wegańskie - 10389 przepisów (strona:108/693)

Bananowy eksperyment. BANANOWY SERNIK BEZ SERA. 226

Najkrótsze dni w roku, szybko zapad zmrok. Za oknami śnieg, ujemna temperatura.. Zima, taka prawdziwa! Codziennie sypnie, przymrozi.. jest pięknie. Wielu narzeka. Bo za

W kuchni Karmel-itki
Zapach pierników. NIBY - KATARZYNKI. 304

******************* Rodzajów pierników jest ho ho i jeszcze więcej! Z lukrem, z polewą, z czekoladą.. Takie, siakie i owakie. Natomiast w moim domu, od kilku lat

W kuchni Karmel-itki
Innowacyjna kuchnia molekularna - warsztaty, Łódź, 30.11.2012 146

Tym razem na ogień poszła kuchnia molekularna.  30. listopada miałam okazję wziąć udział w intrygujących warsztatach organizowanych przez PepsiCo, dotyczące kuchni właśnie molekularnej. Odbyły się

W kuchni Karmel-itki
Warsztaty z Kurtem Schellerem - 15.12.2012, Warszawa 199

Ostatnimi czasy miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, organizowanych przez Makro Cash&Carry, które odbyły się w sobotę, 15. grudnia. A warsztaty prowadził nie kto

W kuchni Karmel-itki
Wariacje na temat... CYNAMONOWE TIRAMISU. 161

 ******************** W relacji z warsztatów pod kierownictwem Kurta Schellera (klik) wspomniałam o paczce, którą dostaliśmy od organizatora, czyli Makro Cash&Carry. Obiecałam też, że przygotuję

W kuchni Karmel-itki
Mięciutko mi...DOBOWE PIERNICZKI NA MAŚLANCE. 366

********************************* Dostałam ten przepis od klienta mojej Mamy. Prowadzimy sklep, a nawet trzy. Moja mama to osoba bardzo otwarta i towarzyska, czym sobie plusuje u klienteli. Jeden

W kuchni Karmel-itki
Zapach świąt... STRUCLA MAKOWA. 281

*********************************************** Każdy stół ma w święta swe własne postulaty. Jedni mają kapustę z grochem, inni kutię, pierogi z makiem, z kapustą i grzybami. Ktoś znów woli zupę

W kuchni Karmel-itki
Karp w galarecie pomarańczowej. Życzenia świąteczne. 386

********************************** To już ostatni przepis przed świętami. Nie zdążyłam podzielić się wszystkimi, być możekilka trafi na łamy bloga po świętach. Z pewnością zostanie tyle jedzenia!Co roku

W kuchni Karmel-itki
RYBA PO JAPOŃSKU. 388

******************************* Święta, święta i po świętach. Ale temat świątecznych smaków przez wiele dni pozostanie jeszcze w ustach moich domowników. Naszykowałam tyle, jakby miała mnie na Wigilii swą

W kuchni Karmel-itki
Słodkie rozgrzewanie... DESEROWA KAWA CYNAMONOWA. 205

************************************ Kiedy za oknem zimno, ciemno, nieprzyjemnie, dopada mnie ochota na coś, co rozgrzeje, nasyci i jednocześnie dostarczy przyjemnych doznań smakowych. Jednocześnie znów postanowiłam wykorzystać dobrodziejstwa otrzymane

W kuchni Karmel-itki
ŁOSOŚ SMAŻONY W SOSIE POROWO - WINNYM. 125

***************************** Szybko dziś, zwięźle i na temat. Na łososiowy temat, w którym poruszam kwestię porowo-winnego, kremowego sosu. Duet niby nie pasuje do siebie za nic, a

W kuchni Karmel-itki
Niepoprawna rozkosz. CIASTO "CZARNY LAS" wg Karmel-itki. 475

*********************************** Niepoprawna rozkosz? Oj, tak. Ciasto niby niewinne, po prostu kakaowy biszkopt z kremem czekoladowym i wiśniami, pokryte warstwą bitej śmietany w stylu straciatella, bo z potartą

W kuchni Karmel-itki
O moim Sylwestrze.. POMIDORY ZAPIEKANE FASZEROWANE KASZĄ JAGLANĄ. 210

**************************** Nie lubię Sylwestra. Na prawdę. Denerwuje mnie. Nigdzie nigdy nie chodzę, bo w miejscu, gdzie znajduje się więcej niż dziesięć nieznanych mi osób czuję się jak

W kuchni Karmel-itki
Karnawałowe przekąski. KANAPECZKI "NA RAZ". 374

**************************** Witam w Nowym Roku! Zmieniliśmy właśnie cyferkę w kalendarzu z 2 na 3. I jak się czujecie starsi o kolejny rok, pełen doświadczeń?  Szczerze? Ja

W kuchni Karmel-itki