Już 15. sierpnia 2013 na Starym Rynku w Poznaniu rozpocznie się VII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL DOBREGO SMAKU, który potrwa nieprzerwanie do niedzieli, 18. sierpnia. W tym
W kuchni Karmel-itkifot.: http://wedelpijalnie.pl/ W drodze powrotnej z Bieszczad, zahaczyłam z przyjaciółmi o Kraków. Tak udało się zorganizować pociągi, że czasu w tym cudownym mieściemiałam bardzo dużo
W kuchni Karmel-itkiCzasem nie ma ochoty na obiad. Czasem nie ma ochoty na gotowanie, a w szczególności, gdy temperatura za oknem sięgatrzydziestu stopni. W kuchni gorąco, w pokojach
W kuchni Karmel-itkiZostałam zaproszona do ciekawego i inspirującego przedsięwzięcia. Chodzi o stworzenie przepisu inspirowanego tradycyjną kuchniąMałopolski, ale to nie wystarcza. Trzeba w umiejętny sposób "przemycić" motyw korala małopolskiego
W kuchni Karmel-itkiIdąc dalej, tropem małopolskich inspiracji, dziś zapraszam na nieco inną wersję pomidorowej. Delikatny, aromatyczny kremze świeżych dojrzałych pomidorów. Świetnie komponował się z prawdziwym kozim serem. Jego
W kuchni Karmel-itkiPo BABCE GRYSIKOWEJ Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ i po KREMIE ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW Z KOZIM SEREMdziś przedstawię kolejny przepis dotyczący tego samego tematu. Zapewne te trzy receptury
W kuchni Karmel-itkifot.: Karmel-itka. W długi weekend sierpniowy, 15-18.08., w Poznaniu na Starym Rynku odbywał się VII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku (OFDS).Prawdziwa gratka dla ludzi
W kuchni Karmel-itkiZapach świeżo upieczonych w nocy bułek rozchodzi się po całym domu, budzi domowników i zaprasza na śniadanie. Śniadanie od serca,bo któż normalny piecze w środku
W kuchni Karmel-itkiDUGH. Brzmi tajemniczo. Cóż to takiego? Smaczne? A do jedzenie? A skąd? Z jakiego kraju? Jakie składniki? Jak smakuje?Już spieszę z odpowiedziami. DUGH jest to
W kuchni Karmel-itkiW czerwcu bieżącego roku, miałam okazję pierwszy raz gościć w Smart Studio przy ulicy Hożej 51 w Warszawie, w studiuKulinarnych Wyzwań Fairy, o czy możecie poczytać
W kuchni Karmel-itkiA dokładniej jego kobiety, która kiedyś zaserwowała mu taką sałatkę, a od tej pory stała się sałatką Najsztuba. Zaznajomiłam się z niąna warsztatach z Grzegorzem Łapanowskim
W kuchni Karmel-itkiDo przyrządzenia tych brownies przekonała mnie Kasia, autorka bloga "W Krainie Smaku". Urzekła mnie swoimi BROWNIES Z WHISKY I PORECZKAMI,które posłużyły jako punkt
W kuchni Karmel-itkiWróciwszy z Krakowa, po finale konkursu, cały czas po głowie chodziły mi specjały kuchni małopolskiej. Weekend w ichotoczeniu spowodował, że zaraziłam się tamtymi smakami. Jabłka
W kuchni Karmel-itkiZmiana miejsca zamieszkania na stancję, rozpoczęty właśnie nowy szkolny rok, bardzo dla mnie istotny i wymagający,ciągłe zabieganie i siedzenie do późna w książkach już od
W kuchni Karmel-itkiSkąd wziął się u mnie pomysł, by zrobić mleko z migdałów? Pojęcia nie mam i do teraz zastanawiam się nad pobudkami,które mnie do tego skłoniły
W kuchni Karmel-itki