warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:166/829)

Empanadillas z jagnięciną i warzywami 214

mąki, ja jednak ułatwiłam sobie zadanie i użyłam gotowego ciasta francuskiego, a zamiast smażyć je w głębokim tłuszczu upiekłam je w piekarniku. Do nadzienia można użyć dowolnych składników, warzyw, ryb, owoców morza, mięs. W tym przypadku wykorzystałam jagnięcinę, która została mi z obiadu z poprzedniego dnia. Równie dobrze można wykorzystać mięso z rosołu, upieczoną pierś kurczaka lub tuńczyka z puszki(...)cebula 4 posiekane pieczarki 1/2 posiekanej czerwonej papryki 2 łyżki oliwy 100g upieczonej wcześniej jagnięciny lub innego mięsa (wołowina, drób) żółtko   Przygotowanie: Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, paprykę i pieczarki. Następnie do warzyw dodać pokrojone w kostkę mięso. Przyprawić solą i pieprzem. Z ciasta francuskiego wyciąć krążki o średnicy około 12-15 cm. Na każdej połowie krążka

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekane naleśniki z kolorowym farszem----Frittelle al forno ripieni di colore 122

dodajemy opcjonalnie esencję waniliową,pomarańczową lub startą skórkę z cytryny. Patelnię o średnicy 22 cm smarujemy odrobiną masła i podgrzewamy. Łyżką wazową nalewamy trochę ciasta i przechylając patelnię, rozprowadzamy je tak,żeby tworzyło cienką warstwę. Smażymy około minuty. Kiedy na całej powierzchni pojawią się małe dziurki, odwracamy naleśnik i smażymy 30-40 sekund. Przekładamy na talerz , smażymy następne. Gotowe naleśniki(...)wysuszona paprykę kroimy w kostkę a .cukinię w pół plasterki. Obrana cebulę kroimy w piórka,pieczarki w plasterki. Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie, .Najpierw na rozgrzanym tłuszczu smażymy pieczarki do zarumienienia. Pieczarki odstawiamy i na tym samej patelni dusimy cebulkę do zeszklenia. Do zeszklonej cebulki dodajemy paprykę i cukinie ,czosnek i dusimy chwilkę-jakieś 3-4 minuty.- ,do zmięknienia

w mojej kuchni
Wegeburgery i Niebo w gębie 219

łyżki zmielonego siemienia lnianego 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz do obtoczenia: otręby Ugotuj kaszę. Pokrój drobno cebulę, czosnek i pieczarki. Na patelni rozgrzej olej, wszystko podsmaż. W misce dokładnie wymieszaj: kaszę, warzywa, grzyby, siemię lniane, bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem do smaku. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj jeszcze trochę bułki tartej. Formuj większe kotlety, obtaczaj(...)zmielonego kopru włoskiego (nie dałam) olej W dużej misce zmiksuj/rozdrobnij ryż, buraki i soczewicę, ale nie na całkiem gładką masę. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Rozgrzej olej na patelni. Formuj większe kotlety i smaż z obu stron (po 6 minut z każdej).   Film o gotowaniu (choć mało jarskim), a już na pewno nie burgerów - Niebo w gębie (Christian

Qlinarnie i Qlinarnie
Risotto z kurczakiem i papryką z nutką curry 145

masło i rozgrzewamy.Wrzucamy posiekaną cebulkę i czosnek, delikatnie po dsmażamy. Kurczaka obieramy ze skórki i drobimy, paprykę myjemy i kroimy w paski. Warzywa oraz mięso dokła damy do cebuli i dusimy przez kilka minut. Ryż wsypujemy na patelnię i po dlewamy winem. Po o dparowaniu alkoholu, małymi porcjami wlewamy bulion, aby ryż napęczniał. Po d koniec doprawiamy curry, pieprzem

ChilliJemy
Lasagne for dummies – jak pozbawić faceta wymówki, że gotował nie będzie bo nie umie. 143

kuchenne 1. Forma do zapiekania – prostokątna najlepiej 2. Nóż ostry 3. Patelnia na tyle duża, żebyś mógł zrobić sos 4. Łopatka do mieszania drewniana 5. Pędzelek do smarowania foremki, jeśli nie masz pędzla, Twój palec też się nada. 6. Deska do krojenia 7. Tarka 8. Obieraczka do warzyw 9. Folia aluminiowa Już? Przygotowane? To dwa wdechy i zaczynamy. 1. Uruchom(...)zetrzyj na największych oczkach tarki. 3. Czosnek, cebulę oraz pora potnij drobniutko. Postaraj się 4. Na palniku postaw patelnie i ja rozgrzej jakieś 3 minuty. Po tym czasie wlej 3 łyżki oleju. Poczekaj 3 minuty i wrzuć starte i posiekane warzywa. Smaż 5 minut. 5. Dodaj mięso. Mięso smaż do tego momentu aż puści wodę i zmieni kolor z czerwonego

ladykitchen
Pasta z bakłażana z papryką 173

więcej niż jabłko. Jest warzywem bardzo niskokalorycznym, zawiera tylko 20 kilokalorii w 100 gramach. W 90 procentach składa się z wody, a tylko 2 procenty to cukry. Natomiast trzeba pamiętać, że podczas smażenia bakłażan chłonie tłuszcz jak gąbka i wtedy już jest bardziej kaloryczny. Dlatego też warto bakłażana piec lub dusić, a nie smażyć na patelni. Jego piękna fioletowa skórka(...)pieprz ocet winny Wykonanie: Czosnek kroimy w plasterki i przesmażamy go na 1 łyżce oliwy, aż będzie szklisty. Z bakłażana zdejmujemy skórkę. Upieczone warzywa  kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy czosnek i dokładnie blendujemy. Przekładamy na patelnię, dodajemy pozostała łyżkę oliwy i redukujemy na bardzo małym ogniu, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.  Pastę solimy i pierzymy, dodajemy ocet

Kulinarne przygody Gatity
Pełnoziarniste spaghetti z klopsikami z indyka 150

ktoś nie lubi może być bazylia) 50 g startego parmezanu sól morska, świeżo mielony pieprz ewentualnie odrobina cukru PRZYGOTOWANIE Na dużej patelni rozgrzewamy połowę oliwy i podsmażamy cebulę, aż zmięknie.Dodajemy czosnek i przesmażamy razem 2 minuty. Przekładamy warzywa do miski by wystygły. Dodajemy mięso, bułkę tartą, żółtko i oregano. Mieszamy dokładnie składniki i formujemy klopsiki wielkości wiśni

Moje Kuchenne Rewelacje
Cukiniowe Leczo :D 137

duża cebula 500g pieczarek 2 czerwone papryki 60g ketchupu  trochę oleju do podsmażenia cebuli + przyprawy: sól, pieprz, czosnek, słodka papryka Warzywa i pieczarki myjemy, paprykę obieramy. Wszystkie składniki kroimy, pieczarki w plasterki, a resztę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, wsypujemy cebulę oraz pieczarki i dodajemy sól. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut, a następnie dodajemy resztę warzyw

Kuchenny Skrawek Nieba
Tortellini z warzywami 145

ząbek czosnku 1 łyzka masła klarowanego sól pieprz słodka papryka płatki chilli szczypiorek Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzić. Warzywa ugotować do miękkości w osolonej wodzie, a nastepnie odcedzić na sicie. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i smażyć 2 minuty. Doprawić solą, pieprzem, papryką i płatkami

O kuchni z uczuciem
Szpecle z warzywami. 194

lekko posolić. Łyżką zgarniać ciasto z talerza do wody tworząc podłużne kluski. Gotować do wypłynięcia szpecli na powierzchnię wody. Odcedzić na sitku. Na patelni rozgrzać drugą połowę masła i  podsmażyć szpecle.. Połączyć z warzywami i wymieszać. Ponownie doprawić solą i pieprzem. Podawać bezpośrednio na talerz

O kuchni z uczuciem
Łopatka w warzywach 166

Więcej warzyw niż mięsa czyli łopatka duszona w marchewce z groszkiem i cebulą.Składniki:-ok.60 dkg łopatki-5 marchewek-1 cebula-3 ząbki czosnku-puszka groszku-sól-pieprz-olej-5 dkg masła-przyprawa warzywna  Mięso kroimy na nieduże porcje, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy olejem. Odstawiamy na pół godziny.   Marchewkę i cebulę kroimy w kostkę a czosnek(...)warzywną. Groszek odsączamy.Na patelni z niewielką ilością oleju podsmażamy do zrumienienia przygotowaną łopatkę.   Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego a na patelnię wykładamy marchewkę z cebulą i czosnkiem. Dodajemy masło i podsmażamy warzywa do zeszklenia cebuli na niewielkim ogniu.Dokładamy groszek,chwilę podsmażamy a następnie dolewamy pół szklanki wody. Mieszamy i przekładamy warzywa do naczynia przykrywając

Maminek kulinarny
ROSÓŁ 168

pół pora,pietruszkę korzeń,seler ,Marchewkę w paski  (6-8-części wzdłuż) cebule kobrana kroimy na pół i pieczemy na patelni tak aby wieksza cześć była ciemna Gdy nasza zupa nie będzie już potrzebować szumówki wrzucamy warzywa i gotujemy tak na wolnym ogniu około 1,5 godziny nie zapominajmy o zielu angielskim   liściu laurowym  Garnek  nasz

Viola cooks with passion
Zupa ogórkowa zmiksowana 217

oliwa + masło do smażenia przygotowanie Ziemniaki obrać i pokroić w niewielką kostkę.  Do bulionu wrzucić pokrojone ziemniaki, gotować aż warzywa będą miękkie. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w spora kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać cebulę, chwilę podsmażać, dodać  ogórki, posiekany czosnek i smażyć jeszcze ok 5 min na niewielkim ogniu

Stare Gary
Gęsie udka w sosie z warzywami 163

lodówce. Uda mogą  leżakować do 48 godzin przed planowanym pieczeniem wyjąć uda z lodówki, by nabrały temperatury otoczenia obrane, umyte warzywa zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej gęsie uda ułożyć na nie za gorącej patelni i powoli wytapiać tłuszcz. Gdy skóra się zbrązowi, odwrócić uda na drugą stronę i wytapiać, do zbrązowienia skóry na dno garnka wylać 2 łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kasza gryczana smażona z szparagami, groszkiem, pieczarkami i jajkiem 125

takim śniadaniu człowiek dostaje ogromny zastrzyk energii na przynajmniej połowę dnia. Całkiem serio mówię. Zbliża się godzina 13 a ja czuję się niesamowicie po śniadaniu pełnym warzyw zielonych, pieczarek, smażonych w kaszy gryczanej jajek. Pełnowartościowy posiłek, który rozgrzeje i pozytywnie nastroi na resztę dnia! Składniki (na 2 -3 porcje): 4-5 łyżek ugotowanej kaszy gryczanej 4-5 mrożonych szparag zielonych(...)posiekane szparagi zielone oraz umyte i obrane pieczarki. Brokuł kroją na mniejsze kawałki i podsmażam z resztą warzyw. Dodaję ugotowaną kaszę oraz groszek i doprawiam składniki solą, pieprzem, chili oraz kolendrą. Wbijam jajka, posypuję serem i przykrywam pokrywą patelnię. Smażę danie na wolnym ogniu jeszcze 2 minuty. Ściągam z ognia i podaję od razu. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania