miękkości. Gdy mięso zmięknie dodajemy warzywa, przyprawy, kostkę, kukurydzę, fasolkę i całość jeszcze chwilkę dusimy. 5. Jeśli potrzeba zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z wodą. Gotowe! Podawać zawinięte w tortilli lub z ryżem. Smacznego
Mama z miastanatomiast odrobina ostrej papryki sprawia, że jest wyrazista i lekko rozgrzewająca od środka. Z czym zupa z pieczonej papryki smakuje najlepiej? Opcji jest co najmniej kilka. Ja postanowiłem zrobić tortille , ale bardzo fajnie sprawdzi się też chleb z kaszy gryczanej lub zwykłe pieczywo. Wybór należy do Ciebie. Dodatkowo, żeby zupa wyglądała bardziej atrakcyjnie, możesz wsadzić w nią
Blendmankufel 21. Łyżeczki na szpilkach 22. Tablica mini z wiadomością 23. Akrobatyczna obieraczka 24. Retro kubki 25. Twarzowy kubek 26. Naklejana tablica z kredą 27. Fotokubek 28. Foremki na tortille 29. Czekoladowe fondue 30. Kieliszkowy kufel
Tradycyjna Kuchniazielony, groszkowy tort urodzinowy z kremem. Co bym ugotowała ze “Strączków”? Wspaniale wygląda spaghetti z soczewicą i sosem pomidorowo-marchewkowym, naleśniki z zielonej soczewicy, pankejki z cieciorki, quesadilla i tortille, sloppy joe z czarną soczewicą, orientalny groszek z marchewką, sos z groszku, estragonu i szałwii, curry z kalafiorem, frytki z fasolki, pulled pork z czerwoną fasolą, placuszki z fasoli
Ugotowane pozamiatanebardzo smaczne a zarazem szybkie w przygotowaniu jedzonko , doskonale nadaje się na szybki obiad , bądź kolację , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki ( dla 3 osób ) 1 paczka Tortilli 2 cebula 200 dag schabu wieprzowego 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki oliwy
Mój SmakSkładniki – porcja dla jednej osoby: 1 placek pszenny, łyżeczka masła, 1 jajko, plaster sera żółtego, 2 plastry pomidora, liść sałaty, sól, pieprz. Krok 1 Na
Coś bym zjadłafasoli. Bardzo proste do przygotowania i dość szybkie danie. Idealny dodatek do chilli con carne to ryż, ale można też podawać zawijane w tortillach. Składniki: • 500 g wołowiny mielonej • 1 cebula • po 1/2 papryki czerwonej i żółtej • 2 ząbki czosnku • 1 puszka pomidorów krojonych • 1 puszka fasoli czerwonej • 2 łyżki oliwy
To co kochamDoprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli
Gotowanie PatkiOstra pasta z pomidorków cherry wyszła znakomicie i z chipsami tortilla smakuje wyśmienicie. Można ją do sosów, zup jako dodatek smakowy dodawać lub z makaronem podawać. S topień ostrości sami wybieracie i p apryką chili według siebie wyostrzacie :P Składniki: 500 g pomidorków cherry, 2 papryki chili, ½ główki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczka cukru
Moniki SmakołykiIdealne do pracy czy szkoły. Zamiast tortilli, możemy właśnie użyć naleśników zrobionych na słono. a do środka ulubione rzeczy. Z reguły robiąc naleśniki lekko solę masę, smażę, a po usmażeniu połowy dodaje cukru i na słodko, to tak tylko pomysł z mojej srony :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniagości. Na szczególną uwagę zasługuje migdałowo - słonecznikowy sos a'la majonez, który cudownie wzbogacił smak potrawy. Świetnie sprawdzi się również jako dressing do sałatki lub sos do burgera, kanapki, tortilli, chapati, itp. Najważniejsze w tym daniu są jednak walory odżywcze. Naleśniki z komosy ryżowej to źródło pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, wielu składników mineralnych i witamin. Migdały i słonecznik
Jeść, by żyć w zdrowiuwszystkie składniki oprócz fasoli i kukurydzy. Fasolę i kukurydzę odsączyć i przepłukać. Dodać do masy kremowej i wymieszać dokładnie, ale delikatnie. Odstawić na 1 godzinę. Podawać do nachos, tortilli, świeżego pieczywa
zadanie-gotowanietylko ten jeden kurczak złapany rano w krzakach koło kaktusa? Przechowywać nie było łatwo. Więc? Dawać wszystko do kociołka! Dania kociołkowe improwizuje się jeszcze fajniej niż nadzienia do tortilli. Do pewnego momentu dominuje przekonanie, że im więcej, tym lepiej. Potem pojawia się myśl, że może jednak jest jakaś granica. U mnie pojawiła się stosunkowo szybko, ale jeśli macie w szafce
zadanie-gotowaniesmakował jak ciasto. Ja w teamie z Kasią, miałam przyjemność przygotować orzechowo – cynamonową granolę z waniliowym jogurtem i musem owocowym oraz kurczaka tikka masala podanego z pszenną tortillą. Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania zmusza do refleksji. Warto wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe. To zaowocuje w przyszłości ! Na warsztatach panowała super atmosfera. Ten dzień spędziłam naprawdę miło. Dziękuję za zaproszenie
Moja pasja smaku