Pierogi z kaszą gryczaną i z grzybami w sosie pomidorowym z mozzarellą. 159masłem od razu. Ale mistrzostwo świata w ten sposób- salsę pomidorową lub sok warzywny z kartonu dajemy na brytfannę. Dosmaczamy oliwą z oliwek, solą, bazylią. Wrzucamy pierogi, sypiemy mozzarellę tartą. Wkładamy do piekarnia, zapiekamy, dusimy około 20 minut. Wino? Czemu nie. Pyszne, nieziemsko pyszne są takie swojskie pierogi z kaszą gryczaną i z grzybami. Warto zrobić więcej
Z Kuchni Do Kuchni
Pęczotto z pieczarkami i kolorową papryką 223jeśli nie to dusimy jeszcze 2-3 minuty. Próbujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Gorące danie od razu podajemy, na talerzu posypujemy tarty parmezanem. Powrót na górę
Smaczna Strona
Surówka z pora i jabłka. 243kroimy i przekładamy do salaterki. Ja natomiast wolę wersję łagodniejszą dlatego pora przed dodaniem do sałatki sparzam wrzątkiem. Taka surówka jest łagodniejsza w smaku. Do surówki również możecie dodać tartą marchewkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Surówka z pora i jabłka. Składniki 1 duży por lub dwa małe 1 duże jabłko 1 łyżka gęstej śmietany ja wolę z samą
To co lubię - gotuję i polecam
Deser mocno owocowy 134quinoa, deser na bazie jogurtu naturalnego, mus pomarańczowo-bananowy z cynamonem, kokosowy pudding chia, czekoladowy deser z komosą ryżową, domowe pieguski, zdrowe monte, pieczona gruszka z pysznym farszem , tarta kokosowa, zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe, fasolowe brownie, mocno czekoladowe ciasteczka na maślance, brownie z bananami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku
Natka Pietruszki
Grzyby z warzywami w czerwonym winie 217gałązek świeżego tymianku, lub suszony 2 łyżeczki mąki 150 ml czerwonego wytrawnego wina 250 ml bulionu warzywnego, może być z kostki łyżka koncentratu pomidorowego miód, sól, pieprz makaron tagliatelle tarty parmezan 30 ml oliwy 1 łyżka masła Obgotowane ziemniaki pokroić w grubszą kostkę. W rondelku lub patelni z wysokim brzegiem, rozgrzewamy oliwę i masło.Wrzucamy czosnek, cebulę, chwilę
gotuj ze mną
Pieczone ziemniaki z ziołami 169piekarniku przemieszaj ziemniaki 2-3 razy, by równomiernie się upiekły. Podawaj na gorąco. Świetnie smakują z roztopionym masłem. Jeśli mają być samodzielną przekąską przed końcem pieczenia możesz dodać tarty żółty ser. smakowitehistorie.com Artykuł Pieczone ziemniaki z ziołami pochodzi z serwisu Smakowite Historie
smakowitehistorie.com
kulki leniwe z malinami 135kuleczki. Gotowe wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 1 min. od wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane wyciągamy łyżką cedzakową. Podajemy omaszczone masłem lub ze zrumienioną na maśle bułką tartą i z sosem malinowym. sos malinowy: ok. 1 szklanka malin 1 łyżka masła cukier do smaku wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka i podgrzewamy, aż maliny się rozpadną
Domowy Smak Jedzenia
Penne all'arrabbiata 168jego przygotowanie. Składniki (2 porcje) -150 g makaronu penne -200ml passaty pomidorowej -1 ząbek czosnku -1 papryczka peperonccino lub chili -2 łyżki oliwy z oliwek -sól -świeża bazylia -tarty parmezan do posypania* *My wyjątkowo użyliśmy emmentalera ze względu na przeprowadzkowe zużywanie zapasów ;) Przygotowanie Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie przygotować
Zielona Kuchnia
Szybkie ciasto dyniowe 159nagrzej do temperatury 180 stopni, grzałka góra - dół. 4. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. Jeśli używasz tortownicy, to boki posmaruj cieniutko masłem i obsyp mąką krupczatką lub tartą bułką, a papierem wyłóż tylko dno formy. 5. W jednej misce dokładnie wymieszaj ze sobą suche składniki (mąkę, sól, cynamon, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i sodę
Cztery Fajery
Ciasto Śliwkowe Z Orzechami I Czekoladą 184połączenia. 3. Następnie dodajemy pokrojone śliwki bez tych czterech które wcześniej pokroiliśmy na ćwiartki oraz czekoladę, mieszamy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem lub posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu układamy pozostałe śliwki skórką do dołu. Ciasto pieczemy w 180-190 stop. przez około 1 godzinę. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Gotowanie...to proste !
Murzynek 143dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem łączymy za pomocą miksera lub drewnianej łyżki. Formę smarujemy masłem i obsypujemy mąką krupczatką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 50 minut, do tzw. suchego patyczka.. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto możemy polać polewą
bistro mama
Serowe piersi kurczaka – pieczone 153drobno natki pietruszki Oczyszczone i osuszone ręcznikiem papierowym mięso dzielimy na mniejsze porcje równiej grubości. W jednej miseczce mieszamy mleko z musztardą. W drugiej miseczce łączymy mąkę, pietruszkę i tarty ser. Kawałki kurczaka panierujemy wpierw w mleku z musztardą, a następnie w serowej panierce. Układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym
Smaki Na Talerzu
Piersi z kurczaka w prostym sosie – rodzinny obiad 284ziemniakami, kluseczkami lub kaszą. Do tego pyszne surówki – u mnie domowa kiszona kapusta i czerwone buraczki . Dodatkowo na stole znalazły się też kiszone ogórki i fasolka z bułką tartą. Do podania surówek wspaniale sprawdza się mój zestaw szklanych salaterek z pokrywką , który zamówiłam na Home Designs . Polecam! Takie miseczki sprawdzą się też do pracy, na studia
Słodkie okruszki