warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:59/829)

Wieprzowina z papryką 116

oknem śnieżyca, a ja postanowiłam posmakować kuchni azjatyckiej. Danie kolorowe, łatwe do wykonania i przede wszystkim smaczne :-) Co prawda nie dorobiłam się jeszcze woka, ale duża żeliwna patelnia dała radę. Warzywa były chrupiące, mięsko miękkie, a sos ostrygowy dodał im charakteru.  Wieprzowina z papryką WIEPRZOWINA Z PAPRYKĄ 450 g wieprzowiny 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 spora czerwona cebula(...)kroimy w cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Grzyby odcedzamy i grubo siekamy. Na rozgrzanej dużej żeliwnej patelni podgrzewamy olej, wykładamy mięso, solimy (nie przesadzamy bo sos ostrygowy też jest słony). Podsmażamy przez pięć minut często mieszając. Dodajemy warzywa z grzybami i smażymy przez kolejne 5 minut. Na koniec dodajemy sos ostrygowy - dokładnie mieszamy, podgrzewamy jeszcze około

peggiwkuchni
Kasza gryczana z sosem drobiowym 351

zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sos pieczeniowy dokładnie wymieszać z 150 ml zimnej wody i 1 czubatą łyżką mąki, tak aby nie pozostały żadne grudki. Na rozgrzany na patelni olej (1 łyżka) wrzucić starte marchewki, pietruszkę i seler i podsmażać, aż staną się miękkie. Ćwiartki z kurczaka dokładnie umyć, włożyć do garnka i zalać 1,5 litra zimnej wody(...)ugotowane.  Gdy ćwiartki będą ugotowane, wyjąć je z rosołu, obrać z mięsa (kości i skórę wyrzucić), a mięso drobno pokroić. Do rosołu z gotowania ćwiartek wrzucić podsmażone warzywa, a na patelnię na której były smażone wrzucić pokrojone mięso z kurczaka i podsmażyć. Podsmażone mięso z kurczaka wrzucić do gotującego się na małym ogniu rosołu z warzywami i chwilę razem

Gospodyni Miejska
Makaronowa patelnia z mięsem mielonym 677

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaronowa patelnia z mięsem mielonym i warzywami to proste, smaczne i syte danie, które można dowolnie modyfikować i dodawać swoje ulubione składniki. Makaronowa patelnia z mięsem mielonym – Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 200g makaronu Chow Mein oliwa z oliwek 1 duży por (biała część – ok. 20cm) 2 papryki czerwone 1 papryka żótła 1 papryka(...)mieszając. Gdy mięso już się odpowiednio podsmaży, dorzucić pokrojone papryki i pomidorki. Przemieszać i smażyć 3-4 minuty. Makaron pokruszyć na kilka część dorzucić do warzyw i mięsa. Następnie dolać 200ml bulionu, przykryć wok (patelnię) pokrywką i dusić całość przez ok. 5 minut (w tym czasie makaron powinien zmięknąć). Zdjąć pokrywkę, całość przemieszać i smażyć jeszcze przez 1-2 minuty

Kulinarne Przeboje
Grillowany filet z kurczaka z fenkułem i papryką 165

fenkułu Grillowany filet z kurczaka z fenkułem i papryką 2016-01-04 12:04:48 Grillowany filet z kurczaka, którego możemy przyrządzać okrągły rok na patelni! Podajemy z idealnymi do takiego mięsa kolorowymi warzywami. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 średnie filety z kurczaka (po 250g) 1 duża bulwa kopru włoskiego (400g) 1 mała czerwona papryka (200g(...)Podlewamy odrobiną wody i przykrywamy. Dusimy powoli do miękkości (ale nie rozgotowania!) warzyw, zwykle ok. 15 minut. Czasami mieszamy, ew. dodajemy jeszcze nieco wody. Gdy warzywa będą zbliżały się do miękkości, rozgrzewamy na sucho patelnię grillową – na dość silnym (ale bez przesady) ogniu. Wyjęte z marynaty mięso kładziemy na gorącą patelnię. Grillujemy przez 3-4 minuty po jednej stronie, odwracamy

Kulinarna Pokusa
Wegańska zupa z dynią i soczewicą 164

pieprz  Wykonanie:   Olej rozgrzać na głębokiej patelni i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Marchew pokroić w grube talarki, seler na kawałki, a dynię w grubą kostkę. Warzywa wrzucić na patelnię.  Dodać przyprawy i smażyć kilka minut na średnim ogniu. Następnie dodać pokrojone pomidory.  Zalać wodą i dodać przepłukaną soczewicę. Doprawić jeszcze  solą i pierzem w razie

Smakuj życie!
KRÓLIK DUSZONY W SOSIE MAŚLANYM (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 276

talerz lub do naczynia, w którym będzie duszony. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić wzdłuż w paski. Na pozostałym na patelni maśle obsmażyć marchew i pietruszkę. Podsmażone warzywa wyjąć a królika ponownie wyłożyć na patelnię lub zostawić w naczyniu do duszenia. Dodać pozostały z warzyw tłuszcz i cebulę. Doprawić solą i pieprzem a następnie

Ola la LCHF
Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami 158

Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami 2016-01-17 14:06:31 Kukurydziana tortilla z polędwicą wieprzową, czyli lekka i zdrowa przekąska z chudym mięsem i dużą ilością świeżych warzyw. Zapisz przepis Drukuj Składniki 300g polędwicy wieprzowej 150g kukurydzy konserwowej 1 średni mięsisty pomidor (180g) 1 mała czerwona cebula (120g) kilka liście sałaty (najlepiej lodowej) pęczek świeżej naci kolendry(...)align: center;width: 50%;} #gallery-177 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-177 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone i zamarynowane mięso Pokrojone i wymieszane warzywa Paski polędwicy smażymy na patelni Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami Post Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Gulasz piwny 239

kroimy na plastry, seler naciowy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy głębszą patelnię i wrzucamy na nią boczek, smażymy kilka minut do uzyskania ładnego koloru, a następnie dorzucamy cebulę, czosnek i seler naciowy. Wszystko przesmażamy do momentu, gdy warzyw lekko zmiękną i dodajemy marchewkę. Następnie dodajemy pieczarki i przesmażamy kilka minut, do momentu, gdy pieczarki puszczą płyn(...)odparowania płynu. Warzywa przekładamy do miseczki i odkładamy na bok. Mięso pokrojone w kostkę oprószamy 2 łyżkami mąki i dokładnie w niej obtaczamy. Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa rozgrzewamy 2 łyżki oleju kokosowego i wrzucamy na nią mięso. Obsmażamy do momentu uzyskania ładnego koloru. Gdy mięso uzyska już pożądany kolor, to wtedy na patelnię wlewamy całe piwo

Cooking Monster
Gołąbki z sosem warzywnym 228

małe cebule sól pieprz Ryż ugotować i wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę, marchew i pieczarki zetrzeć na grubej tarce, a następnie przełożyć na patelnię, podlać lekko wodą i dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Mięso wyłożyć do miseczki, dodać ryż i wystudzone warzywa. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Kapustę parzyć w dużym garnku kilka minut na lekkim gazie(...)dużych pieczarek 1 szklanka bulionu warzywnego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju sól pieprz Wszystkie warzywa i pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić warzywa. Chwilkę podsmażyć, podlać szklanką bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem. Kiedy warzywa zmiękną, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polać gołąbki

kuchnia doski
BEZGLUTENOWE WEGAŃSKIE NALEŚNIKI Z FARSZEM FASOLOWO - WARZYWNYM 129

drugą stronę, gdy brzegi ciasta zaczną odchodzić od patelni). Fasolę moczymy przez noc. Gotujemy do miękkości w świeżej wodzie. Marchewkę kroimy na słupki, cebulę i paprykę na kosteczkę. Warzywa podsmażamy na patelni, dolewamy odrobinkę wody i dusimy do miękkości. Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy i gotujemy przez 5 minut.  Na naleśniki wykładamy farsz i zawijamy. Podajemy z ulubioną surówką

Jeść, by żyć w zdrowiu
Gulasz 161

przyprawą do mięs, skrapiamy olejem i pozostawiamy na ok. godzinę.    Marchewkę, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy do zeszklenia, na niewielkiej ilości oleju. Warzywa zdejmujemy z patelni, pozostawiając na niej olej,  na który wrzucamy mięso.    Smażymy do zrumienienia.    Posypujemy mąką, mieszamy i przez chwilę smażymy.     Dodajemy warzywa

Maminek kulinarny
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 211

wiążemy szparagi i staramy się postawić warzywo w pion  gotujemy 5-6 minut . Ja nie lubię miękkich warzyw , staram się zawsze jadać al' dente Rozgrzewamy patelnie grillowa i umieszczamy nasze warzywa opiekamy z obu stron Czas na mięso. Wyciągamy steki z marynaty i odsączamy - nie myjemy , nie osuszamy . Mięso oprószamy pieprzem i odrobiną soli Rozgrzewamy następną grillową patelnię

Viola cooks with passion
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 182

wiążemy szparagi i staramy się postawić warzywo w pion  gotujemy 5-6 minut . Ja nie lubię miękkich warzyw , staram się zawsze jadać al' dente Rozgrzewamy patelnie grillowa i umieszczamy nasze warzywa opiekamy z obu stron Czas na mięso. Wyciągamy steki z marynaty i odsączamy - nie myjemy , nie osuszamy . Mięso oprószamy pieprzem i odrobiną soli Rozgrzewamy następną grillową patelnię

Viola cooks with passion
Omlet z warzywami 156

masło Wykonanie -  Umyte warzywa z wiórkować (obieraczką do kartofli kroić cieniutkie paski ). Szalotkę pokroić w pół    krążki . Natkę marchewki posiekać. -  Na patelni rozgrzać olej i  wrzucić warzywa. Smażyć ok 2 minut ,cały czas mieszać. Dodać wino  ,    zamieszać , dusić warzywa pod przykryciem ok 3 minut , na wolnym ogniu. -  Rozbić jajka , rozbełtać(...)doprawić solą i pieprzem . -   Do jajek przełożyć uduszone warzywa , dodać natkę marchewki , wymieszać , wylać na rozgrzaną     patelnię . Smażyć na małym ogniu . Gdy spód będzie zrumieniony przekręcić omlet na drugą stronę ,    Dosmażyć  ok 1-2 minut

Eli Gotowanie
Risotto z cukinią, szpinakiem i szynką 217

minutę. Cukinię pokrój w kostkę lub jeśli wolisz w cienkie pół plastry - dodaj do cebulki - podsmaż chwilkę, żeby zmiękłą, ale się nie rozpadła- ma pozostać lekko chrupka. Gotowe warzywa zdejmij z patelni. Na patelnię wsyp ryż, smaż na wolnym ogniu, aż zrobi się szklisty. Od tego momentu ryż podlewaj bulionem i duś, do momentu, aż zmięknie. Pod koniec do risotto

kolorowotorcikowo