Śniadanie u Sąsiadek. 244Co powiecie na niedzielne śniadanie u trzech wspaniałych Sąsiadek?Trzy młode kobiety, matki i żony. Zwykłe mieszkanie w kamienicy na ul. Zacisze w Poznaniu zmieniły w
W kuchni Karmel-itki
KRUCHE BABECZKI RABARBAROWE Z TRUSKAWKAMI. 219I tak oto, zaczął się sezon rabarbarowy. Szykują się placki drożdżowe, babeczki, kompoty, ciasteczka, sosy i innerabarbarowe cuda. Zapewne i do mięsa coś się na blogach
W kuchni Karmel-itki
PLACEK DROŻDŻOWY Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI. 240Dzień dobry po długiej przerwie!Karmel-itka postanowiła zwiedzać kraje Europy i wyjechała do Czech. Tym razem zupełnie niekulinarnie.Skupiła się na wędrowaniu, skakaniu po skałkach
W kuchni Karmel-itki
DROBIOWE GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. 1020Szybko, łatwo, a jednocześnie smacznie? O to zwykle chodzi gotującym, w dzisiejszych czasach. Bezustannie gonimy,ciągle narzekamy na wszechobecny brakczas. Czemu się dziwić? Świat pędzi do
W kuchni Karmel-itki
KOMPOT RABARBAROWO-MIĘTOWY. Garść wspomnień. 251Najmniejsze drobiazgi wiążą ze sobą ważne dla nas chwile.Przybierają na wadze, pod ciężarem wspomnień i przeżyć,emocji, zapachów, uczuć. Stają się, pomimo braku konkretnej wartości
W kuchni Karmel-itki
Dla Mamy. MALINÓWKA. 219Kochana Mamo!Chcę Ci dziś podziękować za serce, pełne miłości, które ofiarujesz mi codziennie. Za uśmiech, który napawa mnieradością. Za wszystko, czego mnie nauczyłaś. Pieczenia, gotowania
W kuchni Karmel-itki
JAJKA ZE SZPARAGAMI I KREMEM BESZAMEL. 194Sezon szparagowy w pełni.Skończyłam lekcje, zadzwonił upragniony dzwonek, wszyscy zerwali się z krzeseł i wybiegli z klasy. Okrzyki radości,że już czas do domu, wypełniły
W kuchni Karmel-itki
TARTA ZE SZPARAGAMI NA CZOSNKOWYM SPODZIE. 276Sezon szparagowy trwa. Już białe szparagi były, w wersji śniadaniowej czy też przystawkowej, jak kto woli. Teraz czas na zielone. Osobiście, bardziej wolę właśnie te, zielone
W kuchni Karmel-itki
SZPARAGI Z SZYNKĄ ZAPIEKANE POD SEREM ŻÓŁTYM. Oraz jak ugotować szparagi. 243Karmel-itka zbyt wiele ogląda programów kulinarnych! Ciągle i ciągle myśli, co ugotować, jak to podać, z czym co połączyć...Zamiast skupiać się na nauce, zamiast
W kuchni Karmel-itki
ZUPA Z SELERA NACIOWEGO. 304Czasem wpadam do sklepu. Ogarnięta szałem i pragnieniem, by coś ugotować, miotam się między regałami. Główniezatrzymuję się przy dziale warzywnym i owocowym, gdzie selekcjonując dokładnie każdy
W kuchni Karmel-itki
PLACEK Z RABARBAREM NA MAŚLANCE. 540Odwiedziła mnie Babcia. Starsza Pani mojego wzrostu, o białych jak mleko włosach i bystrych oczach.Przytuliła mniedo siebie, a w spracowanych przez lata dłoniach, trzymała torbę
W kuchni Karmel-itki
DORSZ PO AZJATYCKU. 259Ostatnimi czasy coraz częściej sięgam po orientalne receptury, bawię się orientalnymi smakami, składnikami.Sprawia mi to duża przyjemność i satysfakcjonuje moje podniebienie. Ilość różnych aromatów, kontrastujących
W kuchni Karmel-itki
Pierogowe Warsztaty ze Smakfonią - 7-8.06.2013. 239Zawsze marzyłam, aby nauczyć się lepić idealne pierogi, z różnymi pysznymi farszami, jednocześnie sklejając je w wyrafinowany,elegancki sposób, a nie tylko przyciskając widelcem.Dzięki uprzejmości
W kuchni Karmel-itki
KRUCHY PLACEK Z BUDYNIEM, TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ. 326Truskawki tu, truskawki tam. I ja na ogródeczku swe truskawki mam. Kiedy byłam mała, uwielbiałam biegać do ogrodu. Najbardziej cieszyłam się, gdy codziennie rano znajdowałam
W kuchni Karmel-itki
LIEBSTER BLOG. 244Widzę, po blogach skacząc to tu, to tam, że znów LIEBSTER BLOG w eterze jest i wszyscy się nominująwzajemnie, odpowiadają na pytania, zadają ponownie i
W kuchni Karmel-itki