warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:141/829)

Kurczak w czerwonym winie zapiekany pod ziemniakami 178

krótko z każdej strony, tylko do zarumienia wierzchu. Przekładamy do formy do zapiekanek, a na patelnie wykładamy marchewkę, Obsmażamy dwie minuty i dokładamy do brytfanki. Na patelnie wylewamy wino, zeskrobujemy resztki mięsa lub warzyw i dolewamy do zapiekanki. Całość doprawiamy jeszcze raz solą, pieprzem, szczyptą cukru, dokładamy przecier pomidorowy oraz liść laurowy. Ziemniaki kroimy w paski i zalewamy śmietaną. Doprawiamy

Kolizje Smaków
Dietetyczny hamburger 520

usmażyć na grillowej patelni (bez dodatku tłuszczu). Jogurt naturalny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą bazylią oraz pieprzem. Bułkę rozkroić, podgrzać w opiekaczu lub na patelni, a następnie posmarować sosem czosnkowym. Ułożyć warzywa, mięso oraz ser.  Smacznego

Fit-amina
Grilowany bakłażan 108

pieprz do smaku oliwa Sposób przygotowania: Baklażany umyć, osuszyć i pokroić w centymetrowe plastry, skropić sokiem z cytryny, posypzć solą, pieprzem i deobno pokrojonymi ziołami. Rozgrzać patelnię grilową, wysmarować ją olem i układać warzywo. Piec z obu strn po około 3-5 minut, aż waezywo będzie miękkie, ale się nie rozpadnie. Podawać z sałatką pomidorową...Smacznego

Gosia gotuje
Placuszki z cukinii w greckim stylu. 120

soli już nie dodajemy. Wszystko dobrze mieszamy i wylewamy powoli do warzyw ciasto, ale tylko tyle, aby zrobić z tego gęstą masę. Chodzi o to, żeby warzywa nie pływały w cieście. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i tak jak placki ziemniaczane smażymy na złoty kolor. Odstawiamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu i podajemy z tzatzikami. Sos  Tzatziki

vegetanie
Jesienny paprykarz :) 128

puszka pomidorów z sokiem 2 ząbki czosnku 1 duża łyżka papryki mielonej słodkiej tymianek, pieprz, ostra papryka, sól oliwa z oliwek Pracę zaczynamy od pokrojenia wszystkich warzyw w dość dużą kostkę. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na początek cebulę. Chwilę ją smażymy i dodajemy paprykę, cukinię i pomidory z puszki. Wszystko dusimy razem pod przykryciem, aż pomidory zaczną

vegetanie
Sałatka z patisonów ( Do obiadu i nie tylko ) 209

pietruszki 1/4 szklanki wody  Sposób wykonania : Patisony myjemy,obieramy z skórki i kroimy w małą kostkę.Następnie cebulę oraz kiełbasę także kroimy w kostkę.Na patelnię wlewamy olej oraz wodę wsypujemy pokrojone warzywa i kiełbasę, solimy i mieszamy dokładnie wszystko razem.Solimy na początku aby patisony puściły wodę i się nie przypalały.Smażymy na średnim ogniu około 20-25mitut

Przepisy i porady kulinarne
Makaron soba z kurczakiem, warzywami i pędami bambusa 212

warzyw i odsączone z zalewy pędy bambusa. Doprawiamy pieprzem, dodajemy cukier i sos sojowy. Smażymy razem na małym ogniu przez około 7 minut, aż warzywa zmiękną.   W tym czasie na suchej patelni prażymy ziarna sezamu. Gotowego kurczaka podajemy na makaronie - całość posypujemy sezamem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
S... Szynka Schwarzwaldzka&jajko&kukurydza&cukinia 252

ugotowane na twardo sos vinaigre bazylia, pieprz ziołowy opcjonalnie: grzanki z chleba Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo Cukinię myjemy, kroimy w paski i grillujemy na rozgrzanej patelni około 4 minuty z każdej strony. Warzywa myjemy. Na talerz wykładamy kolejno: sałatę, pokrojone pomidory, ogórka, awokado w paski, łyżkę kukurydzy, grillowaną cukinię, szynkę i jajko. Przygotowujemy sos. Polewamy od razu przed podaniem

Kitchens Alphabet
Kapusta mieszana z fasolą 163

kapustę kiszoną przelać wodą, odcisnąć lekko i drobniej pokroić. Zalać wodą i ugotować.4. Kiedy obie kapusty będą miękkie, połączyć je ze sobą. Dodać fasolę z warzywami, pokrojoną w kostkę i obsmażoną na patelni cebulę i boczek. Dodać majeranku i kminku w ziarenkach. Gotować jeszcze chwilę. Doprawić do smaku wedle uznania.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Słoneczne ratatouille z bakłażanem i cukinią 257

owoce póki są świeże, dlatego dziś powstała wielka micha ratatouille. Na zdjęciu widać jak wygląda tuż przed wstawieniem do pieca. Ale po kolei....Bierzemy jakie mamy i ile mamy warzyw. U mnie bakłażan, 2 cukinie zielone, 2 zółte, pomidory różnokształtne, papryka żółta, papryczka ostra, cebula cukrowa, cebula czerwona. Wszystko pokroiłam mniej więcej na półtalarki.Cebule i czosnek posmażyłam i przełożyłam(...)Dodałam też 2 kawałki pokrojonej w kosteczkę i przesmażonej kiełbasy dobrej jakości. Wszystko dusiłam tyle czasu ile zajęło mi krojenie i podsmażenie warzyw.Warzywa z braku czasu wrzucałam oddzielnie na patelnie tylko na dosłownie 2-3 minuty (tyle ile czasu zajmowało mi pokrojenie kolejnej porcji). Wszystko wrzucałam do michy, żeby móc całość dokładnie wymieszać przed pieczeniem. Dodałam tez starty parmezan

Z butelką mleczka w tle
Makaron razowy z ciecierzycą 197

papryczki chilli, sól,  pieprz, 1 łyżka oliwy do smażenia. Wykonanie: Pokrojoną paprykę i cebule w kostkę oraz posiekaną papryczkę chilli i czosnek wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż cały czas mieszając. Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz pomidory, dopraw pieprzem, solą, tymiankiem oraz majerankiem. Duś 15 - 20 minut. Do gotowego sosu dodaj ugotowany wcześniej makaron. Podawaj

Anioły w kuchni
Trochę zapomniany już smak gołąbków 221

małych oczkach, bo później i tak wszystko zmiksujemy), cebulę kroimy w drobną kostkę. Marchewki i cebuli powinno być mniej więcej tyle samo. W głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i dodajemy warzywa. Podsmażamy ok. 10 min., a następnie dodajemy passatę, przecier i wodę (tyle, by sos pozostał gęsty - ja dolałam ok. 250-300 ml) oraz przyprawy (sól i pieprz

Ratunku obiad
Spaghetti frutti di mare 176

papryka w proszku oliwa z oliwek  kilka czarnych oliwek parmezan PRZYGOTOWANIE Jeśli mamy owoce morza mrożone - rozmrażamy je. Cebulę, czosnek i papryczkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oliwy i podsmażamy warzywa.      Dodajemy nasze frutti di mare i chwilkę dusimy. Wlewamy wino, zwiększamy ogień i mieszamy, aż alkohol odparuje.  Dodajemy pomidory z zalewą

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron razowy z ciecierzycą 138

papryczki chilli, sól,  pieprz, 1 łyżka oliwy do smażenia. Wykonanie: Pokrojoną paprykę i cebule w kostkę oraz posiekaną papryczkę chilli i czosnek wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż cały czas mieszając. Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz pomidory, dopraw pieprzem, solą, tymiankiem oraz majerankiem. Duś 15 - 20 minut. Do gotowego sosu dodaj ugotowany wcześniej makaron. Podawaj

Anioły w kuchni
Kanapka American Beff 142

cienkie paski i obsmażamy na oliwie, w tym czasie przygotowujemy sos - starannie mieszamy wszystkie składniki. Cabatte przekrajmy i grillujemy w piekarniku przez 5 minut bądź na patelni grillowej. Układamy sałatę, wołowinę, ser, sos, warzywa, dociskamy i jemy - najlepiej smakuje na ciepło

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania