warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:45/829)

Makaron z cukinią, pesto, chilii i szynką parmeńską 159

pokrojoną w kostkę cebulę, papryczkę i startą na dużych oczkach tarki cukinię. Dusimy do odparowania wody. Dodajemy pesto, jogurt, sól i pieprz. Mieszamy.  3. Makaron łączymy z warzywami. Na patelni podsmażamy pokrojoną szynkę parmeńską, dodajemy do makaronu

Szefowa kuchni
Piątek: Sushi bowl, czyli sushi bez zawijania 160

minut. Zdejmij z ognia. Krok 3 W międzyczasie rozgrzej na patelni olej, wrzuć na niego krewetki i smaż po minucie z każdej strony. Posól i ściągnij z patelni. Umyj warzywa, ogórka obierz i pokrój w słupki, rzodkiewkę w cienkie plasterki, a obrane awokado w grubsze plastry. Skrop awokado cytryną, żeby nie ściemniało. Krok 4 Połącz składniki sosu do ryżu: rozpuść

Niedzielny kucharz
Wytrawne babeczki w cieście francuskim z warzywami i jajkiem 181

cebula 2 łyżki koncentratu pomi dorowego sól, pieprz 1/2 łyżeczki suszonej bazylii        Przygotowanie: Cukinię kroimy w kostkę. Cebulę i pomi dory w piórka. Smażymy warzywa na patelni z o drobiną oliwy z zalewy pomi dorowej. Po d koniec duszenia doprawiamy solą, pieprzem, bazylia oraz koncentratem pomi dorowym. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych kawałków i wykła

ChilliJemy
Sushi bez zawijania, czyli sushi bowl 121

minut. Zdejmij z ognia. Krok 3 W międzyczasie rozgrzej na patelni olej, wrzuć na niego krewetki i smaż po minucie z każdej strony. Posól i ściągnij z patelni. Umyj warzywa, ogórka obierz i pokrój w słupki, rzodkiewkę w cienkie plasterki, a obrane awokado w grubsze plastry. Skrop awokado cytryną, żeby nie ściemniało. Krok 4 Połącz składniki sosu do ryżu: rozpuść

Niedzielny kucharz
Filet rybny pieczony w piekarniku 276

dodać go mniej lub w ogóle nie dodawać, ale jak dla mnie to właśnie on nadaje tej rybie smak. Pieczonego fileta możecie podawać z warzywami gotowanymi na parze, warzywami na patelnię czy domowymi frytkami . Zachęcam do przygotowania i życzę smacznego! Dajcie znać czy smakowało. Zobacz też: Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Dorsz po grecku Dorsz zapiekany z ziemniakami Przepis

Kuchnia Bazylii
Ryba w pomidorach 142

przesmażam na oleju, lekko duszę, dodaję liście laurowe, doprawiam i dodaję koncentrat, passatę i bulion/wodę. Mieszam, duszę, próbuję, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Do pomidorów i warzyw na patelni dodaję kawałki usmażonej ryby. Chwilę razem duszę, lekko mieszam, przekładam na półmisek, podaję

Zasmakuj Kuchni
Kluski ziemniaczane zapiekane z warzywami w sosie pomidorowym 202

gotujemy. Przeciskamy przez praskę i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. 2. Paprykę i cukinię myjemy, z papryki wyciągamy gniazdo nasienne, i kroimy warzywa w kostkę. 3. Na rozgrzaną patelnie, wkładamy nasze warzywa i dusimy, doprawiając około 2 łyżeczkami ziół śródziemnomorskich, 2 szczyptami soli i pieprzu, cukinia puści soki, dlatego nie trzeba podlewać wodą. Kiedy woda wypruje, jeszcze przez chwile podsmażamy dodając

Mój pomysł na
Słodka kukurydziana zupa krem 146

warzyw, razem z zielem angielskim oraz liściem laurowym. Cebulę pokroiłam w kostkę, podsmażyłam, dodałam do reszty gotujących się warzyw. Kukurydzę odcedziłam ,wodę z niej wlałam do garnka z warzywami. Na patelni roztopiłam masło i podsmażyłam delikatnie kukurydzę,  Wsypałam do zupy. Następnie na tej samej patelni podsmażyłam starty imbir i tez wylądował w garnku. Podgotowałam  wszystko razem około

Justa próbuje gotować
Danie tajskie po polsku 333

obieramy i ścieramy na tarce o największych oczkach. Czosnek, imbir i chili podsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy mięso. Podsmażamy kurczaka, a po chwili wrzucamy na patelnię kolejno warzywa. Zaczynamy od batata, bo jest najtwardszy. Podsmażamy go z mięsem, a następnie dodajemy selera naciowego, paprykę, a na końcu startą marchewkę. Co ważne – potrawy tej nie solimy

Dieta bez mleka
ZUPA Z KURKAMI! 144

laurowy - 3 łyżki masła do podania: pieczywo Do garnka włóż obrane i pokrojone w kostkę warzywa, przyprawy, wlej bulion i około 2 litry wody. Całość gotuj do miękkości warzyw.  Na patelni na maśle przesmaż umyte i osuszone kurki, wraz z listkami cząbru, dodaj do zupy całą zawartość z patelni. Dzięki temu kurki uwolnią aromat do sosu maślanego, będą bardziej

SMYKWKUCHNI
Jesienne naleśniki z soczewicą, dynią i szpinakiem 207

olej i podsmaż cebulę pokrojoną w kosteczkę i posiekany czosnek. 3. Dynię pokrój w niewielką kostkę i dodaj do smażącej się cebuli - podsmażaj przez ok. 5min. 4. Na patelnię z warzywami dodaj namoczoną soczewicę razem z wodą - przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez ok. 15-20min. 5. Dopraw farsz solą i pieprzem do smaku. 6. Dorzuć szpinak

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Leczo z cukinią i białą fasolą 211

dodaję paprykę, duszę do miękkości. W głębokim garnku rozgrzewam oliwę z niewielką ilością masła, podduszam na nich cukinię i pomidory. Gdy pomidory lekko się rozpadną dodaję przesmażone wcześniej warzywa z patelni, kukurydzę, zieloną fasolkę oraz fasolę z puszki. Przyprawiam, wlewam passatę. Jeśli chcecie możecie dolać trochę wody, ja jednak tego nie robiłam. Duszę do miękkości, ewentualnie przyprawiam jeszcze

Zasmakuj Kuchni
SAŁATKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, FETĄ I ZIARNAMI SŁONECZNIKA 121

Przygotowanie: Kapustę myję i osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w paseczki. Pomidorki kroję w ósemki, ogórka i paprykę w cienkie paski, fetę w kostkę. Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni. Wszystkie warzywa mieszam dokładnie z olejem, serem i koperkiem. Sałatkę posypuję uprażonym słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem

JejKuchnia
Makaron soba z pak choi i fasolką szparagową 105

długo, aby warzywa pozostały jędrne i chrupiące. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Doprawiamy do smaku, doajemy ostrą paprykę. Mieszamy. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami na patelni. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Mozna posypać czarnym lub biaym sezamem. Takie danie pokochają Wasze dzieci

Moja smaczna kuchnia
Sałatka makaronowa z ogórkiem, kukurydzą konserwową, prażonymi ziarnami słonecznika i sezamu. 214

drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Makaron, ogórki, kukurydzę mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Czosnek, jogurt i majonez łączymy. Sos solimy oraz pieprzymy do smaku i łączymy z warzywami. Na patelni prażymy słonecznik i sezam. Ziarna studzimy i dodajemy do sałatki. Smacznego

Smak mojego domu