formujemy falafele, należy pamiętać aby je dobrze zbić. Smażymy we fryturze przez około 10 minut, aż będą miały złoty kolor i nie będą surowe w środku. Podajemy w tortilli lub chlebku typu pita z ulubionymi dodatkami i sosami. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional TrineWalencji okazał się być dużo ciekawszy niż myśleliśmy. Na swoim koncie mamy już: Ukończony kurs kuchni hiszpańskiej prowadzony przez Fernando Ferrero. Przygotowywaliśmy typowe dania hiszpańskie takie jak: Paella, Tortilla, Gaspacio; hiszpańskie desery takie jak Crema Catalana czy Tarta de Santiago, oraz poznaliśmy tutejsze popularne owoce morza i ryby. Fernando pokazywał nam zarówno tradycyjne jak i modernistyczne wersje dań. Podczas ostatnich
Gotuj po hiszpańskutapas, czy finger food, ale ja wolę nasze, swojskie chapsiki. Tak mówiła moja prabacia, kiedy kroiła sobie kanapkę na kawałki wielkości jednego gryza. Jakie chapsiki układam na desce? Koniecznie tortillę z cukinią . Jakiś suszony owoc (morela, śliwka, daktyl) zawinięty w suszoną szynkę lub boczuś (jeśli to daktyle, to uwielbiam je podpiec). Czasem koreczki, coś z francuza lub coś serowego. Tegoroczne
les mirabellesmożna robić jego różne wariacje (np. z burakiem, ze szpinakiem, z dynią), jednak uważam, że ta klasyczna wersja jest najlepsza. Hummus lubię jeść posmarowany na chlebku pita lub na tortilli z dodatkiem dużej ilości natki pietruszki. Smakuje mi także z warzywami pokrojonymi w słupki. 2. Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem Jedna z najpopularniejszych past na moim
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiam wszelkie smarowidła i pasty do pieczywa, krakersów, tortilli czy mac. Robi się je szybko a zdecydowanie zmienią nudną kanapkę w coś pysznego . Dziś zapraszam na smarowidło z pieczonym kurczakiem i rzodkiewkami. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie
Gotowanie Patkisosu gotowane żółtka i mielone migdały . Jest to potrawa zdecydowanie inna od tych nam znanych, bardzo bogata w smaku . Przede wszystkim , pokazuje też inne oblicze kuchni hiszpańskiej niż tapas, tortille czy owoce morza .Smaczna receptura , chociaż pierwsze przygotowanie , było nieco kłopotliwe , drugi raz , już szło jak po maśle Polecam , choćby z samej ciekawości do poznania kuchni innych niż nasza rodzima
Ogrodnik w podróżymożna nakarmić drwala! Danie jest bardzo sycące dzięki porcji steka i solidnej dawce warzyw. Można do niej dodać jeszcze np. stostowane pieczywo, grzanki lub podpieczone, pokrojone na mniejsze kawałki tortille, żeby była jeszcze bardziej treściwa. Do sałaty możecie zresztą zużyć dowolne warzywa, choć podany przez nas zestaw pasuje do siebie wyjątkowo dobrze: warzywa są słodkie, chrupiące, soczyste. Całości charakteru nadaje
Niedzielny kucharztydzień (nie jest opublikowane bo nie mieliśmy jeszcze wtedy bloga) było zupełnie inne – mieliśmy dużo czasu na przygotowania. Pracochłonne przepisy nie były nam straszne. Robiliśmy ręcznie makaron i tortille, lepiliśmy chińskie pierożki z własnoręcznie ugniatanego ciasta… Ale! To było w erze przed Miłoszkiem, kiedy mieliśmy wyprasowane ubrania, lepsze fryzury, byliśmy na bieżąco z nowymi serialami, w weekendy spaliśmy
Niedzielny kucharzplastry . W oryginale powinny być małe i w całości . Takie rozwiązanie, które przyjęłam , jest zdecydowanie ,znacznie wygodniejsze , kiedy tak jak u nas większość pakuje się na kanapki lub do tortilli Fajny ogórek , w smaku troszkę bardziej słodki niż konserwowy i cały czar smaku wynika w procesie tych dwóch leżakowań w roztworach wody . Składniki : 2 kg ogórków gruntowych po 1 łyżeczce
Ogrodnik w podróżyskładniki mieszamy ze sobą, skrapiamy sokiem z limonki i oliwą.Solimy do smaku. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut aby salsa nabrała wyrazistego smaku. Podajemy jako dodatek do tortilli, nachos lub mięs
Qchnia po prostukukurydzę odkrój od kolby lub odsącz jeśli używasz tej z puszki. Ser cheddar pokrój w drobną kostkę. Z oleju, octu, ząbka czosnku, soli i pieprzu przygotuj sos. Wymieszaj ugotowane tortille z sosem a następnie dodaj papryki, pomidory i ser. Dodaj na koniec natkę pietruszki i jeśli jest taka potrzeba dopraw jeszcze. SMACZNEGO! Artykuł Sałatka z tortellini pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plsałatką i do tego sos czosnkowy. Smakowały wszystkim, robi się je szybko, do środka można dać to co się lubi :-) Miłego dnia :-) Składniki na 6 sztuk: 6 gotowych placków tortilli 2 - 3 filety z kurczaka papryka czerwona jakaś sałatka lub rukola 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz olej do smażenia Sos: 150 g jogurtu typu greckiego 3 łyżki majonezu
kruche babeczkiKolejna pyszna pasta - tym razem jajeczna z ogórkiem małosolnym. Pyszna i idealna do kanapek , tortilli, krakersów. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 4 ugotowane jajka na twardo 1/2 puszki kukurydzy konserwowe 3 ogórki małosolne
Gotowanie PatkiDodajemy ryż, fasolę, kukurydzę, sambal oelek, przecier pomidorowy i dusimy przez 2 minuty. Na koniec dodajemy fasolę oraz doprawiamy czarnym pieprzem. Całość mieszamy. Podajemy ze świeżą kolendrą i tortillą
chefintheforestzestaw okazał się niezwykle smaczny, lekki i sycący ;) Polecam! Śniadanie: Sałatka fattoush - pomidorki, czerwona cebula, rzodkiewka, ogórek, koperek, sumak, granat, feta, pieprz, oliwa, cytryna, zgrillowany chlebek arabski (u mnie tortilla). Lunch: Soboto z indyka z jajkiem i groszkiem* Soboro z indyka z jajkiem i groszkiem Jak zrobić soboro z indyka: 500g mielonego mięsa z indyka 2 łyżeczki świeżego startego imbiru
Codzienne Gotowanie