warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:80/829)

SPAGHETTI Z TOFU 138

smażenia Wykonanie: Ugotowałam makaron oraz groszek. Tofu pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na patelnię wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Smażyłam aż tofu lekko się zarumieniło. Dodałam pokrojone pomidory, groszek, masło orzechowe, sos sojowy oraz przyprawy. Smażyłam kilka minut cały czas mieszając. Tofu wraz z warzywami wymieszałam z makaronem. Posypałam szczypiorkiem i sezamem

Kasia Sarna
Roladki z bakłażana i cukinii z nadzieniem z ricotty i orzechów 101

cukinia 200 gram sera ricotta garść drobno posiekanych orzechów włoskich 1/2 pęczka natki pietruszki sól i pieprz Bakłażana i cukinię kroję w cienkie plastry, najlepiej obieraczką do warzyw i grilluję na patelni po minucie z każdej strony. Ricottę mieszam z posiekanymi orzechami, posiekaną natką pietruszki oraz szczyptą soli i pieprzu. Plaster grillowanej cukinii układam na desce, na niej kładę

Mango Papaja
Kalarepa z marchwią z mlekiem kokosowym i czarnym sezamem 184

nieprzywieralnym dnem, delikatnie posolić, wlać 2/3 szklanki wody i dusić kilka minut. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kalarepy i dusić aż warzywa będą miękkie. Odkryć patelnię, dodać posiekaną natkę, zredukować wytworzony sos. Dodać mleczko kokosowe i sik oraz skórkę z cytryny i mieszając dusić jeszcze chwilę. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem

Czerwień i błękit
Potrawka Matki Naury - indyk z zielonymi warzywami 148

był najlepszej jakości. Mrożonki Hortex to idealny sposób na szybkie dania ze zdrowymi produktami kiedy na rynku jeszcze nie ma świeżych owoców i warzyw. POTRAWKA z INDYKA z ZIELONYMI WARZYWAMI Składniki: 250 g filetu z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku  1 nieduża cukinia 200 g mrożonej fasolki szparagowej zielonej Hortex 1 duża garść świeżego szpinaku typu baby sól(...)szklimy cebulę, a następnie dodajemy indyka. Obsmażamy z każdej strony. Potem na patelnię wrzucamy cukinię oraz mrożoną fasolkę szparagową, mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy kilka minut, aż warzywa zmiękną. Na koniec na patelnię dodajemy liście szpinaku i smażymy jeszcze przez chwilę, do momentu, aż szpinak zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Podajemy z kaszą lub ziemniakami. #durszlakXhortex #hortex

Bon appetit mon amie
Spaghetti cukinniowe 169

mały czosnek sól pieprz zioła prowansalskie bazylia świeża i suszona  Przygotowanie    Cukinię myję, nie obieram z skóry. Przy użyciu temperówki do warzyw robię makaron z owego warzywka. Gotowy makaron wrzucam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, doprawiam do smaku i delikatnie podsmażam przez ok 3-4 min., tak aby makaron nie był zbyt miękki(...)Pieczarki, cebulę obieram ze skórki kroję (według uznania), podsmażam na odrobinie oliwy. Gdy pieczarki są lekko zarumienione, a cebula zeszkli, przekładam warzywa do miseczki.      Na tej samej patelni znowu delikatnie podsmażam mięso już bez dodatku tłuszczu.  Kiedy mięso nie jest już surowe dodaję do niego przciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiam solą i pieprzem. Następnie

Zdrowo i kolorowo
Optymalny miks piknikowy 142

Zbliża się czas pikników i wycieczek pieszych czy rowerowych. Co zabrać ze sobą na taki piknik lub wycieczkę? Polecam optymalne danie, w którym znajdzie się pożywny kurczak, kasza oraz warzywa. Danie to nie wymaga podgrzewania, przypomina sałatkę, dobrze smakuje w wersji na zimno, dlatego polecam je nie tylko na piknik, ale też jako lunch box do pracy. Robimy w domu(...)kebab/gyros, odstawiamy na kilka minut. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim posiekaną cebulę.Dodajemy marchew i smażymy aż warzywa się zeszklą. Następnie na patelnię wrzucamy kurczaka i obsmażamy. Na koniec na patelnię wrzucamy ugotowana kaszę oraz brokuły. Mieszamy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Bon appetit mon amie
Domowe sajgonki 120

brakowało, ale i bez nich było naprawdę smacznie. ;) Zagotowujemy wodę i wrzątkiem zalewamy makaron ryżowy, gdy napęcznieje odcedzamy go i kroimy na drobniejsze paski. Na patelnię wlewamy jedną łyżkę oleju i wrzucamy mieszankę warzyw chińskich, podsmażamy do czasu, gdy się rozmrożą i lekko zmiękną. Przesypujemy je do miseczki i odstawiamy na bok.  Na tę samą patelnię wlejcie ponownie łyżkę(...)oleju i dodajcie na nią mięso mielone. Podsmażajcie do czasu, gdy będzie lekko brązowe i chrupiące. Dosypcie do niego warzywa, doprawcie chilli, imbirem oraz solą i pieprzem. Podsmażajcie chwilę do połączenia wszystkich smaków. Zdejmijcie patelnię z ognia. Do dużej miski wrzucamy pokrojony makaron oraz pokrojoną na drobne paski kapustę pekińską, następnie dosypujemy ostudzony farsz. Dodajmy sos sojowy oraz  jajko

Cooking Monster
Bulion drobiowo-warzywny 195

zmniejszamy ogień i gotujemy ok pół godziny pod przykryciem. W tym czasie szykujemy warzywa. Pietruszkę, marchewkę, selera i pora myjemy i obieramy. Kapustę obieramy z kilku zewnętrznych liści, obieramy też cebulę i czosnek. Pietruszkę, marchewkę i selera kroimy na kilka mniejszych części i podsmażamy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony, do zarumienienia. Dzięki temu bulion będzie bardziej(...)Obraną cebulę najlepiej opalić nad palnikiem kuchenki. Ponieważ  mam kuchenkę elektryczną, takie opalenie nie wchodziło w grę. Dlatego cebulę (w całości, bez krojenia) również zrumieniłam na patelni, tak jak inne warzywa. Po ok 30 minutach gotowania mięsa kilkakrotnie zdejmujemy z powierzchni wody powstałe burzyny i wkładamy warzywa, natkę pietruszki, suszone grzybki, listki laurowe i ziele angielskie. Dodajemy 2 łyżki

Zawsze głodna!
Ryż czarny z warzywami i parmezanem 125

zdrowo, kolorowo i smacznie, ale ..nie za bardzo chcę stać przy kuchence. Ten obiad powstał dość szybko. Z rzeczy ,które posiadałam w lodówce i w zamrażarce. Składniki warzywa po włosku na patelnię garść żółtej szparagówki czerwona cebula liście bazylii cukinia baby sól do smaku oliwa oliwek extravergine parmezan Najpierw wypłukałam ryż. Ugotowałam go na sypko. Odstawiłam. Rozgrzałam patelnię. Do miski

Z Kuchni Do Kuchni
Kasza jaglana z warzywami w curry 202

łyżki oleju lnianego Przygotowanie: Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Warzywa pokroić i podsmażyć przez około 15 minut na patelni (na minimalnej ilości tłuszczu). Kompozycja warzyw jest dowolna, świetnie sprawdzi się również marchewka lub seler naciowy. Do warzyw dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Następnie doprawić przyprawą curry oraz solą

KuchniaWeDwoje.pl
Leczo z cukinią i kiełbasą 106

Leczo z cukinią i kiełbasą cukinia kiełbasa kolorowa papryka pieczarki cebula czosnek pomidory olej sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy, ulubione zioła, opcjonalnie koncentrat pomidorowy Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Na dużej patelni podgrzać niewielką ilość oleju i po kolei smażyć warzywa: kiełbasę, cebulę i czosnek ( lekko posolić ), pieczarki, paprykę. Każde warzywo po obsmażeniu przełożyć do dużego garnka, podlać odrobiną

Pieguskowa Kuchnia
Leczo z cukinią i kiełbasą 164

Leczo z cukinią i kiełbasą cukinia kiełbasa kolorowa papryka pieczarki cebula czosnek pomidory olej sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy, ulubione zioła, opcjonalnie koncentrat pomidorowy Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Na dużej patelni podgrzać niewielką ilość oleju i po kolei smażyć warzywa: kiełbasę, cebulę i czosnek ( lekko posolić ), pieczarki, paprykę. Każde warzywo po obsmażeniu przełożyć do dużego garnka, podlać odrobiną

Pieguskowa Kuchnia
Polędwica dorsza pieczona w piecu 181

wołowiny) oraz z wspaniałą surówką przygotowaną z kiszonej kapusty, jabłek, marchwi i cebuli doprawioną pieprzem, cukrem, zalaną niewielką ilością oleju. Czasem podaję pieczonego dorsza z warzywami przygotowanymi na parze lub z patelni z dodatkiem chili i czosnku. Najczęściej są to warzywa takie jak: brokuły, kalafior, fasolki szparagowe, groszek zielony. Wszystko razem nie może nie smakować. Przekonajcie się sami! Składniki

Zasmakuj Kuchni
Wątróbka z warzywami 140

pszenna majeranek sól, pieprz Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w piórka, a paprykę w paseczki. Groszek osączyć z zalewy. Pietruszkę drobno posiekać. W garnku zagotować wodę, wrzucić warzywa i ugotować al dente. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać paprykę i chwilę razem poddusić, na koniec wrzucić groszek, trzymać na ogniu do momentu, aż groszek się podgrzeje. Oczyszczoną, umytą wątróbkę, kroimy na mniejsze(...)kawałki, posypujemy majerankiem i delikatnie oprószamy mąką. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć wątróbkę. Do miski włożyć ugotowane warzywa, cebulę z papryką i groszkiem, oraz naszą wątróbkę. Wszystko doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na koniec posypać zieloną pietruszką. Podawać z kaszą gryczaną. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Tagiatelle z cukinią w sosie mascarpone 246

łyżeczki tymianku Makaron ugotować al’dente w lekko osolonej wodzie. Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni. Cukinię pociąć na paski za pomocą obieraczki do warzyw, pomijając część z nasionami. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cukinię. Kiedy znacząco zmniejszy objętość, rozetrzeć w dłoniach tymianek i dodać do cukinii. Smażyć, aż zmięknie, ale jednocześnie będzie chrupiąca. Zmniejszyć płomień, dodać

https:KKuchniaMniam