Aromatyczny kurczak z ryżem i warzywami. Mięso najlepiej zamarynować kilka godzin wcześniej. Podana poniżej porcja wystarcza dla dwóch dość głodnych osób. Danie jest raczej dietetyczne i szybkie do wykonania. duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia marchewka 1/2 pora 1/2 żółtej papryki 2 łyżki sosu sojowego jasnego skórka otarta z jednej cytryny 1/3 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego(...)paprykę kroimy w cienkie, podłużne paski. Por kroimy w poprzek w plastry. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju i smażymy kurczaka (kilka minut, mieszając łyżką kilka razy). Następnie na patelnię dodajemy warzywa i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut (aż warzywa zmiękną). Co kilka minut mieszamy. Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na talerzu wykładamy ryż, kurczaka z warzywami
BullioAromatyczny kurczak z ryżem i warzywami. Mięso najlepiej zamarynować kilka godzin wcześniej. Podana poniżej porcja wystarcza dla dwóch dość głodnych osób. Danie jest raczej dietetyczne i szybkie do wykonania. duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia marchewka 1/2 pora 1/2 żółtej papryki 2 łyżki sosu sojowego jasnego skórka otarta z jednej cytryny 1/3 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego(...)paprykę kroimy w cienkie, podłużne paski. Por kroimy w poprzek w plastry. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju i smażymy kurczaka (kilka minut, mieszając łyżką kilka razy). Następnie na patelnię dodajemy warzywa i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut (aż warzywa zmiękną). Co kilka minut mieszamy. Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na talerzu wykładamy ryż, kurczaka z warzywami
Bulliołyżka mąki kiełki – ½ opakowania 1 ząbek czosnku mieszanka przypraw do kuchni chińskiej sos sojowy jasny olej do smażenia Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na patelni. Dodajemy warzywa mrożone i drobno pokrojoną kapustę. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek, kiełki oraz jajko wymieszane z ketchupem i mąką. Doprawiamy do smaku. Papier ryżowy moczymy kilka sekund w letniej
Gotuj z Misiemrozmaitymi warzywami oraz owocami, których często kupujemy za dużo a gdy zaczną więdnąć wyrzucamy do kosza. Makaron z gulaszem warzywnym to bardzo smaczne i proste danie. Mrożonki (szpinak, warzywa na patelnie i inne) – są bardzo przydatne w kuchni, ponieważ zachowują praktycznie wszystkie wartości odżywcze a ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Możemy je dodać do wielu potraw – są zawsze(...)działki i ogródki. Jest to świetny czas na przygotowywanie pysznych i zdrowych przetworów, których smakiem i wartościami będziemy mogli cieszyć się przez cały rok. Dotyczy to przede wszystkim letnich warzyw i owoców jak: ogórki – pomysłów na przetwory ogórkowe jest mnóstwo – począwszy od tradycyjnych ogórków kwaszonych a skończywszy na różnorodnych wersjach sałatek z ogórkiem w roli głównej) pomidory, z których można
moj przepis nakolejne 45 minut. 2. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki, paprykę w krótkie paski, a papryczkę pepperoni w krążki. Cebulę drobno siekamy. Pomidory kroimy w kostkę. Na osobnej patelni dusimy warzywa z 1/4 szklanki wody. Do duszonego mięsa dorzucamy duszone warzywa. Mieszamy. 3. Do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy wymieszany ze śmietaną oraz mąką. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą
Kuchnia w czekoladzieczasie też przemieszaj kilka razy warzywa). Ziemniaki gotuj w osolonej wodzie przez 15 minut (gotuj całe ziemniaki, bez przekrawania na pół. Ziemniaki mają pozostać lekko niedogotowane). Odcedź i zostaw do przestygnięcia. Ser zetrzyj na małych oczkach tarki. Rybę pokrój na mniejsze kawałki szerokości 2,5 - 3 cm. Oprósz solą i pieprzem. Na dużej patelni rozpuść masło, wsyp na nią posiekane(...)cukinię i bakłażana, smaż i mieszaj około 10 minut (warzywa zmiękną, bakłażan może się nawet lekko zbrązowić - tak ma być). Na patelnię wlej śmietankę i smaż z warzywami około 5 minut. Zdejmij patelnię z ognia i odstaw do przestygnięcia. Gdy masa będzie już tylko letnia dodaj do niej listki tymianku, starty ser (1 łyżkę sera pozostaw) i jajka. Dopraw pieprzem
Delicious PlaceMakaron w sosie z dyni duszonej w mleku z mascarpone i z podsmażoną szynką parmeńską (Obiad jednoosobowy) To jest mój kulinarny hit tego miesiąca ! Zdjęcie niestety
Moja Michadzisiaj zaplanowałam zapiekankę ziemniaczaną z patelni. Gorąca, pachnąca i smaczna. Czego więcej potrzeba gdy mróz na dworze, od razu robi się jakoś cieplej. Polecam. Składniki: 4 – 5 ziemniaków 200 gram fileta z indyka 3 – 4 pomidory (dojrzałe) 1 młoda cukinia Średni por – biała część 2 marchewki lub 1/3 opakowania mrożonych małych marchewek ½ szklanki mleka 4 – 5 jajek Sól Pieprz(...)chwilę dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Do 1/2 szklanki mleka dodajemy jajka. Roztrzepujemy, solimy i dodajemy posiekaną pietruszkę. Masą jajeczną zalewamy warzywa na patelni. Skręcamy „ogień”. Smażymy aż jajka się zetną. I teraz najgorsze: do patelni przykładamy talerz i szybkim ruchem całość obracamy tak aby zapiekanka znalazła się na talerzu. Przed podaniem możemy
Smaki Ewyjedni wolą ostro, drudzy jednak w wersji łagodnej. U mnie gulasz był lekko ostry. Zapraszam do zapoznania się z przepisem Przepis: Składniki: na placki ziemniaczane (6 sztuk smażone na patelni o średnicy 24 cm): 16 średniej wielkości ziemniaków 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 cebule sól, pieprz na gulasz: 100 g kotletów sojowych al'a schabowych lub kostki sojowej 1 czerwona(...)jakiś czas mieszając. 4. Pomidory w puszcze przelewamy do garnka, możemy je również lekko zmiksować. Dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, kostkę sojową i usmażone warzywa z patelni. Dodajemy 2 liście laurowe i 2 ziela angielskie. Dodajemy przyprawy : kminek, słodką paprykę, odrobinę chilli. Uwaga: Ilość dodanych przypraw jest tylko sugestią, ale proszę doprawiać zgodnie z własnymi upodobaniami
Mój pomysł naKrem z cukinii i ziemniaków, to bardzo aromatyczna zupa. Najlepiej smakuje, podana z podpieczonymi na patelni, pestkami dyni i słonecznika. Składniki: 3 ziemniaki (około 300 g) 2 średnie cebule 1 marchewka oliwa do podsmażania warzyw 2 małe cukinie (około(...)ząbki czosnku sól pieprz 600 ml - 700 ml bulionu warzywnego ziarna słonecznika pestki dyni (polecam Skworcu ) Wykonanie: Cebulę kroimy w piórka. Ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy na dużą patelnię, lekko solimy, dolewamy około 2 -3 łyżki oliwy i podsmażamy na dużym ogniu, aż się lekko zarumienią. Warzywa przekładamy do garnka. Cukinię, bez obierania, kroimy w kostkę
Smak mojego domubędzie ciepły. Przelewamy do dużego naczynia plastikowego. Na tej samej patelni smażymy na 2 łyżkach oleju mrożone warzywa. Smażymy około 5-10 min. Na koniec przykrywamy patelnie i dusimy nasze warzywa jeszcze około 5 min (po tym czasie warzywa są chrupkie nie są rozgotowane). Gotowe warzywa dodajemy do kurczaka z sosem i dokładnie mieszamy
Piekielna Kuchnia Patipiórka cebulę i pora. Dodajemy startą na wiórki marchew i mieszając smażymy do momentu lekkiego zezłocenia. Tahini rozrabiamy z wodą i sokiem cytrynowym. Solimy , pieprzymy , a następne zalewamy patelnię z warzywami. Gotujemy ok. 2 minutki do momentu zgęstnienia. Przygotowanym sosem zalewamy rybę. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.15 minut. Smacznego
Ostra na Słodkofasolka + brokuły Ugotuj fasolę zgodnie z instrukcją na opakowaniu oraz blanszuj brokuły ( max 4 minuty). Etap III - Mieszanie Gdy kasza będzie już całkowicie miękka dodaj na patelnię ugotowane warzywa, dopraw solą i pieprzem wg uznania. Podawaj ze świeżą bazylią lub/i natką pietruszki oraz pomidorkami koktajlowymi. Przepis inspirowany konkursem #durszlak "Mój dzień z Hortex" po więcej informacji kliknij w zdjęcie
Wylizany Rondelpokrój w kostkę, szparagi pokrój w nieduże kawałki. Smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Dodaj pokrojony szpinak i posiekany koper. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i połącz z warzywami na patelni. Dodaj pokrojony ser kozi. Całość przełóż na ciasto i piecz w piekarniku przez 40-50 minut. Boki tarty powinny być ładnie zarumienione, a środek ścięty. Podawaj na ciepło. Smacznego
wiecejwarzyw.pljajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Pizza z boczkiem i serem feta Ziołowy omlet na parze z pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Tanie dania Marzec pochodzi z serwisu Dorota
Dorota Smakuje