tarta - 42848 przepisów (strona:1365/2857)

Zdrowe ciasto z bananami i orzechami. 167

olej, jajka i banany do połączenia składników,  wymieszaną masę mokrą mieszamy z wymieszanymi wcześniej składnikami suchymi. Mieszamy łyżką do połączenia składników, wykładamy do nasmarowanej masłem i posypanej bułką tartą foremki, układamy na wierzch pokrojonego banana, pieczemy 40 minut. Wyciągamy i studzimy. Smacznego

Wypieki Rene
Tarta serowa z jagodami 146

Tarta serowa z jagodami to pyszne połączenie smaków: kruche ciasto i jagody zatopione w kremowej masie sernikowej. Aby co nieco do popołudniowej kawy miało więcej wartości odżywczych ciasto upiekłam z mąki półrazowej. W tym roku jagody obrodziły wyjątkowo i pewnie szukasz pomysłu na pyszne ciacho z ich udziałem. Możesz zakończyć poszukiwaniam, bo właśnie znalazłeś super smaczny i prosty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prosty makaron z kurkami 159

grzybobraniu robiła takie letnie obiady. Makaron jest smaczny tuż po przygotowaniu, a także można go śmiało odgrzewać na patelni na drugi dzień. Zobacz też: Wołowina z kurkami z pęczakiem Tarta z kurkami, kurczakiem i serem gorgonzola Jajecznica z kurkami Przepis na makaron z kurkami Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 200 g kurek

Kuchnia Bazylii
Ogórki po rosyjsku (na sucho) 147

Dżem truskawkowy bez cukru Konfitura z pigwy Marynowane rydze Dżem morelowy z kardamonem Zobacz też najnowsze przepisy Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe Sałatka szopska Paprykowe łódeczki ziemniaczane Tarta z rabarbarem Artykuł Ogórki po rosyjsku (na sucho) pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi 180

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi to moja wersja klasyki, w której bułkę tartą zastąpiłam płatkami. Tak przygotowana fasolka jest doskonałym dodatkiem do dania głównego lub pomysłem na szybką przekąskę. W mojej rodzinie wszyscy ją uwielbiają! Ilość masła i płatków możecie modyfikować według swoich preferencji, ponieważ jedni wolą maślany posmak, a inni więcej chrupiących płatków. Polecam! Spróbujecie

Di gotuje
Ciasto kefirowe z porzeczkami i kruszonką 192

przecieramy między palcami. Posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika. Zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy ok. 1,5 h (aż wierzch będzie zarumieniony, a patyczek suchy). Sprawdź przepis na: Pełnoziarnista tarta z czarną porzeczką Bezglutenowe crumble na mące ryżowej Dżem porzeczkowy Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową Galaretka porzeczkowa z musem czekoladowym Krem czekoladowy z kaszy gryczanej

Czarnawisienka
Paprykarz z indyka z makaronem ryżowym 160

uzyskać głębszy smak dodajcie nieco wędzonej mielonej papryki) większa szczypta ostrej papryki i oregano sól, pieprz ½ szklanki bulionu 1 szklanka śmietanki 30% 3 łyżki oleju 200 g makaronu ryżowego tarty parmezan + świeże zioła, np. bazylia, posiekana natka lub kolendra PRZYGOTOWANIE: Mięso myję i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i czosnek siekam w drobną kosteczkę. Na rozgrzanym oleju

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z cukinii, przekładane musem z cukinii 127

dodać odciśniętą cukinię i wymieszać, na końcu dodać przesiane składniki i ponownie wymieszać do połączenia. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą/kaszą manną, wyrównać szpatułką wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 0 C. Piec około 60 min, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wystudzić, wyjąć

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto „Miętusek” 154

jedna z mas (budyniowa) ma miętowy posmak, a wszystko to dzięki rozpuszczonym landrynkom. Druga masa to pianka śmietanowa z dodatkiem agrestowej galaretki. Bardzo orzeźwiająca i smaczna. Wierzch można posypać tartą czekoladą, ja wykorzystałam zmielone okruchy ciasta. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki tortowej 1 i 1/2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki

Smaki Na Talerzu
Pierogi ze szpinakiem i serem żółtym. 181

obeschły.   W dużym garnku zagotować wodę z solą. Wrzucać pierogi na wrzątek, partiami. Gotować minutę od wypłynięcia. Wyciągać łyżką cedzakową na talerz. Podałam polane roztopionym masłem z bułką tartą

Agusiowe smakołyki
Smażony ryż z fasolkami i groszkiem 169

dość dużym ogniu. Zdejmij z patelni. Krok 2 Przetrzyj patelnię ręcznikiem, rozgrzej na niej łyżkę masła i wsyp drobno posiekaną cebulę. Smaż 3 minuty, następnie dodaj czosnek i tarty imbir i smaż jeszcze minutę. Krok 3 Do cebuli dodaj ryż, wymieszaj, rozprowadź równomiernie po patelni i dociśnij do dna. Smaż na dość dużym ogniu przez 2 minuty. Przewróć

Niedzielny kucharz
Kotlety serowe z parówkami 258

Składniki: 5 parówek 200 g sera żółtego 1 jajko 1 cebula 1/2 szklanki mleka mąka sól, pieprz słodka papryka curry do panierowania: jajko, bułka tarta Przygotowanie: Parówki pokroić w kostkę, … Czytaj dalej Kotlety serowe z parówkami

czarrna od kuchni
Wegańska shawarma z kalafiorem i ciecierzycą 200

podania posiekana natka pietruszki do posypania   Nastawiamy piekarnik na 180°. Dwie blachy do pieczenia wykładamy papierem – ja wyłożyłam jedną dużą blachę, a drugą mniejszą, taką do tarty, którą w piekarniku ułożyłam na kratce.   Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki, które następnie dzielimy na pół lub ćwiartki – tak aby były mniej więcej na jednego kęsa. Przekładamy

Smaczna Strona
ciasto ucierane z wiśniami 190

wolnych obrotach. Następnie dodajemy pozostałą część białek i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy foremki (ok.22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo do, boki natłuszczone i obsypane bułką tartą). Na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania