Składniki: (4 porcje) 700 g. mniejszych ziemniaczków (waga po obraniu) 300 g. filetów białej ryby morskiej bez skóry (u mnie morszczuk) 1 duża łyżka masła 2 średnie cebule 250 g. młodej zielonej cukinii (ze skórką) 280 g. bakłażana (ze skórką) 180 g. śmietanki 30% 80 g. sera grana padano 1 łyżeczka listków świeżego tymianku 2 jajka sól czarny pieprz odrobina oleju Cukinię i bakłażana pokrój w malutką kosteczkę (0,5 cm.) i wymieszaj razem w misce (nie obieraj warzyw ze skórki!). Dodaj pół łyżeczki soli i dobr... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...