sosu gotowane żółtka i mielone migdały . Jest to potrawa zdecydowanie inna od tych nam znanych, bardzo bogata w smaku . Przede wszystkim , pokazuje też inne oblicze kuchni hiszpańskiej niż tapas, tortille czy owoce morza .Smaczna receptura , chociaż pierwsze przygotowanie , było nieco kłopotliwe , drugi raz , już szło jak po maśle Polecam , choćby z samej ciekawości do poznania kuchni innych niż nasza rodzima
Ogrodnik w podróżyZapraszam na pyszną kanapkę w włoskim stylu. Piada to rodzaj płaskiego włoskiego pieczywa podobnego do tortilli. Moją piadę podałam ze smaczną pasta serowo-jajeczną oraz warzywami. Polecam na śniadanie w weekend gdy mamy więcej czasu. Składniki: piada: 1,5 szkl mąki pszennej+do podsypania 100 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy sól do smaku pasta:200 g sera mozzarella Galbani
słodkie i nie tylko historie kulinarnemożna nakarmić drwala! Danie jest bardzo sycące dzięki porcji steka i solidnej dawce warzyw. Można do niej dodać jeszcze np. stostowane pieczywo, grzanki lub podpieczone, pokrojone na mniejsze kawałki tortille, żeby była jeszcze bardziej treściwa. Do sałaty możecie zresztą zużyć dowolne warzywa, choć podany przez nas zestaw pasuje do siebie wyjątkowo dobrze: warzywa są słodkie, chrupiące, soczyste. Całości charakteru nadaje
Niedzielny kucharztydzień (nie jest opublikowane bo nie mieliśmy jeszcze wtedy bloga) było zupełnie inne – mieliśmy dużo czasu na przygotowania. Pracochłonne przepisy nie były nam straszne. Robiliśmy ręcznie makaron i tortille, lepiliśmy chińskie pierożki z własnoręcznie ugniatanego ciasta… Ale! To było w erze przed Miłoszkiem, kiedy mieliśmy wyprasowane ubrania, lepsze fryzury, byliśmy na bieżąco z nowymi serialami, w weekendy spaliśmy
Niedzielny kucharzplastry . W oryginale powinny być małe i w całości . Takie rozwiązanie, które przyjęłam , jest zdecydowanie ,znacznie wygodniejsze , kiedy tak jak u nas większość pakuje się na kanapki lub do tortilli Fajny ogórek , w smaku troszkę bardziej słodki niż konserwowy i cały czar smaku wynika w procesie tych dwóch leżakowań w roztworach wody . Składniki : 2 kg ogórków gruntowych po 1 łyżeczce
Ogrodnik w podróżyskładniki mieszamy ze sobą, skrapiamy sokiem z limonki i oliwą.Solimy do smaku. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut aby salsa nabrała wyrazistego smaku. Podajemy jako dodatek do tortilli, nachos lub mięs
Qchnia po prostukukurydzę odkrój od kolby lub odsącz jeśli używasz tej z puszki. Ser cheddar pokrój w drobną kostkę. Z oleju, octu, ząbka czosnku, soli i pieprzu przygotuj sos. Wymieszaj ugotowane tortille z sosem a następnie dodaj papryki, pomidory i ser. Dodaj na koniec natkę pietruszki i jeśli jest taka potrzeba dopraw jeszcze. SMACZNEGO! Artykuł Sałatka z tortellini pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plsałatką i do tego sos czosnkowy. Smakowały wszystkim, robi się je szybko, do środka można dać to co się lubi :-) Miłego dnia :-) Składniki na 6 sztuk: 6 gotowych placków tortilli 2 - 3 filety z kurczaka papryka czerwona jakaś sałatka lub rukola 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz olej do smażenia Sos: 150 g jogurtu typu greckiego 3 łyżki majonezu
kruche babeczkiKolejna pyszna pasta - tym razem jajeczna z ogórkiem małosolnym. Pyszna i idealna do kanapek , tortilli, krakersów. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 4 ugotowane jajka na twardo 1/2 puszki kukurydzy konserwowe 3 ogórki małosolne
Gotowanie PatkiDodajemy ryż, fasolę, kukurydzę, sambal oelek, przecier pomidorowy i dusimy przez 2 minuty. Na koniec dodajemy fasolę oraz doprawiamy czarnym pieprzem. Całość mieszamy. Podajemy ze świeżą kolendrą i tortillą
chefintheforestzestaw okazał się niezwykle smaczny, lekki i sycący ;) Polecam! Śniadanie: Sałatka fattoush - pomidorki, czerwona cebula, rzodkiewka, ogórek, koperek, sumak, granat, feta, pieprz, oliwa, cytryna, zgrillowany chlebek arabski (u mnie tortilla). Lunch: Soboto z indyka z jajkiem i groszkiem* Soboro z indyka z jajkiem i groszkiem Jak zrobić soboro z indyka: 500g mielonego mięsa z indyka 2 łyżeczki świeżego startego imbiru
Codzienne Gotowaniejajek. Jajka delikatnie wbić do bobu, zmniejszyć gaz, przykryć i smażyć do czasu aż białko się zetnie, ale żółtko wciąż będzie płynne. Podawać z arabskim chlebkiem, pitą, zwykłą tortillą lub innym ulubionym pieczywem. Smacznego
Codzienne Gotowaniedusimy całość co najmniej 45 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec próbujemy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kwaśną smietaną, posiekaną kolendrą, podgrzanymi plackami tortilli. Przyjemności
Ale Pyszka!Przed podaniem posypać szczypiorkiem i płatkami papryczki chili (można pominąć, jeśli nie lubicie ostrości). Serwować można z ulubionym pieczywem, grzankami lub jak ja z grillowanymi na chrupko trójkącikami pełnoziarnistej tortilli. Artykuł Pieczone awokado z fasolką, jajkiem i boczkiem pochodzi z serwisu KieruneKuchnia
Kierunekuchniabardzo dobrej cenie. Na zakończenie jadłospisu polecam Wam się falafele z bobu, akurat w niedzielę, gdy mamy trochę więcej czasu na gotowanie. Falafele według mnie najlepiej smakują zawinięte w tortillę z dodatkiem świeżych warzyw i sosu jogurtowego. Na zdjęciu widzicie zielony groszek (który i Wam zostanie po przygotowaniu paelli), buraczki Chioggia oraz młode pędy groszku. Ale warzywa mogą być naprawdę
Chilli Czosnek i Oliwa