Łosoś z sosem selerowym 163duszę na wolnym ogniu aż będzie miękka. Seler przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję pokrojoną natkę pietruszki i miksuję blenderem. Sos przelewam na patelnię, podgrzewam, dodaję pokrojony camembert i mieszam aż się rozpuści. Doprawiam solą, pieprzem. Warzywa podaję na rukoli, polewam oliwą. Łososia polewam sosem
wesoła kuchnia
Sałatka z rukolą, kiszonymi buraki, awokado i granatem 226słonecznika od kiełki lucerny Sos vinaigrette: sok z połówki cytryny 2 łyżeczki angielskiej musztardy 2 łyżki oleju z pestek winogron pieprz Pestki prażymy na patelni. Seler i awokado kroimy w plastry. Na rukolę rozkładamy warzywa, posypujemy owocem granatu i prażonymi pestkami dyni i polewamy sosem vinaigrette
AZgotuj!
Sól ziołowa (domowa) 157obiad proponuję także : – Spaghetti carbonara – Placki ziemniaczane – Spaghetti z mięsem mielonym i warzywami – P ielmienie z mięsem – Leczo z cukinią – Pizza z patelni
Kulinarne S.O.S.
Leczo z cukinią i kiełbasą – proste i pyszne 272minut, od czasu do czasu mieszając. Po 15 minutach dodaję cukinię, pomidory, czosnek, mieszam i jeszcze duszę pod przykryciem około 15 minut, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie, na patelni podsmażam kiełbasę, tak żeby się zrumieniła. Podsmażoną kiełbasę dodaję do pozostałych składników, dokładnie mieszam, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam i całość jeszcze duszę
Uwaga Babcia Gotuje
BARSZCZ BIAŁY + FILMIK 211PRZYGOTOWANIE : Jajka gotujemy, obieramy i kroimy w kawałki. Warzywa kroimy w kostkę, przekładamy do garnka z przyprawami i białą kiełbasą, gotujemy aż warzywa zmiękną. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni aż się zarumienią. Kiełbasę wyjmujemy z zupy i po ostudzeniu kroimy w talarki. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i jarzynką. Dodajemy majeranek i pokrojoną kiełbasę oraz
Kulinarne Fantazje Marioli
Ribollita - toskańska zupa z fasoli 248twardym serem Ribollita - toskańska zupa z fasoli z wolnowaru Połowę fasoli miksujemy na gładką pastę i odstawiamy na bok. Warzywa obieramy. Marchewkę kroimy w plasterki, ziemniaki w średniej wielkości kostkę, a cebulę i czosnek dość drobno siekamy. Na dużej patelni z grubym dnem lub w misie wolnowaru (jeśli korzystacie z naczyń z powłoką DuraCeramic) rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią warzywa
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kolorowe, bezglutenowe placki z oscypkiem i "Marzenia Kaliny" 219jajka sól pieprz łyżka majeranku olej do smażenia Dynię zmiksować. Obrane ziemniaki, cebulę i buraka zetrzeć na tarce z zadziorami. Dynię połączyć z warzywami, dodać jajka i majeranek. Wymieszać. Doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej. Wyłożyć na patelnię po łyżce masy warzywnej, rozpłaszczyć. Na wierzchu ułożyć plaster oscypka, przykryć płaską łyżką masy. Smażyć placki z obu stron
Weekendy w domu i ogrodzie
Ryż z warzywami z curry... :) 243gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchew, pietruszkę kroimy w kostkę, seler i por kroimy w plastry, papryczkę chili przekrawamy na pół, następnie wrzucamy na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe warzywa i razem dusimy, aż wszystko będzie miękkie. Na końcu doprawiamy curry, solą i pieprzem. Gotowe warzywa mieszamy z ryżem i trzymamy jeszcze z 2 minuty
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kartoflanka z pieczarkami 160masła Przygotowanie kartoflanki: do garnka wlewam wodę, dodaję marchewkę, pora, pietruszkę, selera, cebulę z łupinką, liście i ziele, gotuję na wolnym ogniu do miękkości warzyw; po tym czasie dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę; na patelni rozgrzewam łyżkę masła, podsmażam drobno obraną i posiekaną cebulkę (tę drugą w przepisie, ta w łupince jest w zupie;) wraz z pieczarkami, przyprawiam vegetą, słodką
Zasmakuj Kuchni
Tani obiad-bataty, grzyby i sadzone jajko 283Odcedź. Rozpuść łyżkę masła i usmaż bataty na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną cebulę i jarmuż. Smaż przez 2 minuty. Na drugiej patelni rozpuść masło. Pokrój pieczarki i usmaż. Dodaj grzyby do warzyw, wymieszaj i smaż przez 30 sekund. Usmaż jajka sadzone i podaj ze smażonymi warzywami. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara
codojedzenia
Zupa z soczewicy z ziołami 153laurowy, gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 minut. Cebule obrać, pokroić w małą kostkę. Marchewki obrać, zetrzeć na kartce. Olej rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, przyprawić do smaku. Warzywa przełożyć do zupy, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku majerankiem (najlepiej świeżym), solą oraz pieprzem. 1 porcja: ok. 180kcal. Smacznego
Zielona Kuchnia
Zupa kalafiorowa, krem z kalafiora z boczkiem 160ustaw program Soup P1 Przygotowanie tradycyjne: Cebulę podsmaż na maśle i dodaj do garnka z pozostałymi warzywami. Zalać bulionem* i gotować do miękkości warzyw. Przypraw i zmiksuj blenderem. Boczek pokrój i podsmaż na patelni. Do talerzy nalać zupy krem i na wierzch wyłóż podsmażony boczek. Smacznego! * opcjonalnie można użyć 3 szklanki bulionu i 1 szklankę mleka min 2% tłuszczu
CookYourself
Kieszonki z młodą kapustą 722doprawiam solą, pieprzem. Boczek wędzony kroję i przesmażam na patelni. Wykładam na talerz. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Kapustę kroję, przekładam na patelnię, dodaję marchewkę, podlewam wodą 1/2 szklanki i duszę aż warzywa będą aldente. Dodaję boczek, doprawiam, solą, pieprzem. Na schabie układam plaster mozzarelli, dodaję farsz z kapusty i składam na pół jak kartkę papieru. Spinam wykałaczkami
wesoła kuchnia
Cygańska potrawka ze skrzydełkami 213paprykami, majerankiem, skropić maggi, dodać liść laurowy, ziele angielskie - odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Tak przygotowane skrzydełka obsmażyć z obu stron na patelni i przełożyć je do dużego żaroodpornego naczynia. Pieczarki oraz warzywa oczyścić i pokroić w słupki. Wyłożyć na skrzydełka. Z wody, koncentratu, ketchupu oraz przypraw przygotować sos,dokładnie wymieszać. Sosem zalać skrzydełka i pozostałe składniki. Naczynie
Nie tylko w kuchni
Barszcz ukraiński – przepis prawdziwy 219grubych oczkach – czyli wbrew temu, co mówią wszystkie polskie przepisy – starłam buraki, marchew, pietruszkę, kawałeczek selera, a cebulę pokroiłam w drobniutką kostkę. Na patelni roztopiłam masło i podsmażyłam pokrojoną cebulę. Następnie dodałam starte warzywa wraz z octem i szybko „zeszkliłam”. Gdy bulion był gotowy, wyłowiłam z niego mięso i dodałam starte i podsmażone warzywa. Doprawiłam wg swojego uznania solą, pieprzem
Kate's Kitchen
MAKARON CHOW MEIN SMAŻONY Z WOŁOWINĄ I GROSZKIEM CUKROWYM 402sosu sojowego, 1 łyżeczkę oleju sezamowego i sok z limonki. Mieszamy i przekładamy na talerz razem ze wszystkimi sokami z patelni. Wok lub patelnię ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy pozostałą łyżkę oleju i warzywa: marchewkę, dymkę i groszek cukrowy. Smażymy mieszając przez 2-3 minuty. Dodajemy pozostały sos sojowy, olej sezamowy, wodę i cukier. Mieszamy i podsmażamy 2 minuty
cool and minty
Zupa chrzanowa 170opłukać. Zalewamy 2 l zimnej wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu około godzinę. Z ugotowanego wywaru wyciągnąć kości i warzywa z przyprawami. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do wywaru dodajemy starty chrzan, podsmażony boczek, roztarty z solą czosnek. Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i zabielić zupę. Zagotować chwilę, aby mąka straciła smak
Kulinarne przemyslenia
Płatki jaglane z jabłkiem 455maluszkowi. Płatki jaglane - bardzo zdrowe i bardzo proste do przygotowania. Można je przygotować na wiele sposobów z różnymi owocami jak również i z warzywami. U nas dzisiaj były z jabłkiem lekko podduszonym na patelni z cynamonem, polane syropem klonowym. Pyszne i bardzo sycące. Składniki: 1 jabłko szklanka mleka 3 łyżki płatków jaglanych łyżeczka syropu klonowego świeżo tarty cynamon Wykonanie
Pysznie & Pięknie