DOMOWY PASZTET W SŁOIKU

DOMOWY PASZTET W SŁOIKU

DOMOWY PASZTET W SŁOIKU

   Nie wiem czy Wy,ale ja uwielbiam mieć w zapasie słoiczki domowej konserwy. Pracy trochę jest,ale warto. Zalega mi w zamrażalce podgardle więc trzeba go dobrze wykorzystać. Tym razem padło na pyszny domowy pasztet. Składniki:   ok 1,20 kg wieprzowiny ( łopatka,karkówka,szynka) ok 300 g podgardla bądź boczku surowego ok 300 g wątróbki wieprzowej bądź drobiowej 2 cebule 2-3 jajka 1 czerstwa bułka 4 ziela angielskie 3 liście laurowe 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki majeranku gałka muszkatołowa sól,piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.