DOMOWE BURGERY 197potrawę działa z obu stron temp. 200 st, co pozwala w szybki sposób na przygotowanie dań bez użycia tłuszczu. Oprócz różnego rodzaju mięs ,w opiekaczu przygotujemy również różne placki, tortille, pity, sandwiche. Opiekacz to świetna alternatywa dla patelni. Tu zdrowo i szybko przyrządzimy wiele pysznych dań. Opiekacz BEFSZTYK GOFRY to świetna sprawa w każdej kuchni. Ja produkty Dezal
Z Majeczką w kuchni
Nie marnuję – ziemniaki 262ziemniaki Burgery ziemniaczano – marchewkowe Warzywa zapiekane pod wytrawną kruszonką Kotlety ziemniaczane z kaszą Knedle ziemniaczane ze śliwkami Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i papryką Tortilla de patatas Gnocchi Czekam teraz na Wasze pomysły na niemarnowanie ziemniaków Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuję – ziemniaki pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni
Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 174się z bułeczkami i rozmaitymi rodzajami pieczywa. GRISSINI, BRUSCHETTY, INNE Polecam włoskie paluszki – grissini, tu dowolność z sezamem, czosnkiem, oliwą z oliwek, papryką. Bułeczki, bruschetty, tosty, chlebki pita, pokrojone tortille, grzanki posmarowane pesto, domowy chleb z oliwkami. U mnie sprawdzają się także wszelakich rozmiarów i kształtów przekąski z ciasta francuskiego, np. z serem, pastą pomidorową i oliwkami posypane sezamem
Zasmakuj Kuchni
Bułki orkiszowe z ziarnami – zdrowy i łatwy przepis 146przeciwieństwie do tych kupionych w sklepie. A w smaku są przepyszne. Nasz Najmłodszy maluszek lubi je zajadać nawet bez żadnego smarowidła Polecam! Inna alternatywą pieczywa mogą być domowe tortille, z których przygotowanie wegabów to fraszka! Polecam takie z batatów<klik> , a w wersji bezglutenowej takie<klik> . Składniki: 300 g mąki orkiszowej typu 2000 500 g mąki
Lamarida.pl
Czerwona soczewica z ziemniakami i pomidorami 178ziemniaki będą gotowe. Na koniec doprawiamy do smaku, dodajemy suszone oregano. podajemy z kleksem jogurtu greckiego i kawałkami czarnych oliwek. Posypujemy suszonym oregano. Danie można podać z ciepłymi plackami tortilli
Moja smaczna kuchnia
Domowy Falafel 163formujemy falafele, należy pamiętać aby je dobrze zbić. Smażymy we fryturze przez około 10 minut, aż będą miały złoty kolor i nie będą surowe w środku. Podajemy w tortilli lub chlebku typu pita z ulubionymi dodatkami i sosami. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trine
Pobyt w Walencji 155Walencji okazał się być dużo ciekawszy niż myśleliśmy. Na swoim koncie mamy już: Ukończony kurs kuchni hiszpańskiej prowadzony przez Fernando Ferrero. Przygotowywaliśmy typowe dania hiszpańskie takie jak: Paella, Tortilla, Gaspacio; hiszpańskie desery takie jak Crema Catalana czy Tarta de Santiago, oraz poznaliśmy tutejsze popularne owoce morza i ryby. Fernando pokazywał nam zarówno tradycyjne jak i modernistyczne wersje dań. Podczas ostatnich
Gotuj po hiszpańsku
Imprezowe chapsiki 195tapas, czy finger food, ale ja wolę nasze, swojskie chapsiki. Tak mówiła moja prabacia, kiedy kroiła sobie kanapkę na kawałki wielkości jednego gryza. Jakie chapsiki układam na desce? Koniecznie tortillę z cukinią . Jakiś suszony owoc (morela, śliwka, daktyl) zawinięty w suszoną szynkę lub boczuś (jeśli to daktyle, to uwielbiam je podpiec). Czasem koreczki, coś z francuza lub coś serowego. Tegoroczne
les mirabelles
12 przepisów na domowe pasty do chleba (wegetariańskie) 214można robić jego różne wariacje (np. z burakiem, ze szpinakiem, z dynią), jednak uważam, że ta klasyczna wersja jest najlepsza. Hummus lubię jeść posmarowany na chlebku pita lub na tortilli z dodatkiem dużej ilości natki pietruszki. Smakuje mi także z warzywami pokrojonymi w słupki. 2. Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem Jedna z najpopularniejszych past na moim
Chilli Czosnek i Oliwa
SMAROWIDŁO Z PIECZONYM KURCZAKIEM 237Uwielbiam wszelkie smarowidła i pasty do pieczywa, krakersów, tortilli czy mac. Robi się je szybko a zdecydowanie zmienią nudną kanapkę w coś pysznego . Dziś zapraszam na smarowidło z pieczonym kurczakiem i rzodkiewkami. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie
Gotowanie Patki
„Pollo en Pepitoria” hiszpańska potrawka z kurczaka 158sosu gotowane żółtka i mielone migdały . Jest to potrawa zdecydowanie inna od tych nam znanych, bardzo bogata w smaku . Przede wszystkim , pokazuje też inne oblicze kuchni hiszpańskiej niż tapas, tortille czy owoce morza .Smaczna receptura , chociaż pierwsze przygotowanie , było nieco kłopotliwe , drugi raz , już szło jak po maśle Polecam , choćby z samej ciekawości do poznania kuchni innych niż nasza rodzima
Ogrodnik w podróży
Poniedziałek: Sałatka z mango z orzechowym dresingiem i stekiem 183można nakarmić drwala! Danie jest bardzo sycące dzięki porcji steka i solidnej dawce warzyw. Można do niej dodać jeszcze np. stostowane pieczywo, grzanki lub podpieczone, pokrojone na mniejsze kawałki tortille, żeby była jeszcze bardziej treściwa. Do sałaty możecie zresztą zużyć dowolne warzywa, choć podany przez nas zestaw pasuje do siebie wyjątkowo dobrze: warzywa są słodkie, chrupiące, soczyste. Całości charakteru nadaje
Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Proste dania z kilku składników 190tydzień (nie jest opublikowane bo nie mieliśmy jeszcze wtedy bloga) było zupełnie inne – mieliśmy dużo czasu na przygotowania. Pracochłonne przepisy nie były nam straszne. Robiliśmy ręcznie makaron i tortille, lepiliśmy chińskie pierożki z własnoręcznie ugniatanego ciasta… Ale! To było w erze przed Miłoszkiem, kiedy mieliśmy wyprasowane ubrania, lepsze fryzury, byliśmy na bieżąco z nowymi serialami, w weekendy spaliśmy
Niedzielny kucharz
Sarmackie korniszony kanapkowe , przetwory 177plastry . W oryginale powinny być małe i w całości . Takie rozwiązanie, które przyjęłam , jest zdecydowanie ,znacznie wygodniejsze , kiedy tak jak u nas większość pakuje się na kanapki lub do tortilli Fajny ogórek , w smaku troszkę bardziej słodki niż konserwowy i cały czar smaku wynika w procesie tych dwóch leżakowań w roztworach wody . Składniki : 2 kg ogórków gruntowych po 1 łyżeczce
Ogrodnik w podróży
Salsa pomidorowa - PICO DE GALLO 195składniki mieszamy ze sobą, skrapiamy sokiem z limonki i oliwą.Solimy do smaku. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut aby salsa nabrała wyrazistego smaku. Podajemy jako dodatek do tortilli, nachos lub mięs
Qchnia po prostu