warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:50/829)

Zupa krem z pieczonej papryki z pestkami dyni 254

paprykę odstawiamy do ostygnięcia i usuwamy z niej skórkę. Marchewkę, selera, pietruszkę i pora myjemy i obieramy. Do garnka wlewamy wodę ok. 2l i gotujemy w niej pokrojone warzywa. Na patelni podsmażamy posikaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy słodką paprykę w proszku i chwilę zasmażamy. Następnie przekładamy do gotującego się bulionu. Upieczoną i obraną ze skórki papryką kroimy na mniejsze

kulinarnyJa
Sałatka wielowarzywna z..mrożonek 189

zwykłej sałatki gdyż mieszanki , których użyłam, zawieraly coś extra. Gdybym nie miała mrożonek w zamrażarce to bym sałatki na pewno nie miała! Składniki - bukiet 9 warzyw Iglotex - warzywa na patelnie po włosku Iglotex -gotowane jaja -ogórki kiszone, -majonez, sól,pieprz Obydwie mieszanki ugotowałam al dente na parze. Wystudziłam. Ugotowałam ziemniaki w łupinie, obrałam i pokroiłam w kostkę. Ugotowałam jaja, wychłodziłam

Z Kuchni Do Kuchni
Ryba z koperkiem pieczona w folii 169

aluminiową kładziemy kilka plasterków masła, na to kładziemy rybę i folię zawijamy w kieszonkę. Rybę pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut.5. Taką rybę podałam z warzywami na patelnię.*przy karmieniu piersią czosnek omijamySmacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami 220

Dawno już nie było zapiekanki na blogu, a przyznam, że często ostatnio na obiad robiłam jakąś zapiekankę. Pora nadrobić :) Dziś zapraszam na danie z mięsem z

Kuchnia domowa Ani
Jarmuż smażony z czosnkiem 175

Przez wiele lat jarmużu unikałam.  Za sprawą jakiejś, nie do końca udanej próby kulinarnej, żyłam w przekonaniu, że to nie mój smak. Już wiem ,że

Stare Gary
Kartoflanka na wędzonce czyli smaki z dzieciństwa 235

oleju w kolejności: cebula, por, reszta warzyw. 2/3 tych warzyw wrzucić do wywaru z ziemniakami i całość zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sitko. Dodać pozostałą 1/3 warzyw z patelni przeciśnięty przez praskę czosnek,  całość zagotować i doprawić pieprzem, gałką muszkatołową i ewentualnie solą.Można podawać z drobnymi grzankami z pszennego pieczywa. Bez nich też jednak smakuje :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierś z kurczaka ze szpinakiem 13755

serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem. Odkrywczy przepis, nie? I wyobraźcie sobie, że jest on najbardziej zaawansowany z całej książeczki (moim faworytem jest kurczak z warzywami na patelnię i śmietaną :D)! W sumie nie bardzo wiem, po co tu ten serek topiony, ale jak kazali, to dajemy. Gotowe danie wychodzi nie tak przeraźliwie słone jak na początku

Kulinarne zapędy Kokosa
Sos słodko - kwaśny bez warzyw 237

fajnie nam nasz sosik zagęści. Jeśli chcemy, by był rzadszy, można nieco podlać go wodą. Gotowe :) Sos jest idealny zarówno do wszelkiego rodzaju dań kuchni azjatyckiej jak i warzyw na patelnię, mięs, ryżu,. a nawet makaronu. Do kanapek też się nada ;) Można zrobić go więcej i zapasteryzować w słoiku, moim zdaniem jednak jego przygotowanie jest tak szybkie i proste

Kulinarne zapędy Kokosa
Domowy hamburger 171

konserwowe liście sałaty lodowej 4 bułki do hamburgerów sól, pieprz majonez ketchup musztarda Wykonanie: Mięso mielimy, dodajemy nieco zimnej wody, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. W międzyczasie kroimy warzywa. Rozgrzewamy patelnię grillową lub elektrycznego grilla. Z mielonego formujemy 4 płaskie hamurgery. Wygodnie jest natłuścić sobie ręcę olejem, mięso nie będzie się wtedy kleiło do rąk. Przy pomocy pędzelka smarujemy patelnię

Kulinarne przygody Gatity
Dietetyczna tarta z kabaczkiem, chilli i serem Reblochon de Savoie 204

dużych oczkach. Szalotkę, czosnek i chili drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek. Chwilę smażymy, dodajemy startego kabaczka. Kroimy w kostkę paprykę i również dodajemy do warzyw na patelnię. Całość dusimy kilkanaście minut aż cała woda odparuje z farszu. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Do dość ostudzonego farszu dodajemy 3 jajka i dokładnie mieszamy (scalą one nasz farsz

Mango Papaja
Zupa grzybowa 142

koperek olej Kurki zalewamy wodą z solą aby łatwiej było spłukać z nich brudki.  Grzyby myjemy a co większe kroimy. Gotujemy przez 30 minut wywar z warzyw. Na patelni z kapką oleju podsmażamy plastry cebuli.  Gdy się zeszkli dodajemy pocięte kurki. Smażymy razem 15 minut, podsypujemy kilkoma łyżkami mąki, rozprowadzamy do odpowiedniej gęstości bulionem warzywnym i ewentualnie drobiowym

prawdziwe jedzenie
Pstrąg pieczony 155

naczyniu żaroodpornym, skropiłam delikatnie oliwą i posypałam solą, pieprzem i skórką cytryny. Piekłam około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawałam z domowymi frytkami i warzywami z patelni

Kulinarny Pamiętnik
Tydzień w moim telefonie XXXXIII 92

takie ciekawe smaki * domowy pedicure zaliczony  * Tesco i kolejne przeceny - w żarskim już nie znajdziecie - wzięłam wszystkie  * zielony kubek w grochy jest wspaniały   * najlepsze warzywa na patelnie * testuję intensywnie - ten zestaw będzie na pewno do wygrania w kolejnym konkursie w okolicach wrześniach Udanego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Orechiette con cime di rapa- makaron z liśćmi rzepy 202

się smaków. Wyjmujemy czosnek. Orechiette gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, w tej samej wodzie, w której uprzednio gotowała się cime di rapa.  Odcedzamy i wrzucamy na patelnię z warzywami i boczkiem. Mieszamy, podgrzewamy na małym ogniu parę minut.  Przekladamy na talerze i podajemy posypane tartym parmezanem lub pecorino

Mia Cucina Sofieta
Kurczak z ananasem i brązowym ryżem 186

Przyprawić i odstawić na godzinę bądź dwie.Olej kokosowy rozpuścić, przesmażyć kurczaka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w cienkie słupki marchewkę. Przesmażyć z odrobiną wody do miękkości warzyw. Na patelnie dodać ananasa pokrojonego w cząstki, w soku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić sos. Ryż ugotować w osolonej wodzie z curry. Podawać ciepłe. To moja propozycja na styczniowy Przepis miesiąca

Magiczne Życie Marty