warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:138/829)

Pieczone szaszłyki 132

Zapraszam na lekkie i pyszne pieczone szaszłyki z polędwiczek z piersi kurczaka. Można je również usmażyć na grillu lub patelni grillowej. Polecam z surówką ze świeżych warzyw. Składniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 1 łyżka przyprawy do szaszłyków od CYKORIA 1 łyżeczka curry kilka listków świeżego rozmarynu (można pominąć) 2 łyżki oleju rzepakowego 3 patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Polędwiczki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczone kotlety z fasoli i batatów 189

posiekanego chilli, łyżka soku z limonki, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, garść posiekanej kolendry) Instructions Cebulę posiekać. Bataty obrać i zetrzeć ( najlepiej za pomocą spiralizera do warzyw, ale można też na tarce) Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę, przesmażyć aż się zeszkli, dodać bataty i smażyć ok 10-15 minut aż zmiękną, na koniec dodać przyprawy i dobrze wymieszać

Cooking for Emily
Omlet ze szczypiorkiem, szynką, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi 270

łyżeczka proszku do pieczenia Olej do smażenia Sól Pieprz Omlet ze szczypiorkiem – przepis: Do miski wbij jajka, dodaj sól, pieprz, proszek do pieczenia i pokrojone warzywa w mała kostkę, wszystko wymieszaj Rozgrzej patelnię, dodaj niewielką ilość oleju i wlej nasz omlet. Przykryj pokrywką, smaż 5 minut aż spód omletu nie osiągnie złotego koloru. Podaj na talerzach dekorując omlet szczypiorkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 181

dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki bez użycia dodatkowego tłuszczu. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. W międzyczasie na patelnię ścieramy również ząbek czosnku.  Do podsmażonych warzyw dodajemy posiekaną pierś z kurczaka, koncentrat pomidorowy i kukurydzę z posiekanym chilli. Makaron siekamy drobno nożem, aby nam się później nie ciągnął. Wszystko razem chwilę przesmażamy

MamaOskarka
3 składnikowe klopsiki jaglane 113

smażenia/można też upiec – 20 minut w temp. 180 C Przygotowanie: Ugotować kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotować brokuł (ja zawsze gotuję warzywa w parowarze). Słonecznik podprażyć na suchej patelni.   Brokuła rozgnieść widelcem lub „tłuczkiem” do ziemniaków. Dodać ugotowaną kaszę, podprażony słonecznik i przyprawy. Dokładnie wymieszać (najlepiej dłonią). Nabierać dużą łyżką masę i uformować

greenscarf
Moja grochówka 301

dorzucamy do zupy, po 5 minutach wrzucamy pokrojone w kostkę ziemianki. Doprawiamy solą, pieprzem i octem do smaku. Dodajemy 1 łyżeczkę sosu worcester. Gotujemy do miękkości warzyw. Kiełbasę w plasterki i podsmażamy na patelni bez tłuszczu. Dodajemy do zupy. Doprawiamy ususzonym majerankiem i zupka gotowa ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Zapiekane naleśniki z parówkami i warzywami 329

żółtego sera sól, pieprz   Parówki ugotować. W jeden naleśnik zawinąć jedną parówkę, a każdy powstały rulon pokroić na cztery równe części. Mrożone warzywa wrzucić na delikatnie natłuszczoną i rozgrzaną patelnię, smażyć pod przykryciem, aż zaczną mięknąć. Wtedy doprawić solą i pieprzem do smaku, przemieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Po środku naczynia poukładać pionowo naleśniki. Naczynie wstawić do piekarnika

Simply Food
WIEPRZOWINA Z JAJKIEM SADZONYM 155

dusimy do miękkości pod przykryciem.  Na drugiej patelni smażymy jajka - jednak pilnujemy żeby żółtko  nie ścięło nam się  zbyt mocno.  Na trzeciej patelni ląduje masło w płynie (do smażenia warzyw i mięs) a w nim zielona fasolka. Dusimy do miękkości - nie potrzebuje ona soli ani pieprzu, masło w 100% wystarcza - mój ulubiony sposób na fasolkę

BezglutenowaIzabela
Karp w słodkim sosie piernikowym 161

pieprzem. Wstawić na całą noc do lodówki. Na drugi dzień cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać oraz pokroić w plasterki. Na patelnię wylać odrobinę oleju i przesmażyć pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą lekko szkliste to zalać je piwem. Całość chwilę dusić. Przygotowane warzywa wraz z piwnym sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie ułożyć kawałki karpia

Ugotować
Piada z Mortadellą i serem 149

Piada to włoski chlebek z dodatkiem oliwy z oliwek. Podgrzana na patelni uwarstwia się, można ją podawać z warzywami, serem, wędliną, smakuje wybornie. Polecam przysmak kuchni włoskiej. Piada z Mortadellą i serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Penne ze szparagami i ciecierzycą w sosie pomidorowym 190

słoiczek) puszka 400 g ciecierzycy łyżeczka kuminu łyżeczka suszonej bazylii Przygotowanie: Szparagi obierz i pokrój w 1 cm kawałki. Pomidorki poprzekrawaj na pół. W dużej głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i wrzuć warzywa. Duś je około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj odsączoną i wypłukaną pod pod bieżącą woda soczewicę. Wymieszaj i duś kolejne 5 minut. Dodaj

greenscarf
Jajka faszerowane z grillowaną cukinią 209

twardo, odstawiamy do ostygnięcia. Jajka kroimy na pół i do miseczki przekładamy żółtka. Cukinię kroimy na cienkie, długi plasterki (możemy wykorzystać do tego obieraczkę do warzyw ), a następnie plastry cukinii grillujemy na patelni . Do żółtego dodajemy pokrojonego łososia, majonez, chrzan, sok z limonki, szczypiorek, szczyptę soli, pieprzu i całość dokładnie mieszamy (rozgniatamy). Białka owijamy grillowaną cukinią , a następnie wypełniamy przygotowanym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 133

formę lekko natrzeć oliwą i rozłożyć połowę plasterków ziemniaków i połowę cebuli. Teraz czas na kurczaka, resztę cebuli i boczek. Ostatnia warstwa to pozostałe ziemniaki. Na patelnię na której smażyły się mięsko i warzywa wlać śmietanę lub mleko dodać vegetę listki laurowe, doprawić solą i pieprzem. Wylać na ziemniaki. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 220 i piec 30 minut

Kuchnia Pokoleń
pyszne risotto z warzywami i leśnymi grzybami 172

bulionu z kurczaka Może być rosół z poprzedniego dnia. Umyć i pokroić marchewkę i cukinie , posiekać cebulę. Rozgrzać łyżeczkę oliwy z oliwek na dużej patelni i smażyć cebulę z boczkiem .Dodaj warzywa i dusić około 8-10 minut. Dodać ryż i gotować przez 3-4 minut, mieszać , aż ryż staje się przezroczysty. Dodać wino i pozwolić mu odparować. Dodać pomału

w mojej kuchni
Śledzie w sosie chili 143

przygotowania: Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy prze 2 godziny, kroimy na 2 cm. kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, oczyszczone papryki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, podsmażamy pokrojone warzywa. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy do warzyw, wlewamy sos chili, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, pozostawiamy do ostudzenia

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania