaronowym – zamiast mięsa wołowego używałam wieprzowiny, zamiast świeżych pomidorów pomidorowy koncentrat i wodę, nie wahałam się przy tym dodawać białego cukru dla zbilansowania smaków czy mąki dla odpowiedniej konsystencji. I choć spod mojej ręki wychodziła potrawa

Even Better Food
DUSZONA ŁOPATKA Z PIWEM 157

Szybkie  danie z wieprzowiny podane np.z ryżem ,makaronem lub  z paprykowymi kopytkami i z buraczkami.To taki mix  polskich , tradycyjnych smaków.  0.5 kg.łopatki wieprzowej kostka 250 ml. bulionu bulionu warzywnego 1 butelka piwa Kozel 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarnka pieprzu czarnego 2 cebule kostka 3 ząbki czosnku posiekanego 2 liście laurowe Sól Olej ********************************* Pieprz

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wołowina pieczona z suszonymi pomidorami i cebulą 119

bardzo smacznym i zdrowym mięsem, dlatego, jeśli tylko mam okazję to po nią sięgam. Po jej zjedzeniu jestem najedzona, ale nie czuję się ociężała, jak to czasami bywa po wieprzowinie. Dania z wołowiny zdecydowanie zbyt rzadko goszczą na naszych stołach, na pewno odstrasza jej cena i obawa, że po przygotowaniu wyjdzie zbyt twarda i rozczaruje nie tylko

Kuchcik gotuje