warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:46/829)

Pieczarki Portobello ze szparagami 135

kawałki. Szalotkę drobno kroimy i smażymy na rozgrzanej oliwie. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do szalotki, wraz z kawałkami szparagów. Łebki odkładamy na razie na bok. Warzywa na patelni solimy i pierzymy, smażymy przez 10 minut. W międzyczasie pieczarki malujemy oliwą, układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Jeśli pieczarki puszczą

Kulinarne przygody Gatity
ZUPA KREM Z CUKINII Z BOCZKOWYM CHIPSEM 138

drobno posiekaną cebulkę, pokrojone ziemniaczki, marchew oraz cukinię. Kiedy się przyrumienią przekładamy do garnka, zalewamy rosołem- tyle aby zakryło warzywa. Dodajemy ziele ang, listek laurowy, gotujemy do miękkości warzyw. Na patelni szklimy czosnek, wrzucamy do zupy, doprawiamy solą, pieprzem, podgotowujemy jeszcze ok 5 minut.  Plastry boczku zrumieniamy na chrupko na patelni. Możemy tez obsmażyć kilka zostawionych wcześniej plastrów cukinii

Z Majeczką w kuchni
Pomidorowo - paprykowe pęczotto 123

sól pieprz słodka papryka ostra papryka Pokroić cebulę w drobną kostkę i podsmażyć. Umyć, oczyścić i pokroić papryki w półsłupki. Pokroić w paseczki suszone pomidory. Dodać pokrojone warzywa na patelnię. Podsmażyć je tak, aby były półmiękkie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Wsypać opłukaną wcześniej kaszę. Smażyć około 2 minuty po czym wlać krojone pomidory i szklankę

Karola gotuje
PĘCZAK Z WARZYWAMI 192

wsypać kaszę. Zagotować, zmniejszyć gaz na min. i gotować pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie gaz wyłączyć, a kaszę zostawić w garnku na czas przygotowywania warzyw. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy na złoto. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony w drobną kosteczkę seler naciowy, startą na tarce o najmniejszych oczkach marchewkę i pietruszkę

Walijskie Pichcenie
Biała kiełbasa z warzywami po azjatycku 149

proste danie. Soczyste i aromatyczne. Zrobicie je w krótkim czasie i tak na prawdę w tym daniu liczy się bardzo dobrej jakości biała kiełbasa. Składniki biała kiełbasa /surowa warzywa na patelnię, mieszanka azjatycka z pędami bambusa i grzybami mun opcjonalnie 100 ml czerwonego wytrawnego wina świeża bazylia tarty parmezan oliwa z oliwek do podania olej kokosowy extra virgin

Z Kuchni Do Kuchni
Omlet z brokułami i kozim serem 146

koziego sera 1 – 1 i 1/2 łyżki oleju do smażenia sól himalajska i czarny mielony pieprz do smaku posiekany szczypiorek *u mnie z mieszanki warzyw na patelnię (całe różyczki i ich kawałki) Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy nasze mrożone brokuły. Po podsmażeniu większe różyczki można podzielić na mniejsze kawałki. Do miski wbijamy całe jajka, roztrzepujemy je widelcem

Słodkie okruszki
Zupa fasolowa 133

angielskie i gotujemy przez 45-55 minut, aż fasola będzie prawie miękka.   W tym czasie obrać warzywa, pokroić w kostkę, dodać do fasoli i gotować do miękkości warzyw. Na patelni na odrobinie oleju podsmażyć kiełbasę z cebulą, na koniec dodać czosnek, chwilę razem podsmażyć,  przełożyć do garnka, dodać również pokrojony w kostkę  boczek i majeranek. Na koniec

magiczna kuchnia Kasi
Makaron z ciecierzycą w sosie pomidorowym 201

podsmażonej cebuli dodać czosnek i przez krótką chwilę razem podsmażać. Następnie dodać pokrojoną paprykę i chili. Wymieszać i wszystko razem podsmażać, aż papryka stanie się miękka. Na patelnię z warzywami wrzucić odsączoną cieciorkę. Wlać pomidory wraz z zalewą. Przyprawić tymiankiem, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dusić razem na średnim ogniu, aż wszystkie składniki dobrze się połączą, pomidory delikatnie się

Gospodyni Miejska
Pulpety z soczewicy w pikantnym sosie curry 195

będzie miękka. Studzimy. Na łyżce oleju szklimy posiekaną drobno cebulę. Dodajemy czosnek i smażymy kilka chwil. Wrzucamy startą na dużych oczkach marchewkę, smażymy, aż marchewka zmięknie. Soczewicę i warzywa z patelni miksujemy na gładką masę. Wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i zmielone orzechy lub bułkę. Mieszamy by składniki się połączyły. Doprawiamy do smaku. Natłuszczonymi dłońmi formujemy pulpeciki wielkości piłki golfowej. Układamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Orientalny kurczak słodko kwaśny duszony z warzywami 150

dużo czasu na przygotowaniach. Lubię eksperymenty. To jedno z wielu dań ,które powstało szybko i było nad wyraz smaczne i kolorowe. Składniki podudzia z kurczaka kilka czerwonych ziemniaków warzywa na patelnię z przyprawą orientalną  Hortex sos z mango ,morelami i kolendrą pieprz i sól do smaku Podudzia umyj i przełóż do szklanej miski, dodaj kilka łyżek sosu z mango

Z Kuchni Do Kuchni
A’la frittata z polędwiczką wieprzową 198

Składniki: 1 opakowanie warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex 1 nieduża polędwiczka wieprzowa, ok 30 dkg 1 jogurt naturalny (200 ml) 4 jajka 5 dkg sera żółtego sól, … Czytaj dalej A’la frittata z polędwiczką wieprzową

czarrna od kuchni
Makaron z cukinią i papryką na ostro 151

przyprawiamy i dusimy do miękkości, po tym czasie dodajemy papryczkę chilli, makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu odlewamy wodę i łączymy z warzywami z patelni, posypujemy gotowe danie serem i natką:) możecie też dodać połowę sera już na gotowe danie na patelnię i wymieszać, ser oblepi całe danie, tak lubię

Zasmakuj Kuchni
Pierogi rybne z serem, marchewką i ziołami 149

tarce marchewkę, przesmaż chwilę; rybę umyj w zimnej wodzie, dobrze odciśnij z nadmiaru wody i osusz dobrze ręcznikiem papierowym, pokrój w drobną kostkę i dodaj do warzyw na patelni, przesmaż przez kilka minut aż ryba będzie lekko gotowa, mieszaj; w blenderze umieść wszystkie składniki z patelni, dodaj jajko i żółty ser i zmiksuj razem na gładką masę; do masy

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem brie i parówkami 165

smaż chwilę, ciągle mieszając dodawaj powoli mąkę, mieszaj rózgą, następnie powoli dodaj bulion i mleko, mieszaj, naczynie żaroodporne (u mnie wymiary 20x22) wysmaruj masłem klarowanym, układaj warstwowo: makaron, warzywa z patelni, kawałki sera brie i drugi raz tak samo, polej sosem, wierzch posyp majerankiem i świeżo zmielonym pieprzem wymieszanym razem z 1,5 łyżki bułki tartej, pieczcie w temp

Zasmakuj Kuchni
śledź z cebulą, oliwkami i ogórkiem kiszonym 145

Śledzie  wkładamy  do misy, po czym dodajemy do nich   pokrojone w paski kiszone  ogórki, oraz przekrojone na pół oliwki. Następnie do misy dodajemy warzywa z patelni, doprawiamy  pieprzem, c ałość  mieszamy i wstawiamy  na 3-4 godziny do lodówki, tak aby smaki zdążyły się połączyć. Następnie  śledzie wyjmujemy

Miód i pieprz