Chińska zupa bogów

Chińska zupa bogów

Chińska zupa bogów

Choć kuchnia chińska rozgościła się na polskich stołach już dość dawno, to nadal duże zaskoczenie wywołuje dodawanie do rosołu wieprzowiny. Warto jednak czasami spróbować nowych orientalnych smaków, które urozmaicą nasze tradycyjne potrawy. Poniższy przepis pochodzi z wydanej ponad 20  lat temu publikacji "Kuchnia chińska" autorstwa Katarzyny Pośpieszyńskiej. Składniki zupy bogów 1 jajko 2 cebule dymki 3/4 - 1 litr chińskiego rosołu z podanego niżej przepisu sól i pieprz do smaku opcjonalnie 1/2-1 łyżeczki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, rosół, shoarma, grzyby, imbir, makarony, sałatki, makaron, sałatka, ciasto, marchewka, makaron po chińsku, prosta zupa, mięso, skrzydełka, wołowina, wieprzowina, proste ciasto, gotowana marchewka, rosół z kury, salatka z jajkiem, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki, salatka z makaronem, sałatka ryżowa, salatka z makaronem chinskim

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.