warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:83/829)

Dorsz z warzywami w mleku kokosowym – bez laktozy 149

PRZYRZĄDZENIA : Ryby oczyszczamy , oprószamy z dwóch stron solą i pieprzem. Marchew i obrany seler kroimy w słupki. Cebulkę drobno siekamy , pora kroimy w piórka. Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy , wrzucamy pokrojone warzywa i przesmażamy kilka minut. Dodajemy nasze ryby i zalewamy mlekiem kokosowym. Doprawiamy curry , solą pieprzem i chili. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 minut(...)czasie na drugiej patelni rozgrzewamy resztę oliwy i przekładamy nasze ryby. Smażymy je na złoto z dwóch stron , a duszone warzywa doprawiamy do smaku. Podajemy gorące z warzywami. Smacznego

Ostra na Słodko
Ratatouille z grillowanym kurczakiem (Ratatouille di verdure e pollo) 223

oliwy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę szalotkę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając. Na patelnie wrzucamy paprykę oraz bakłażana. Warzywa smażymy ok. 5 min. Dodajemy cukinię, kontynuujemy smażenie jeszcze przez ok. 3 min. Na koniec wlewamy passatę pomidorową, dodajemy tymianek oraz bazylię. Całość(...)doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa gotujemy ok. 10 minut, co jakiś czas delikatnie mieszając. Filety z piersi kurczaka grillujemy na patelni grillowej. Ratatouille podajemy z kawałkami kurczaka. **** PREPARAZIONE Per prima cosa dovrete preparare la marinata. In una ciotola mescolate 3 cucchiai di olio d'oliva, 1 cucchiaino di curcuma, 1 cucchiaino di origano, sale e pepe. Trasferite

La grande e la piccola cuoca
Schab w warzywach 215

podsmażenia kotletów 500 g pieczarek 3 papryki: żółta, zielona i czerwona 3 cebule 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Wykonanie: Schab w warzywach robię w dużej, wysokiej patelni-rondlu z pokrywką.  Schab kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Tak przygotowane mięso solimy, pieprzymy, posypujemy słodką papryką i odkładamy na pół godziny. W tym czasie(...)cebuli dorzucamy paprykę i razem podsmażamy, aż papryka lekko zmięknie. Po 3-4 minutach, od wrzucenia papryki, patelnię możemy przykryć pokrywką. Gdy papryka lekko zmięknie, wrzucamy pieczarki i całość dusimy pod przykryciem kolejnych kilka minut. W międzyczasie warzywa doprawiamy papryką słodką, solą i pieprzem.  Do tak przygotowanych warzyw wkładamy kotlety schabowe (kotlety przykrywamy warzywami), dodajemy 3/4 szklanki wody

Smak mojego domu
Empanadillas con pisto y atun, czyli pierożki z tuńczykiem i warzywami 141

pierożki z warzywami i tuńczykiem Składniki na 16 sztuk: 1 opakowanie gotowych blatów na empanadillas 100 g cebuli 150 zielonej papryki 250 g pomidorów 100 g cukinii 15 g czosnku 1 puszka tuńczyka w oleju 170 g 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko do pomalowania pierożków olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Na rozgrzanej  patelni z odrobiną(...)dodajemy pokrojoną również w kostkę paprykę i cukinię. Smażymy kolejne 5 minut, po czym dodajemy pokrojonego i obranego ze skórki pomidora. Kontynuujemy smażenie do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. Tuż przed zdjęciem patelni z ognia dodajemy posiekany czosnek i odsączonego z tłuszczu tuńczyka (olej z tuńczyka możemy wykorzystać do smażenia warzyw), mieszamy i przyprawiamy do smaku. Gdy farsz lekko

Kulinarne przygody Gatity
Orkiszowe naleśniki z mieszanką meksykańską i fetą 116

posmarowania naleśników Przygotowanie: Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.  Zioła siekamy i dodajemy na sam koniec. Smażymy naleśniki. Na patelni, na oleju podsmażamy warzywną mieszankę meksykańską. Smażymy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Pozostawiamy na patelni na 5 minut, dodajemy fetę.  Naleśniki smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy podsmazone warzywa

Życie zaczyna się w kuchni
Patelnia Grillowa Staub - Idealna! 194

było i nadal nie ma! Właśnie, ROWKI! Każdy z nas szuka takiej patelni, która ma na tyle głębokie rowki na dnie, która pozostawią na grillowanym mięsie lub warzywach charakterystyczne przypieczone paski. Ta patelnia właśnie takie ma! Zresztą sami widzicie na zdjęciach jak za każdym razem wygląda moje grillowane mięso. SMAK. Możecie wierzyć lub nie, ale dania przygotowywane w żeliwie

Blondynka Gotuje
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku 230

wina kawałki wołowiny (wina nie wylewamy!) . 4. Chwilę smażymy, po czym na patelnię wrzucamy cebulę i czosnek. Ponownie chwilkę smażymy i dodajemy marchew i pieczarki. 5. Gdy warzywa się zarumienią przekładamy zawartość patelni do garnka, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Zalewamy składniki winem pozostałym z marynowania mięsa i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do czasu

W kuchni Katie
16.01 Dzień Pikantnych Potraw- Zupa Azjatycka z krewetkami i rybą 118

ząbki czosnku papryczka chili przyprawa curry sól, pieprz, kolendra, szczypiorek Sparzyć krewetki i mrożona rybę. Mrożone warzywa chińskie wraz z czosnkiem i papryczką chili podsmażyć na patelni. Do gotującego się bulionu dołożyć warzywa. Doprawić do smaku sosem sojowym i innymi przyprawami.  Na ostatnie 2 minuty dorzucić krewetki, rybę i pokrojone w paseczki glony. Zupkę podawać oprószoną szczypiorkiem. Smacznego

MarciochaKucharzy
Makaronowa patelnia 51361

Makaronowa patelnia to świetny pomysł na szybki obiad. Połączenie składników przywołuje na myśl letnie popołudnia, pełne słońca i zapachu świeżych ziół. Macie ochotę na takie obiad

Pasja Smaku
Zapiekanka warstwowa z kurczakiem, makaronem i warzywami 361

odejdzie od stołu. Uwielbiamy takie kremowe zapiekanki z makaronem, kurczakiem i kolorowymi warzywami. 250 g makaronu kolanka 400 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 300 g mieszanki warzyw (brokuł, kalafior, mini marchewki) 250 g żółtego sera Sos: 1,5 łyżki masła 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 100 g serka topionego o smaku śmietankowym Sól(...)formy Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Warzywa gotujemy kilka minut z osolonej wodzie (tak aby zmiękły). Odcedzamy. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie wykładamy połowę makaronu, połowę kurczaka oraz

VioletoweKucharzenie
KOKARDKI Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 125

gotowe w 20 minut! Idealnie sprawdzi się gdy w brzuchu burczy, a brak czasu lub siły na gotowanie. Proste danie, a przy tym bardzo smaczne. Makaron z kurczakiem i warzywami jest niezawodny w każdej sytuacji 😉 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 1 cebula 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinii 5-6 suszonych pomidorów 100 g sera pleśniowego(...)momentu aż kurczak nie będzie surowy.  Makaron gotujemy w osobnym garnku, w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i wrzucamy na patelnię z kurczakiem i warzywami. Mieszamy i smażymy około 2-3 min. Ser pleśniowy kroimy w kostkę. Na talerz wykładamy porcję makaronu razem z kurczakiem i warzywami, a wierzch posypujemy kawałkami sera pleśniowego

Kuchnia MagdaLeny
Sole Meuniere 148

żonę piekarza i odnosi się do sposobu przygotowywania, czyli obtoczenia ryby w mące przed smażeniem. Z czym takie cudo podać? Najlepiej z niczym :) Ja jednak lubię mieć jeszcze jakieś warzywo na talerzu, więc proponuję szparagi lub zieloną fasolkę. Składniki 4 filety z soli  sól i pieprz mąka pszenna natka pietruszki 4 łyżki masła 1 łyżka oleju roślinnego 1/2 cytryny(...)patelnię z ognia. W mniejszej patelence rozgrzać kolejne 2 łyżki masła, kiedy się zarumieni zdjąć patelnię z ognia i wlać na nią sok z połowy cytryny. Na patelnię do ryby dodać warzywa, posypać całość świeżą natką pietruszki i polać przygotowanym cytrynowym sosem

W kuchni wieczorem
Pieczona cieciorka i brukselka z kaszą bulgur 152

będziesz je osobno przyprawiać: cieciorkę utartą w moździerzu kolendrą, słodką papryką, kuminem, czosnkiem, pieprzem kajeńskim i solą; brukselkę – utartym w moździerzu rozmarynem, kminkiem i majerankiem. Po przyprawieniu polej warzywa olejem, wymieszaj i wstaw piekarnika na 20 minut. Jeszcze raz zamieszaj w połowie pieczenia (czyli po 10 minutach). Krok 2 Rozgrzej łyżkę oleju w rondelku. Posiekaj drobno szalotkę, wysyp(...)patelni łyżkę masła, kiedy się zapieni dodaj umyty, odciśnięty z wody szpinak. Zamieszaj. Posyp czosnkiem, posól. Smaż, aż szpinak lekko zwiędnie, około minuty. Zdejmij szpinak z patelni. Krok 4 Wyciągnij warzywa z piekarnika, przełóż do głebokiej misy i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj z kaszą bulgur. Smacznego! Artykuł Pieczona cieciorka i brukselka z kaszą bulgur pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka z cieciorki i brukselki 146

będziesz je osobno przyprawiać: cieciorkę utartą w moździerzu kolendrą, słodką papryką, kuminem, czosnkiem, pieprzem kajeńskim i solą; brukselkę – utartym w moździerzu rozmarynem, kminkiem i majerankiem. Po przyprawieniu polej warzywa olejem, wymieszaj i wstaw piekarnika na 20 minut. Jeszcze raz zamieszaj w połowie pieczenia (czyli po 10 minutach). Krok 2 Rozgrzej łyżkę oleju w rondelku. Posiekaj drobno szalotkę, wysyp(...)patelni łyżkę masła, kiedy się zapieni dodaj umyty, odciśnięty z wody szpinak. Zamieszaj. Posyp czosnkiem, posól. Smaż, aż szpinak lekko zwiędnie, około minuty. Zdejmij szpinak z patelni. Krok 4 Wyciągnij warzywa z piekarnika, przełóż do głebokiej misy i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj z kaszą bulgur. Smacznego! Artykuł Sałatka z cieciorki i brukselki pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
NALEŠNIKI PO AZJATYCKU 163

Jedne z lepszych naleśników jakie jadłam :).Pyszne warzywa i mięso z kurczaka , przyprawione imbirem i sosem sojowym.Niebo w buzi!!! Ciasto : *************** 25 dag. mąki pszennej 1 szkl.wody mineralnej 1 szkl.mleka 3 jajka olej  Sól ****************************** Farsz : ******************* 2 filety kurze  1 op. mrożonki chinskiej 2 -3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki imbir papryka ostra Olej do smażenia sól(...)Wszystkie składniki ciasta zmiksowač że sobą . 2 . Na rozgrzanej patelni usmażyć złote naleśniki . 3 . Mięso pokroić w paski.  Olej rozgrzać w soku lub w głębokiej patelni , przesmażyć mięso .Dorzucič warzywa  chiñskie , przemierzać  , smażyć 2 minuty . 4 . Wlać sos sojowy , przyprawić  solą , pieprzem chińskim  , imbirem ,przyprawą 5 smaków ,papryka ostra i sosem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki