warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:54/829)

Indyk z ryżem i warzywami – pyszny obiad w 30 minut! 255

Indyk z ryżem i warzywami – obiad w 30 minut! Pomysł na szybki, smaczny, zdrowy i kolorowy obiad. Indyk z ryżem i warzywami może być także niskokalorycznym daniem, gdyż z podanych składników otrzymamy trzy porcje po około 350 kalorii (- nie dodając masła do potrawy ;))     Składniki: 300g filetu z indyka 100g ryżu (użyłam brązowego) + 1 łyżka kurkumy 450g mrożonki(...)gotujemy z dodatkiem kurkumy według przepisu na opakowaniu(użyłam ryżu w woreczku). Mięso z indyka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na rozgrzanym oleju *** *** Na patelnie dokładamy mrożone warzywa *** *** Wszystko mieszamy, zakrywamy i gotujemy na małym ogniu przez około 8 minut *** *** Po tym czasie na patelnie dokładamy ugotowany ryż *** *** Całość podsmażamy ciągle mieszając przez około 5 minut

Blog z Apetytem
Biała kiełbasa w sosie pomidorowo warzywnym 228

pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać łyżkę masła dodać cebulę, czosnek, marchewkę i podsmażyć. Przełożyć warzywa na talerz. Na patelnię dodać łyżkę masła podgrzać i dodać kiełbasę. Kiełbasę podsmażyć z dwóch stron. Dodać warzywa, konfiturę z brusznicy, pomidory z puszki,bulion oraz zioła. Wymieszać chwilę podsmażać doprawić

Ala piecze i gotuje
Omlet z warzywami HORTEX. 202

łyżeczka masła Warzywa: 20 dag mrożonego bukietu warzyw wiosennych od HORTEX masło do smażenia sól do smaku Wykonanie: 1. Warzywa rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i smażymy do miękkości często mieszając. Przyprawiamy do smaku solą. 2.  Jajka roztrzepujemy razem z pieprzem i solą do smaku, dodajemy pokrojone w kosteczkę masło. Następnie masę(...)jajeczną wylewamy na warzywa i smażymy aż się zetnie, łopatką podważamy brzegi, żeby masa spływała, usmażony z jednej strony omlet zsuwamy na talerz i stroną niedosmażoną zsuwamy z powrotem na patelnie i dosmażamy. 3. Gotowy omlet przekładamy na talerz i podajemy. 4. Smacznego

Izabelawkuchni
Ciecierzówka. Zupa z ciecierzycy 162

drobną kostkę i też dodajemy do garnka, gotujemy aż zmiękną. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni, dodajemy do gotującej się ciecierzycy z warzywami, tłuszcz zostawiamy na patelni. Kiełbasę kroimy w grube plasterki i obsmażamy na wytopionym z boczku tłuszczu, całość przekładamy do garnka, wraz z ugotowanym mięsem z żeberek. Na koniec zupę doprawiamy majerankiem, oraz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekane cannelloni w sosie grzybowym. 145

masła klarowanego WYKONANIE: mięso zmielić na grubych oczkach.  szalotkę, paprykę pokroić w drobną kostkę, por w półkrążki, masło rozpuścić, dodać wszystkie warzywa,  przesmażyć około 5 min. warzywa zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu usmażyć mięso z przyprawami, mięso połączyć z warzywami, dodać jajko i 1/2 startego na dużych oczkach sera, nadziać rurki gotowym farszem, odłożyć około

Kuchnia Beaty
A la strogonow. 161

gotować na małym ogniu co jakiś czas przemieszać aby się nie przypaliło. Pieczarki obrać i pokroić w talarki, paprykę i ogórki w kostkę a cebulę w piórka. Warzywa wrzucić na patelnie i chwile podsmażyć. Kiedy mięso będzie już na wpół miękkie wtedy dodajemy warzywa. Uzupełniamy wodę aby wszystko było przykryte ( gęstość ustalamy sobie sami jak nam pasuje) Doprawiamy do smaku

Radość kipiąca uśmiechem.
Bitki w sosie pomidorowym 198

susz warzywny lub świeże warzywa pomidory z puszki przyprawa do wieprzowiny sól, pieprz listek, ziele bulion  Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebulę, warzywa oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodac pomidory z puszki.Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody.Pod koniec sos można zagęścić 1-2 łyżkami mąki rozrobionymi

Moje domowe kucharzenie
RYŻ SMAŻONY Z KURCZAKIEM I JAJKIEM 378

zrobi się szklista (ok. 3 minuty). Nie rumienimy zbyt mocno. Dodajemy marchewkę, czosnek i groszek jeśli używamy. Smażymy 1 minutę. Zwiększamy płomień do dużego i zgarniamy podsmażone warzywa na bok patelni. W wolne miejsce dodajemy pokrojonego kurczaka i smażymy z każdej strony przez około 2 minuty. Mieszamy z warzywami. Ponownie przesuwamy wszystko na bok, a w wolne miejsce wbijamy

cool and minty
Polędwiczka wieprzowa z pieczonymi warzywami 313

marynaty i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy do pieczenia, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C. Piec przez godzinę, mieszając wszystko parę razy. Pod koniec pieczenia warzyw, rozgrzać na patelni masło klarowane. Obsmażyć polędwiczkę po 2 minuty z każdej strony. Przełożyć mięso do warzyw, obłożyć kawałkami masła i dołożyć pokrojonego w ósemki pomidora i ponownie wstawić do piekarnika

https:KKuchniaMniam
Tofu jako al'a ryba p grecku 194

obieramy wszystkie warzywa,   za pomocą przystawki do tarcia warzyw w blenderze kuchennym trzemy wszystkie warzywa.  Sprawnie, szybko i ręka nie boli od tarcia ręcznego :) 3. Warzywa wykładamy na patelnie dodajemy odrobinę oleju, ziela angielskie, listki laurowe i 2 łyżeczki soli.  4. Kiedy warzywa zmniejszą swoją objętość dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i podlewamy szklanką bulionu warzywnego

Mój pomysł na
Leczo z pieczarkami, kiełbasą i paprykowym miksem 187

dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10-15 minut. Po tym czasie dorzucamy do warzyw obraną i pokrojoną w dość grubą kostkę cukinię, wciąż dusimy pod przykryciem mieszając co jakiś czas. W między czasie kroimy w kostkę kiełbasę śląską. Podsmażamy ją na osobnej patelni z odrobiną oliwy z oliwek (na małym ogniu). Obieramy pieczarki i kroimy(...)kapelusze na plastry lub kostkę (dowolnie). Tak przygotowane grzyby dorzucamy do smażącej się kiełbasy. Wszystko posypujemy dwoma szczyptami soli ziołowej, mieszamy. Następnie podsmażoną kiełbasę i pieczarki dorzucamy do warzyw na głębokiej patelni. Leczo doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz czarnym mielonym pieprzem, dodajemy resztę przecieru. Mieszamy. Wszystko dusimy, aż nasza cukinia będzie miękka (należy uważa, aby jej nie rozgotować

Słodkie okruszki
Pieczone żeberka a la ratatouille 215

pół w poprzek ząbków (patrz zdjęcia). Dość dużą patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu. Kawałki mięsa obsmażamy z wszystkich stron przez 10 minut, aż do zarumienienia. Jeśli żeberka nie są wyjątkowo chude, nie używamy w tym celu żadnego dodatkowego tłuszczu. Na dnie brytfanny układamy żeberka i czosnek. Następnie dodajemy pozostałe warzywa oprócz pomidorów – częściowo je ze sobą mieszając oraz posypując solą(...)10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-33 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-33 .gallery-caption {margin-left: 0;} Żeberka a la ratatouille - składniki Pokrojone warzywa Mięso podsmażamy na patelni Pierwsza warstwa - mięso + czosnek Druga warstwa - pozostałe warzywa Post Pieczone żeberka a la ratatouille pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Pstrąg z warzywami i białym winem 171

Pstrąg z warzywami i białym winem Pierwsze postanowienie noworoczne prawie zrealizowane, więc mogę po przerwie wrócić do bloga. Dzisiaj coś lekkiego, zdrowego i szybkiego. Wystarczy świeży pstrąg i kilka popularnych składników, które w większości mamy w domach. Warto spróbować, bo naprawdę nie trzeba dużo, żeby było pysznie :) Składniki na 2 porcje: 2 wypatroszone pstrągi 1 ząbek czosnku 1 cebula(...)łyżce oleju. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć i osuszyć. Marchewkę i pietruszkę poszatkować w krążki, seler w kostkę. Przełożyć do miski, wymieszać z mąką, żeby przykryła warzywa. Warzywa dołożyć na patelnię, wymieszać, dolać nieco oleju. Podsmażyć, aż się zrumienią. Dolać wino, 2 łyżki wody, wymieszać i poczekać aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeżeli

Pełny talerz
Sosy do warzyw na ciepło Knorr 202

dlatego, że cały czas czułam zapach, który mi nie odpowiadał, czy to nie moje smaki. Kolejnym sosem jest sos do warzyw na ciepło czosnkowo-serowy do szpinaku. Szpinak z sosem Knorra Przygotowałam w następujący sposób: na patelni podsmażyłam na masełku posiekaną cebulę i dodałam ok 300 g szpinaku, wszystko razem chwilę przesmażyłam. Następnie sos Knorr czosnkowo-serowy roztrzepałam  zgodnie(...)Przygotowuje się bardzo szybko takie warzywka i są naprawdę smaczne. Przyznam że właśnie ten sos zdobył moją sympatię i z pewnością zagości jeszcze na naszym stole. Warzywa przygotowałam w następujący sposób: Na patelnię wrzuciłam około 350 g mieszanki warzyw zamrożonych, poddusiłam do całkowitego rozmrożenia warzyw i wówczas dodałam masło oraz mieszankę ziołową Knorr.   Wszystko przesmażyłam minutę i podałam. Sosy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Policzki wołowe w sosie winno - czekoladowym, grillowanym brokułem, groszkiem, karmelizowaną z masłem orzechowym szarą renetą i 121

niego czekać. Niech skruszeje, opanuje się a potem będziemy działać dalej. W kolejnym etapie, po 10 godzinach gotowania polików w całości, skarmelizowałam je ponownie na patelni, sos zredukowałam i podałam z warzywami.  Dobre jedzenie jest cudowne ale najlepiej smakuje w doskonałym towarzystwie.  Składniki (na 4 porcje): 1 kg policzków wołowych  1 kg włoszczyzny  imbir, anyż, ziele(...)sosu i zredukowałam sos do bardzo gęstej konsystencji, którą na koniec przyprawiłam solą i czekoladą (20-30 gram). Mięso doprawiłam również solą i skarmelizowałam na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Podałam z warzywami i jabłkiem oraz sosem.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja