
Barszcz biały to tradycyjna zupka świąteczna na zakwasie, z jajeczkami i białą kiełbasą jest rewelacyjna. SKŁADNIKI : 4 prędka białej kiełbasy surowej lub parzonej 2 marchewki 1-2 ziemniaki 2 cebule 1 pietruszka, kawałek selera 150 g wędzonego boczku 1 szklanka zakwasu na barszcz biały liść laurowy ziele angielskie. pieprz w ziarnkach 1-2 łyżki majeranku sól, pieprz do smaku 4 jajka ugotowane na twardo 1- 1,5 l wody- bulionu &nbs... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...