Młodą kapustę zawsze przyrządzałam w podobny sposób: z dodatkiem marchewki, cebuli, koncentratu pomidorowego, koperku i soku z cytryny. Jednak postanowiłam coś zmienić i wyszukałam przepis na
Kasia SarnaBardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, jak to zwykle bywa z makaronami. Czytaj więcej »
Kasia SarnaOstatnio mam mniej czasu na przygotowywanie obiadów, więc decyduję się na dania proste, jednogarnkowe. Poniższa potrawa opiera się tylko na 3 składnikach (i przyprawach), a smakowo
Kasia SarnaPieczarki jadam przeważnie w klasycznym, swojskim wydaniu - lekko podduszone, podane w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, ogórków kiszonych i kotletów. Bardzo lubię je też w wersji surowej
Kasia SarnaPora na pierwszy wpis ziołowy w tym roku! :) W końcu weszliśmy w sezon chwastów. Łąki coraz bardziej się zielenią, krzewy kwitną. Oprócz podziwiania piękna wiosennej przyrody
Kasia SarnaTo danie stanowiło część mojego dzisiejszego obiadu w pracy. Wymaga niewielu składników i jest szybkie w przygotowaniu. Czytaj więcej »
Kasia Sarnapapryka olej roślinny do smażenia Wykonanie: Na tarce o dużych oczkach zetrzyj cukinię i cebulę. Dodaj jajko, mąkę, pieprz i słodka paprykę – bez soli ! Na dobrze rozgrzanej patelni układaj po łyżce warzyw, rozpłaszcz je łyżką, smaż na złoty kolor. Posól, przewróć na drugą stronę, zrumień. Smacznego
Moja pasja smakuCukinie pokrój w półksiężyce wraz ze skórką. Wrzuć całość do garnka o grubym dnie, dolej trochę wody i duś. Pokrój drobno kiełbasę i podsmaż na patelni. Następnie dodaj do warzyw. Dodaj pomidora bez skórki oraz koncentrat pomidorowy. Całość duś do moment aż warzywa zmiękną Dopraw czosnkiem, papryką solą i pieprzem
Kukuleczkipomocą trzepaczki połączyć składniki. Następnie dodać passatę, cukier, ocet ryżowy i posiekany ząbek czosnku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Tak przygotowany sos wlać na patelnię do mięsa z warzywami. Gotować kilka minut do zgęstnienia. Jeżeli sos będzie wg Was za mało słodki to dodajcie więcej cukru lub pozostałego syropu z ananasa. Natomiast gdy będzie za mało kwaśny
Fabryka pomysłówmamy uczulenia na pszenicę, ani nie cierpimy na celiakię to naprawdę nie ma powodów, by rezygnować z produktów pszenicznych. Co do bulgur? Wszystko :) Ja podałam z warzywami – duszonymi na odkrytej patelni pieczarkami, cukinią i czerwoną papryką. Do kaszy dodałam koperek, co dodało jej jeszcze więcej lekkości. Część kaszy podałam dzieciom z tartym jabłkiem i łyżką jogurtu z miodem. Wyśmienity
KucharzycaWszystkie składniki mieszamy ze sobą. 2. Robimy sos: sok z cytryny, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier, sól i pieprz mieszamy ze sobą. 3. Sos łączymy z warzywami. Posypujemy uprażonym na patelni sezamem
Szefowa kuchni