tarta - 42848 przepisów (strona:655/2857)

sezamkowy aksamitny sernik na spodzie z herbatników... 181

Składniki: jajka "L" 6 sztuk, cukier 3/4 szklanki, aromat pomarańczowy 4 krople, twaróg śmietankowy tłusty 1 kg, budyń waniliowy na 6 porcji 1 opakowanie, tarta bułka 2 czubate łyżki, olej słonecznikowy 5 łyżek, jogurt grecki 380 ml, sezamki podłużne duże na wagę 10 sztuk lub 5 paczek, herbatniki petit beuree 200 gram(...)składniki o temperaturze pokojowej = jajka, cukier, aromat olejek pomarańczowy mikserem ubijać z 5 minut na białą masę do masy wsypać budyń duża porcja lub 1,5 opakowania zwykłego,twaróg , tartą bułkę, olej słonecznikowy i mikserem krótko połączyć składniki do masy dodać grecki jogurt i mikserem krótko połączyć składniki do masy pokruszyć palcami sezamki na dość drobno sernik jest

W Mojej Kuchni Lubię
kotlety mielone z indyka z kapustą... 239

łyżeczka, tarta bułka 3/4 szklanki, kapusta biała 1szklanka pokrojonej i sparzonej kapusty, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba do smażenia do świeżego mielonego indyka wbić jajka, tartą bułkę, bułkę odciśniętą z wody, przyprawę do mielonego mięsa, drobno pokrojoną cebulę kapustę drobno pokroić i zalać wrzątkiem, odcedzić na sitku i wyrobić z mięsem formować okrągłe kotlety

W Mojej Kuchni Lubię
Krucha tarta ze śliwkami 164

cudeńko.  Kolejny raz się powtórzę kuchnia i wypieki mojej mamy i babci są najlepsze i mimo prostoty przyznacie mi rację, że smaki dzieciństwa to coś najwspanialszego.  Tarta ze śliwkami zerwanymi z własnego ogrodu i śmietaną od swojskiej krowy to czyste błogosławieństwo.  Składniki:  ciasto 300 g mąki pszennej 200 g masła 1 płaska łyżeczka cukru(...)nożem, następnie szybko zagnieść na kruche ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 h. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, nakłuć widelcem i piec ciasto w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 20 minut.  śliwki przełożyć do garnka i zasypać cukrem, następnie zasypać cukrem i gotować

Niezły Młynek
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem 210

pomarańczy starta 1 łyżeczka, dodatkowo: budyń waniliowy 2 opakowania, mleko 1 litr, cukier 8 łyżek, jabłka 7 szt, cynamon do posypania jabłek, cukier puder do posypania ciasta, bułka tarta, Sposób przygotowania: Składniki ciasta najpierw siekamy nożem(...)następnie łączymy za pomocą dłoni. Gotowe ciasto dzielimy na pół. Jedną połowę wkładamy do zamrażarki, a drugą rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blaszki. Ciasto posypujemy delikatnie bułką tartą. Jabłka obieramy, kroimy na cząstki, układamy na cieście i posypujemy cynamonem. Następnie przygotowujemy budyń. 3 szklanki mleka wlewamy do garnka i nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozprowadzamy

kulinarne odsłony pati
Bananowy chlebek z rodzynkami. 170

pół szklanki mąki krupczatki pół szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu pół szklanki cukru pół szklanki rodzynek Dodatkowo: masło do posmarowania foremki bułka tarta do posypania foremki Wykonanie: 1. Banany obieramy i przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładką papkę, dodajemy cukier i miksujemy, kolejno wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Następnie wsypujemy(...)koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy. 2. Ciasto przekładamy do foremki keksowej o wymiarach około 35 cm x 11 cm x 7 cm, posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Następnie pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy. 3. Gotowy wystudzony chlebek kroimy w plastry i podajemy. Życzę smacznego

Izabelawkuchni
Makaron z grzybami po włosku 190

Makaron z prawdziwkami i czerwonymi kozakami cechuje  prostota i minimalizm. Wspaniały kremowy sos na bazie włoskiego białego wytrawnego wina , podkręcony smakiem  orzeźwiającej cytryny i pikantnej chili, tarty parmezan to kropka nad „i „ Jesień w polsko-włoskiej wersji, prezentuje się wyśmienicie i smakuje świetnie!  #lubelloveinspiracje  #lubella #lubellaikoszgrzybow Na 4 porcje: 1  paczka makaronu(...)białego pół wytrawnego wina 2 łyżki  masła Szczypta suszonego rozmarynu Szczypta suszonego tymianku Pęczek świeżej natki pietruszki do posypania Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Tarty parmezan do posypania Cebulę szalotkę i czosnek obrać, paprykę chili wydrążyć z nasion posiekać. Oczyścić z igliwia grzyby, pokroić na niezbyt małe kawałki. W rondlu lub na szerokiej

Wanilia i Kardamon
Krucha tarta z delikatnym kremem i czerwonymi owocami 206

wysmarować masłem i wylepić ciastem. Nakłuć widelcem. Schłodzić w lodówce ok 30 minut. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Kruche ciasto piec ok 30 minut, do lekkiego zarumienienia. Tartę wystudzić, a wystudzoną najlepiej włożyć jeszcze na ok 20 minut do lodówki. W jednej misce ubić śmietankę na sztywno, w drugiej zmiksować mascarpone z cukrem. Połączyć obie masy i wymieszać(...)krem był jednolity. Owoce umyć i osuszyć. Truskawki pokroić w plasterki. Tartę ozdobić wg uznania owocami. Schłodzić w lodówce 1 godzinę. Smacznego

Trufelkowo
MAKARONOWA ZAPIEKANKA Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 255

niedźwiedziego 2 łyżki czosnku 1/2 łyżeczka papryki chilli 10 dag sera żółtego tartego Dodatkowo 6 pomidorków koktajlowych 200 g makaronu drobnego typu rurki mini 10 dag sera żółtego tartego 4 garście szpinaku świeżego Natka pietruszki Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE:  Makaron Lubella gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy al'dente. Odcedzam.  W naczyniu żaroodpornym(...)przekładam makaron.  Następnie dodaję szpinak surowy oraz połówki pomidorków. W miseczce łącze składniki do sosu. Zalewam zapiekankę. Na wierzch posypuję tartym serem oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Zapiekam w 180 stopniach

Gotowanie Patki
kotleciki "po rosołowe" z sosem pomidorowym... 245

Składniki: makaron nitki 3 szklanki/ugotowany, natka pietruszki 1/2 pęczka, ćwiartki z kurczaka 2 sztuki, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3/4-1 szklanka, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos pomidorowy(...)opisie zamiast pomidorów można użyć litr soku pomidorowego = ugotowane, wystudzone podudzia z rosołu drobno pokroić w kostkę w misce wymieszać z makaronem nitki ugotowanym, natką pietruszki, jajkiem, kucharkiem, papryką, tartą bułką na zwartą masę, można podlać ciut rosołem jeśli za sucha będzie na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć kotleciki na rumiano z każdej strony sos pomidorowy: 6 dojrzałych

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z kremem matcha i figami 219

przygotowaną tartę podpiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut - ciasto powinno nabrać jasnozłotego koloru.   Przygotowanie kremu Na kilka godzin przed planowanym przygotowaniem tarty gotujemy budyń, jednak zamiast sugerowanych na opakowaniu 750 ml, używamy jednie 550 ml mleka. W 400 ml mleku rozpuszczamy herbatę matcha (dodatkowo przecedziłam mleko z matcha przez przez sitko(...)lepiej na całą noc) do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, na jasny puszysty krem, stopniowo, pod jednej łyżce nie przerywając ucierania dodajemy zimny budyń. Gotowym kremem napełniamy tartę, ozdabiamy ją figami lub innymi owocami i ewentualnie posypujemy cukrem pudrem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta migdałowa ze śliwkami – ANGIE GOTUJE – odc. 3 242

dokończyć mieszanie ręcznie. Ugniatać do powstania gruboziarnistej kruszonki (nie będzie to jednolite ciasto), a coś na podobiznę miękkiej kruszonki. 3/4 ciasta wyłożyć na okrągłej formie (26cm) do tarty i lekko docisnąć. Dno posypać płatkami migdałowymi i równomiernie oprószyć mąką ziemniaczaną. Śliwki umyć, przekroić na pół i wypestkować, rozłożyć ciasno obok siebie na cieście i posypać pozostałą kruszonką. Piec(...)SMACZNEGO!   Jeśli spodobał Ci się ten filmik i przepis, wejdź na mój kanał Youtube i go subskrybuj. Będziesz mieć pewność, że nie ominie Cię żaden nowy przepis. Artykuł Tarta migdałowa ze śliwkami – ANGIE GOTUJE – odc. 3 pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Ciasto dyniowe z hokkaido 182

czekolady 3 jajka 100 ml jogurtu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do smaku 1 łyżka masła i tarta bułka do posmarowania i wysypania formy Nastaw piekarnik na 175ºC bez termoobiegu. Obierz dynię, pokrój na mniejsze kawałki i włóż do misy robota. Załóż nóż do krojenia i rozdrobnij(...)drugim naczyniu wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem, kardamonem, rozdrobnionymi orzechami i czekoladą. Dodaj do masy jajecznej i połącz za pomocą łyżki. Wysmaruj dno formy masłem i posyp tartą bułką. Wyłóż masę do formy, wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 45-50 minut. Sprawdź dla pewności patyczkiem czy jest upieczone. Wyjmij ciasto

codojedzenia
Zapiekanka ziemniaczana z pulpetami 203

delikatnie przełożyć do masy ziemniaczanej. Całość delikatnie wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej pokruszonymi płatkami kukurydzianymi (jeżeli nie mamy płatków może być bułka tarta). Zapiekanka ziemniaczana z pulpetami Mięso(...)mielone przełożyć do miski doprawić solą pieprzem. Dodać jedno jajko, drobno posiekaną cebulę oraz 2 pełne łyżki pokruszonych płatków kukurydzianych (tutaj również możemy zastąpić bułką tartą). Z masy mięsnej uformować małe klopsiki i obtoczyć je w płatkach. Tak przygotowane pulpety poukładać na masie ziemniaczanej. Całość posypać wiórkami z masła. Zapiekać w piekarniku

Pomysłowa kuchnia
Rustykalna tarta z węgierkami 158

których można przygotowywać pyszne powidła. Takie powidła w sam raz do naleśników...mniam ;) Tak się rozpisałam, a dzisiejszy post nie dotyczy przecież powideł tylko tarty, przepysznej tarty ze śliwkami. Składniki: 300 g mąki razowej eko 150 g zimnego masła  80 g cukru  1 jajko szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia

Życie zaczyna się w kuchni
„Pasztecik” z ciecierzycy 156

rzymski mielony Białka z 2 jajek eko Ok. 2 łyżek startego sera (ja użyłam Grana Padano) Kilka listków mięty Kubeczek jogurtu greckiego Masło do posmarowania foremki Bezglutenowa bułka tarta Przygotowanie: Kukurydzę odsączyłam. Marchew, pietruszkę, seler, por i kapustę ugotowałam do miękkości w osolonej wodzie. Cieciorkę wraz z warzywami zmiskowałam. Dodałam kolendrę, sezam(...)przyprawy i dokładnie wymieszałam. Poczekałam aż masa wystygła i dodałam ubite na sztywno białka. Delikatnie ponownie wymieszałam. Piekłam w porcelanowej foremce wysmarowanej odrobiną masła i wysypaną bezglutenową bułką tartą, ustawienie piekarnika: grzanie góra-dół, 200 stopni aż pasztecik się zarumienił. Posypałam startym serem i ponownie zapiekłam – grill, 170 stopni. Sos: miętę zmiksowałam wraz z jogurtem i szczyptą

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania