tortilla - 4383 przepisów (strona:217/293)

Hiszpańska tortilla de patatas 161

duża cebula 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka czosnku w płatkach sól, pieprz 5 jajek Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Ugotować na półtwardo. Cebulę … Czytaj dalej Hiszpańska tortilla de patatas

czarrna od kuchni
Spring rolls z awokado i krewetkami 146

misą”, w której serwować można sałatki, pasty do kanapek czy kawałki serów, a nawet krewetki. Awokado to podstawowy składnik słynnego guacamole, czyli pikantnej pasty do chipsów z tortilli, a także dodatek do koktajlu z krewetek i sushi. Należy jednak pamiętać, że awokado nie toleruje wysokich temperatur. Gotowane lub pieczone nabiera gorzkiego smaku.” Spring rolls z awokado i krewetkami. Składniki

mojewypiekiinietylko
HELLMANN'S AUSTRALIAN SAUCE BBQ 135

swoje wartości smakowe.  OCENA 5/5 Sos na surowo- w tej formie ja osobiście najbardziej  ten sos lubię. Dawałam go do upieczonych w piekarniku frytek z warzyw , do tortilli czy kanapek. IDELANY.  OCENA 5/5 CENA:   Cena jak za sos o pojemności 200 ml wynosi 2.5 f  W promocji można trafić na 1.5 f  Myślę

Gotowanie Patki
Najlepsza kawa PO DRODZE na plażę 172

wizyty zapraszam poniżej na fotorelację wraz z garścią subiektywnych komentarzy.  ___________________________ ~ ___________________________ PO DRODZE - fresh and healthy   ~ ul.Grunwaldzka 55, Sopot Bistro serwujące świeże i zdrowe jedzenie - m.in. sałatki, kanapki, tortille, tarty wytrawne, zupy, koktajle, jogurty, smoothie, soki wyciskane na miejscu.  Można zjeść tu zarówno śniadanie, lunch jak i obiad .  Amatorzy słodkości uraczą się tu nie tylko pyszną kawą

Grunt to przepis!
Naleśniki 115

zupie, z warzywami, czy z owocami… Możliwości na wykorzystanie naleśników jest wiele. Mogą powstać z każdej mąki, czy to tradycyjnie z pszennej, czy też dobrze nam znane meksykańskie tortille z mąki kukurydzianej. Proporcji na ich przygotowanie jest wiele, gdyż w każdym domu ktoś doda czegoś więcej lub mniej. Na ogół robione są „na oko”. Mówi się też, że ciasto powinno

PatiGotuje
Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku 150

ciosem przygotowałam kolejną pastę, z ciecierzycy i szpinaku. Znów jest prosto, szybko, pysznie i zdrowo Taką pastę możecie wykorzystać nie tylko do chleba, ale też np. jako nadzienie do tortilli czy dip do maczania surowych warzyw. Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku 2017-06-05 16:59:47 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 240 g ciecierzycy (ugotowanej lub odsączonej

Powiedz dietom nie
Pity z serem korycińskim, prażoną cebulką i miksem papryk 178

Ostatnio bardzo często przygotowuje pity lub tortille. Proste, szybkie, sycące dania, których „nadzienie” można dowolnie modyfikować. Dziś zapraszam Was na pity z serem korycińskim, prażoną cebulką i miksem papryk . Wspaniały smak i mimo braku mięsa tak przygotowane hamują głód na bardzo długo. Warto spróbować. Składniki: (na 2 porcje) 2 pity pszenne około 50-60 g sera korycińskiego

Słodkie okruszki
Sos musztardowo-miodowy idealny do mięsa z grilla 184

mowa o grillu to nie może zabraknąć właśnie tego sosu - musztardowo-miodowego. Do mięsa grillowanego jest idealny. Sprawdzi się nie tylko przy grillu ale do każdej przekąski np. tortilla, czy jakieś kiełbaski, czy nawet na pizze i wiele różnych potraw.  Smak sosu jest słodko-ostry. Koniecznie spróbujcie!  Składniki: 250 ml majonezu 3 łyżki miodu (najlepiej płynny, jeśli jest

Gotuj z Mąką
Bezglutenowa pizza na spodzie z wrapa 149

glutenu. Oznacza się je międzynarodowym znakiem przekreślonego kłosa. Duży ich wybór można znaleźć w ofercie marki Schär. Jednym z nich są m.in. fantastyczne bezglutenowe wrapy. Bogate w błonnik tortille wystarczy podgrzać na patelni lub w kuchence mikrofalowej, dodać ulubione nadzienie i zawinąć. Ale można także wykorzystać je tak jak ja - tworząc bajecznie pyszną bezglutenową pizzę z anchois! Składniki

Magda Kucharzy
Bezglutenowy wrap z siemienia lnianego z mikrofali 130

szybkie - dosłownie 5 minut. Przepis ten wypróbowałam już kilkukrotnie, zarówno w wersji oryginalnej jak i nieco zmodyfikowanej. Udaje się zawsze ale nie spodziewajmy się że będzie sprężysty jak meksykańskie tortille :-) Jego podstawowym składnikiem jest siemię lniane. Siemię Lniane W swoich przepisach dr Davis bardzo często używa mielonego złocistego siemienia lnianego. nazwy handlowe są różne - ja na potrzeby poniższego przepisu kupiłam

Marta próbuje
Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Moja opinia nt. patelni kamiennej Delimano Stone Legend. 170

odrobinę się brudzi przy smażeniu, zawsze coś tam przylgnie, prawda? Prawda. Zawsze musimy patelnie szorować albo jeszcze gorzej - zalewać wodą, by odmiękła (zwłaszcza przy żeliwnej). Gdy robimy omlety, hiszpańskie tortille, frittaty to musimy je obrócić na drugą stronę, korzystając z drugiego, innego naczynia, do tego podlewając sporą ilością oliwy, by się najzwyczajniej w świecie nie spiekły i nie przylgnęły

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bezglutenowe placuszki z quinoy z młodą pokrzywą 174

roztargnienia rozgotowałam quinoę i już się nie nadawała do sałatki ;) Świetnie zastępują pieczywo, można  je podać z ulubioną pastą, sałatą i pomidorem, albo użyć zamiast glutenowej tortilli, lub najprościej podać z dobrą oliwą z oliwek. Składniki: 1 szklanka ugotowanej (najlepiej rozgotowanej) białej quinoy 100 ml wody 50 ml oliwy z oliwek około 30 liści młodej pokrzywy sól Wykonanie: Quinoę

Quinoa Raz!
Kanapka z serkiem wiejskim i burakiem 114

dobre było! Kanapka z serkiem wiejskim i burakiem / 1 porcja Składniki: 1 szt. pieczywa pełnoziarnistego 4 łyżeczki serka wiejskiego 1/2 ugotowanego i obranego buraka 1 łyżka pokruszonych chipsów kukurydzianych tortilla 1 szczypta suszonego tymianku krem balsamiczny do polania kanapki Przygotowanie: Pieczywo przekrawamy na pół. Na połówce układamy serek wiejski. Na wierzchu układamy cienkie plasterki buraka. Na samej górze układamy pokruszone

Moja smaczna kuchnia
Szarpana wołowina do tortilli, hamburgerów i na kanapki 285

przykryciem. Piecz  około 5 godzin, nie krócej.  Można mięso w między czasie odwracać. Zostaw w piekarniku do ostygnięcia. I to tyle. Podawaj w hamburgerze, albo na tortilli , z warzywami , na kanapce lub z ryżem. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Sajgonki z polędwiczkami i warzywami 196

czekam aż zmięknie. Wtedy układam na nim większą łyżkę farszu, zwijam. Zwijam, najpierw zawijam dół papieru, następnie boki ku środkowi i zwijam w rulon, podobnie jak z pszenną tortillą. Poniżej krok po kroku - zdjęcia jakie są takie są, ale najważniejsze, że widać jak zwinąć - już namoczony - papier ryżowy z farszem.           Smażę na chrupko

Zasmakuj Kuchni