warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:36/829)

Sałatka na ciepło z tortelloni z serem ricotta i szpinakiem 123

patelni rozpuszczam 1 łyżeczkę masła, dodaję pokrojoną w pół krążki cukinię, pokrojoną w dużą kostkę czerwoną paprykę i chwilę duszę. Dodaję pesto – dusze jeszcze 5 minut. Dodaję warzywa z patelni do tortelloni, mieszam delikatnie. Wykładam do miseczki, dodaję małe kulki mozzarelli przekrojone na pół. Podaję szybko na stół. Wspaniale smakuje na zimno i na ciepło.     Artykuł Sałatka

MojaQchnia.pl
Makaron z cukinią 141

patelni na oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cukinię. Po kilku minutach dodaję posiekaną cebulę i czosnek. W garnuszku gotuję al dente makaron, po czym dodaję go do warzyw na patelni, doprawiam, dodaję jajka, szybko mieszam, by nie powstała jajecznica. Podaję od razu. Posypuję natką i świeżo zmielonym pieprzem

Zasmakuj Kuchni
Kurczak po myśliwsku 149

wtedy dorzucamy cebulę oraz czosnek. Smażymy wszystko do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy zioła i chwilę smażymy. Kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do boczku i warzyw na patelni, wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy sól. Przesmażamy chwilę aż kurczak zmieni kolor. Na patelnię wlewamy wino i zagotowujemy całość, następnie wlewamy passatę, dodajemy cukier oraz liście laurowe. Wszystko gotujemy

Cooking Monster
Sałatka z bundzu, warzyw i kaszy gryczanej 159

pyszna, prosta przekąska:) Aromatyczna i zdrowa sałatka. Połączenie warzyw, sera bundzu (owczego + krowiego) z kaszą gryczaną to zdrowe i syte śniadanie, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Można jeść samą lub z dodatkiem chrupiących złotych bagietek. Na pewno do tego coś gorącego, zielona herbata, delikatna herbata liściasta.. Nic więcej nie trzeba! Składniki: 250 g bundzu kilka koktajlowych pomidorków(...)kukurydzę, lekko doprawiamy i dodajemy chili, dusimy na średnio mniejszym ogniu do miękkości, w misce mieszamy bundz z jajkiem, pomidorkami, kaszę gotujemy wedle przepisu na opakowaniu, przestudzamy, gdy warzywa z patelni będą miękkie, studzimy je, łączymy razem wszystkie składniki i doprawiamy do smaku. Smacznego zdrowego

Zasmakuj Kuchni
Brokuły w akcji 138

patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w ćwiartki cukinię, podsmażamy i dorzucamy pokrojone w grube plasterki pieczarki. Całość smażymy aż pieczarki będą gotowe. Na talerzu układamy roszponkę rozkładamy warzywa z patelni i brokuła. Całość doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokruszonym serem i przed podaniem polewamy sosem z oliwy i octu balsamicznego

Piekielna Kuchnia Pati
Potrawka z indyka w jarzynach 224

obrać, wymyć i pokroić w plasterki. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na mniejsze kawałki, wymyć. Wszystkie warzywa umieścić na patelni i zalać bulionem, gotować pod przykryciem do miękkości jarzyn. Gdy warzywa będą już miękkie przełożyć je do garnka. Na patelni roztopić masło i podsmażyć mięso, gdy będzie już

Krakowskie smaki Ani
Ryba po grecku 148

kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, podsmażyć starte warzywa, lekko posolić, dodać wodę, liście laurowe i ziele. Po kilku minutach przykryć patelnię i dusić warzywa na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlać jeszcze niewielką ilością wody. Rybę obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Do duszonych warzyw dodać posiekaną natkę pietruszki, koncentrat, dodać

Czerwień i błękit
Jak smakuje późna wiosna w Polsce? 235

jogurtu naturalnego świeżo zmielony, czarny pieprz sól Zebrać razem wszystkie składniki. Ziemniaki u gotować na parze lub w wodzie, aż będą miękkie . Na dużą, dobrze rozgrzaną patelnię wrzucić 2 łyżki masła; dodać wszystkie warzywa ( wraz z ugotowanymi ziemniakami) ; d oprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć na średnim ogniu do momentu aż nabiorą lekko złotego koloru oraz lekko przypalać(...)wtedy widać czy białko ścina się , smażyć przez ok. 30-45 sekund pod przykryciem ) ; d oprawić solą i pieprzem wedle uznania ; natychmiast zdjąć z ognia i podać na warzywach z drugiej patelni. Podawać z dodatkiem jogurtu naturalnego lub zsiadłego mleka, wedle uznania . Smacznego! To read this recipe in English click here: „The springtime dinner a’la Food Polka

Jem więc Jestem
Super szybki makron z mąki gryczanej 166

olej, rozgrzej, dodaj pozostały czosnek oraz imbir. Smaż minutę. Dodaj pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, a po chwili cukinię pociętą w julienne, albo cienkie paski. Krok 5 Wlej do warzyw na patelni sos sojowy, wodę i miód. Duś przez 3-4 minuty. Dodaj do sosu makaron soba i krewetki. Wymieszaj. Podawaj makaron posypany sezamem i siekanym szczypiorkiem. Smacznego! Artykuł Super szybki

Niedzielny kucharz
Sałatka z kaszy bulgur 146

oczyszczoną, pokrojoną paprykę, podsmażamy chwilę, następnie dorzucamy brokuł, wszystko razem podsmażamy chwilę, by warzywa straciły chrupkość. Kaszę odsączamy na sitku, wstrząsamy z resztek wody, przekładamy do miski, przerzucamy warzywa z patelni razem z oliwą, na której się smażyły. Przygotowujemy sos: w soku z cytryny rozpuszczany miód , dolewamy oliwę, sos sojowy, dosypujemy ulubione zioła, doprawiamy pieprzem, łączymy z kaszą i warzywami

kgwjanczewo
Kotlety z indyka, cukinii i papryki 212

smażenia (rzepakowy) SKŁADNIKI na surówkę z rzodkiewki: 1 biała rzodkiew 8 rzodkiewek czerwonych 3/4 szklanki jogurtu naturalnego szczypiorek pieprz biały mielony sól PRZYGOTOWANIE kotletów z indyka z warzywami: Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę i cukinię. Smażymy na w półmiękkie i odstawiamy. Do miski przekładamy mielone mięso z indyka. Dodajemy jajko, usmażone warzywa

kulinarnyJa
Prosta zapiekanka ziemniaczana z mięsem, śmietanką, chili i ziołami 169

oliwa lub masło Przygotuj: ·          robota krojącego w cienkie plasterki / szatkownicę / obieraczkę do warzyw ·          garnek ·          patelnię ·          duże naczynie żaroodporne Rozgrzewamy piekarnik do 220°C. Zaczynamy od pokrojenia ziemniaków . Najwygodniej(...)wrzucić je do robota, który stworzy nam plasterki z ziemniaków w parę sekund. Szatkownica też się nada, a w ostateczności skorzystałabym ze zwykłej obieraczki do warzyw – chcemy, żeby nasze ziemniaczki były cieniutkie, pokrojone jak na chipsy. Zalewamy je wodą, aż zostaną całkowicie przykryte ( u mnie to był litr wody), solimy ok. ½ łyżeczki i gotujemy ok 5 minut. Nie przelewam ziemniaków

Bazując na smaku
Zimowe chilli 195

cebulę i zeszklij ją. 9. Do zeszklonej cebuli dodaj miód i pieczarki, całość zalej octem balsamicznym i dodaj pomidory oraz fasolę z puszki, łącznie z zalewą. 10. Do warzyw na patelni dodaj uprzednio usmażonego indyka i posiekaną papryczkę chili, przykryj pokrywką i gotuj przez 15min. 11. Zdejmij pokrywkę z patelni i wciąż gotuj na dużym ogniu przez ok. 10min

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zapiekanka z sosem serowo-muszkatołowym na szybko 144

Składniki: 2 piersi z kurczaka duże opakowanie warzyw na patelnię z ziemniakami olej do smażenia Sos 3/4 gęstej śmietany 18% 3/4 szklanki mleka 3 jajka 70g startego żółtego sera łyżeczka oregano łyżeczka bazylii starta gałka muszkatołowa sól pieprz Wykonanie: Warzywa wyjąć wcześniej z zamrażarki aby miały temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć

Pychotkaaa
Kurczak z brzoskwiniami i papryką 174

zioła prowansalskie, tymianek i curry mieszamy w miseczce. Ziołami obsypujemy kurczaka. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, czosnek kroimy w plasterki. Brzoskwinie kroimy w kostkę, zalewę zostawiamy. Warzywa podsmażamy na patelni około 15 minut, żeby warzywa zmiękły. Przekładamy do garnka. Kurczaka podsmażamy aż się ładnie zrumieni. Dokładamy go do warzyw. Kurczaka z warzywami zalewamy zalewą pozostałą po brzoskwiniach oraz

Pobite gary Barbary