warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:161/829)

Kurczak z cieciorką, warzywami w sosie orzechowo-pomidorowym 181

wody do podlewania\r","s\u00f3l, pieprz, papryka ostra, papryka s\u0142odka, kumin"],"name":"Kurczak z cieciork\u0105, warzywami w sosie orzechowo-pomidorowym","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Cebul\u0119\u00a0kroimy i wrzucamy na patelni\u0119. Szklimy.\r","Kurczaka oczyszczamy, kroimy w niewielkie kawa\u0142ki, dorzucamy na patelnie i podsma\u017camy.\r","Dodajemy papryk\u0119 pokrojon\u0105(...)oczyszczamy, kroimy w niewielkie kawałki, dorzucamy na patelnie i podsmażamy. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Dusimy ok 10 min. Dorzucamy brokuł podzielony na drobne różyczki. Podlewamy niewielką ilością wody, dusimy. Dodajemy passatę, masło orzechowe i przyprawy. Redukujemy sos, aby był dość gęsty. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/kurczak-cieciorka-warzywami-sosie-orzechowo-pomidorowym/ MieszamWGarnku   Artykuł Kurczak z cieciorką, warzywami w sosie orzechowo-pomidorowym pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku
Mięso z Indyka ze Szpinakiem Zawinięte w Boczek 230

możesz otworzyć piekarnik, wyciągnąć jeden kawałek i sprawdzić czy warzywa są już miękkie i upieczone czy potrzebują jeszcze chwilę czasu. Czas na szpinak. Szpinak dokładnie płuczę, osuszam i ja jeszcze przebieram każdy listek i pozbywam się ogonków. Potem kroję niedbale :) Chodzi tu o to aby nie było całych liści. Patelnię rozgrzewam, wrzucam kawałek masła i na rozgrzane masło wrzucam czosnek(...)potrzebował boczek aby się wytopił z tłuszczu i zrumienił. Młody jeszcze nie wrócił ze szkoły, więc na kilka minut wstawiłam patelnię z mięsem do piekarnika, w którym piekły się warzywne frytki. Tylko zmniejszyłam temperaturę do 160 stopni, bo warzywa były już prawie gotowe i nie chciałam niczego przypalić. Tak sobie indyk dochodził w rozgrzanym piekarniku dosłownie kilka minut. Etap podpiekania

Blondynka Gotuje
Risotto z cukinią i boczkiem 205

male cukinie (ok. 600g) 750 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki serka mascarpone 4 łyżki startego parmezanu  natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę.  Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i szklimy cebulę. Dodajemy boczek i podsmażamy aż wytopi się tłuszcz. Dodajemy ryż i przesmażamy na dość dużym ogniu, aż zrobi się

Moje Kuchenne Rewelacje
Piersi kurczaka w sosie z marchewką, porem i koperkiem 218

talerz. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por umyć, odciąć końcówki, przeciąć wzdłuż na pół i drobno pokroić. Na tej samej patelni (co było smażone mięso) rozpuścić masło i podsmażyć warzywa. Gdy lekko zmiękną to ułożyć na nich podsmażone kawałki piersi z kurczaka i całość zalać wywarem oraz wodą. Mięso musi być przykryte sosem. Dusić

Ugotować
Omlet ze szparami, łososiem i fetą 171

zielonych szparagów 30 g sera feta 50 g łososia wędzonego sól, pieprz, zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Odrywamy zdrewniałe części zielnych szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości.  Kroimy szparagi na pół. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy je na średnim ogniu przez 2 minuty. Dodajemy 4 łyżki wody i przykrywamy na około 4-5 minut, aż szparagi zmiękną

Moje Kuchenne Rewelacje
Krem z pora 165

cebulę oraz sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie do zupy wrzucamy obrane ziemniaki. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw.  Pora szatkujemy w piórka a następnie przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju i rozdrobnionego czosnku.  Z zupy odławiamy mięso a wrzucamy zeszklonego pora z czosnkiem. Całość miksujemy za pomocą blendera. Zupę podajemy

Qchnia po prostu
Pasztet warzywny z soczewicą 174

jednolitą masę. Odstawiamy do wystudzenia.( wyciągamy ziele i liść laurowy). Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej. Czosnek i cebulę drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na niej warzywa do miękkości. Gdy warzywa zmiękną dojemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. ( warzywa muszą być dość mocno doprawione ze względu na fakt, iż soczewica gotowała się bez soli

Kulinarne przygody
Chlebki Pita 238

ręcznikiem papierowym mięso kroimy na cienkie paseczki. Posypujemy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni 1-2 łyżki oleju i wrzucamy mięso. Smażmy. Warzywa myjemy. Pomidorki kroimy na plasterki lub ćwiartki, cebulę kroimy w piórka, sałatę drobno kroimy. Składniki na sos mieszamy ze sobą (wykonując sos II należy zetrzeć

Smaki Na Talerzu
Uniwersalne naleśniki kukurydziane 560

mają cudny kolor i świetnie smakują :-) Zapraszam na uniwersalny przepis na naleśniki z mąki kukurydzianej. - bez mleka - tylko 5 składników - wystarczy wszystko zmiksować - bez natłuszczania patelni Z czym je jeść: - Na wytrawnie ze smażonymi warzywami, kurczakiem - Na słodko z owocami, jogurtem, serem, syropem

AniaGotuje.pl
placki ziemniaczane z cukinią 168

placki) cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach - dodać do ziemniaków cebulę zetrzeć na tarce do cebuli (na miazgę ;) ) - dodać do ziemniaków i cukiii do warzyw dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju - chyba że smażymy na patelni beztłuszczowej to pominąć ten punkt :)  łyżką kłaść niewielkie placuszki i smażyć na delikatnie złoty kolor

Gotowanie z pasją
MAKARON Z DYNIĄ I SELEREM NACIOWYM 165

pietruszki uprażone płatki migdałów olej z pestek winogron świeżo mielona sól i pieprz kolorowy do smaku ulubiony makaron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Dynię pieczemy w piekarniku. Na patelni rozgrzewamy olej z pestek winogron i smażymy pokrojone warzywa: czerwoną paprykę, cukinię, czerwoną cebulę, seler naciowy. Doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem kolorowym. W tym samym czasie gotujemy swój ulubiony makaron. Kiedy wszystko będzie

wege i kropka
Polędwiczki wieprzowe z warzywami. 223

cukinia sól, papryka słodka mielona, pieprz Polędwiczkę kroimy na około 1 cm plastry, doprawiamy papryką oraz pieprzem. Paprykę kroimy w słupki, cukinię w cienkie plasterki. Warzywa smażymy na odrobinie oleju - wrzucamy już na rozgrzaną patelnię, doprawiamy papryką, solą. Na osobnej patelni smażymy mięso do zrumienienia -solimy dopiero po odwróceniu polędwiczek na drugą stronę. Podajemy z ryżem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Placuszki z rybą i warzywami 239

drobne cząstki. Pokrojone warzywa mieszamy. Jajka, mąkę, mleko mieszamy, dodajemy łyżkę oleju,  przyprawy do smaku  i mieszamy. Dodajemy rozczyn drożdżowy i mieszamy. Dodajemy warzywa i mieszamy. Rybę smażymy na oleju. Zdejmujemy z patelni, odsączamy i dzielimy na kawałki. Olej pozostawiamy do smażenia placków. Rybę dodajemy do ciasta i mieszamy. Pozostawiamy na 10-15 minut. Na rozgrzany olej nakładamy

Maminek kulinarny
Zapiekanka dla prawdziwego mezczyzny 165

łatwo wszystko przywiera. Kiedy boczek zacznie się delikatnie rumienić, dorzucamy pokrojoną w piórka lub kostkę cebulę i szklimy przez chwilę z odrobiną majeranku. Ściągamy z patelni, powstały tłuszcz wlewamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki. Warzywa krótko obgotowujemy we wrzątku z odrobiną soli, aby nie puściły wody w zapiekance. Ponieważ bardzo łatwo dochodzą, wystarczy im dosłownie chwila. Odcedzamy i zostawiamy

Kuchnia od dwojga
Tortilla z gyrosem 188

wstawiamy do lodówki. Obsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa , mięso i polewamy sosem. Dolną część placka zwijamy do środka i zawijamy tortillę

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania