tarta - 42848 przepisów (strona:660/2857)

Bułeczki maślane na mleku z proszku 207

mojprzepisna.pl | Bułeczki maślane na mleku z proszku Bułeczki na życzenie mojej rodziny. Drożdżowe, puchate, maślane – pyszne ponoć. Zapraszam po przepis. Składniki na 9 dużych bułeczek

moj przepis na
Kotlety w sosie 167

łyżka przyprawy  do mięsa lub  szczypta soli-  pół płaskiej łyżeczki pieprzu-łyżka papryki, 2 cebule, 5 ząbków czosnku, 2 przeciery 200 g,  śmietana 18 % , tarta bułka lub suche pieczywo do utarcia, coś zielonego, tłuszcz do smażenia. Do przygotowania sosu potrzebujemy duży słoik gdzie wlewamy śmietanę i przeciery pomidorowe, dodatkowo 200 ml wody i łyżkę(...)kotletami około 3 min. aż ugotuje się  mąka, wówczas sos zgęstnieje,  nabierze odpowiedniego koloru i bardzo dobrego smaku. Kotlety: do mięsa dodajemy przyprawy, jajka, czosnek, cebulę, bułkę tartą, wyrabiamy dokładnie  i chowamy do lodówki.Po godzinie wyjmujemy schłodzone i lepimy kotlety. Na mocno rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy mięso z dwóch stron na złoto brązowo

chleba naszego
kluseczki z jabłkami 130

średniej wielkości jabłka (u mnie szara reneta) 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) 300 g mąki 125 ml mleka cukier do smaku dodatkowo do podania: masło bułka tarta śmietana cynamon wykonanie: Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Żółtka dokładnie mieszamy z mlekiem, wlewamy do jabłek i mieszamy. Dodajemy stopniowo mąkę i mieszamy do połączenia się. W osobnym(...)jabłkami i mieszamy, aż się połączą. Gotowe ciasto nabieramy porcjami łyżką i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy przez ok. 4 min. Podajemy z roztopionym masłem i bułką tartą oraz śmietaną i opcjonalnie cynamonem

Domowy Smak Jedzenia
Jak smażyć mięso (np.kotlety, sznycle) panierowane bułką tartą. 174

ięso ( np. kotlety schabowe, sznycle ) i ryby panierowane bułką tartą należy smażyć wolno, na niezbyt silnie rozgrzanym tłuszczu. W przeciwnym razie panierka ( bułka tarta ) przypali się , a mięso w środku będzie surowe.                         Pozdrawiam

Przepisy i porady kulinarne
Tarta z musem czekoladowym, malinami i pomarańczą 169

drobną kruszonkę. Dodajemy jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rozwałkowujemy ciasto i przekładamy do formy do pieczenia tarty (używam firmy z wyjmowanym dnem, o średnicy 30 cm). Nakłuwamy widelcem, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy kuleczkami do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut, w zależności od piekarnika(...)wystudzenia. Przygotowujemy mus. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy mascarpone oraz przestudzoną czekoladę i dalej miksujemy, ale na mniejszych obrotach. Gdy składniki dobrze się polączą, mus przekładamy na […] Artykuł Tarta z musem czekoladowym, malinami i pomarańczą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pomysł na… serową frittatę 133

cukinia, kalafior romanesco i brokuł. Główną rolę, poza jajkami, grał ser provolone. Tarty na dużych oczkach dodałam do masy jajecznej, a na koniec posypałam jeszcze jedną porcją, tartą na drobnych oczkach. Plastry batata stworzyły swoisty spód dla mojej frittaty, przez co mogłam chwilę poudawać, że na śniadanie jem pizzę

Kucharzyca
Klopsy drobiowo-grzybowe, gotowane w sosie grzybowym 155

czas 9 sekund, wyjąć wszystko i włożyć do miski do naczynia miksującego wrzucić odcedzone grzyby, zmiksować obroty 4, czas 5 w misce wymieszać mięso, grzyby, jajko, bułkę tartą,posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz do smaku. Wymieszać i formować klopsiki do naczynia miksującego wlać wywar z gotowania grzybów i wodę. listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, kilka gałązek natki pietruszki(...)przelać grzyby przez sitko. Wody nie wylewać. Będzie potrzebna. Wykonanie klopsów – mięso z kurczaka zmiksować razem z cebulką i podgotowanymi grzybami. Włożyć wszystko do miski, dodać jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki. Wykonanie – do garnka wlać wywar z gotowania grzybów, marchew obraną i pokrojoną

Kuchnia Pokoleń
opieńki i zielonki=sos i kotlety z kaszą... 170

smaku, śmietana 22 % 200 ml, natka pietruszki 1/2 pęczka, kasza gryczana 3 woreczki ugotowane, grzyby z cebulą 2 szklanki, kucharek 1,5 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, tarta bułka 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba opieńki, zielonki oczyścić, zalać woda i tylko krótko zagotować, wylać na durszlak i opłukać, ponownie w garnku zalać wodą i gotować(...)śmietanę i gotować z 5 minut mieszając, do smaku dać pieprzu mielonego, na koniec blenderem zmiksować sos, parę grzybków odłożyć do dekoracji kaszę gryczaną wyrobić z posiekanymi grzybami, jajkiem, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, na oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety podawać kotlety z ziemniakami i sosem, posypać natką pietruszki - grzyby leśne zielonki i opieńki sa idealne na wszelkie sosy

W Mojej Kuchni Lubię
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 190

mojprzepisna.pl | Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną Specjalnie na życzenie mojego męża, który chwilowo ma już dosyć moich wegańskich, zdrowych, bezcukrowych i beztłuszczowych wypieków

moj przepis na
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 243

kruszonkę, następnie wbijamy 1 jajko. Zagniatamy szybko ciasto. Wkładamy je na chwilę do lodówki. W tym czasie robimy drugie ciasto w analogiczny sposób. Na dno formy na tartę wykładamy pierwsze lekko schłodzone ciasto i ugniatając ręką rozkładamy je na spodzie, następnie drugim kawałkiem ciasta wylepiamy dokładnie boki formy i inne brakujące miejsca. Spód nakłuwamy widelcem. Formę wkładamy do lodówki(...)Całość mieszamy. W drugiej misce roztrzepujemy rózgą jajka z mlekiem, śmietanką, doprawiając solą i pieprzem. Na podpieczony spód wykładamy składniki nadzienia, następnie całość zalewamy masą śmietanowo-jajeczną. Naszą quiche (tarte) wkładamy ostrożnie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni grzanie góra-dół. Pieczemy całość około 40-45 minut na złoty kolor. Smacznego ! Po więcej informacji na temat kiełbas objętych QAFP

Słodkie okruszki
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 263

mojprzepisna.pl | Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą

moj przepis na
jajeczno-grzybowe kotleciki... 183

Składniki: grzyby zielonki 50 dag, grzyby opieńki 50 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "L", tarta bułka 1 szklanka, jajka 1 sztuka "L", bułka moczona w mleku 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, natka pietruszki 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba grzyby oczyścić szybko opłukać, zalać zimną(...)użyć do sosu, zupy, bigosu grzyby posiekać na drobno, usmażyć z cebulą na oleju i wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, kucharkiem, pieprzem, jajkiem na gorącym oleju smażyć rumiane nie za duże kotlety, odkładać na ręcznik papierowy - pyszne kotlety grzybowo-jajeczne

W Mojej Kuchni Lubię
Wegańskie babeczki z pieczonych buraków bez glutenu i bez cukru 217

mojprzepisna.pl | Wegańskie babeczki z pieczonych buraków bez glutenu i bez cukru Witam serdecznie po długiej przerwie w blogowaniu. Piekę i gotuję bardzo, bardzo dużo, możecie to

moj przepis na
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 214

serem :) Mniam,mniam :) Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego ( ja użyłam łopatki) 200 g sera żółtego 1 mała papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko bułka tarta olej sól, pieprz Przygotowanie : Cebulę i czosnek drobno siekam i podsmażam na rumiany kolor(...)Paprykę wydrążam, płuczę i drobno kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami

Domowa Kuchnia u Mamy
Ciasto z kaszy jaglanej i warzyw pod kołderką mozarelli, i pesto 207

oleju rzepakowego, 300 g kaszy jaglanej, sól do smaku, 30 ml słodkiej śmietanki 30%, 2 duże kule mozzarelli (250 g), tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do podsypania, pesto: 100 g  rukoli, 2 łyżki orzeszków pinii, ok. 70 ml oleju rzepakowego o smaku cytryna, bazylia, 10 czarnych oliwek bez pestek, pieprz czarny świeżo mielony do smaku(...)samym końcu dodajemy dwie szczypty soli, wg własnego smaku. Całość ma być ostra, wyrazista, ale niezbyt słona. Tak przygotowaną kaszę przekładamy do formy wysmarowanej masłem i podsypanej bułka tartą. Wierzch wyrównujemy i wstawiamy na dolną półkę, do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Pieczemy ok. 30 min, aż kasza wchłonie cały krem i będzie miękka. Kiedy „ciasto” będzie upieczone

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania